SV Urk ligt op kampioenskoers na zege op ONS Sneek

URK • Di 24 mei 2022 | 22:41 • Dinsdag 24 mei 2022 | 22:41

Het eerste elftal van SV Urk ligt nog steeds op kampioenskoers door een zege bij ONS Sneek. De Urkers wonnen dinsdagavond met 0-2 en staan daardoor 5 punten los op de concurrenten in de Hoofdklasse B.

SV Urk begon sterk aan het duel in Friesland. In de zesde minuut schoot Klaas Romkes al de 0-1 achter doelman Tristan Boersma van ONS. Dat was tevens de enige goal van de eerste helft.

Na een half uur spelen in de tweede helft kwam Urk goed weg toen een doelpunt van ONS werd afgekeurd vanwege buitenspel. In blessuretijd zorgde invaller Jelle de Boer voor de 0-2 eindstand.

Wanneer kan Urk kampioen worden?
Concurrenten Genemuiden, RKAV Volendam en Eemdijk voetballen later deze week. Daarna zijn er nog twee speelronden in de Hoofdklasse B.

De Urkers spelen komende zaterdagmiddag thuis tegen Berkum. SV Urk kan dan kampioen worden als het zelf wint en de concurrentie punten laat liggen. Omroep Flevoland doet zaterdagmiddag live verslag op internet van die laatste spannende minuten.

Zaterdag 4 juni, op de laatste speeldag in de Hoofdklasse B, gaat Urk op bezoek bij SC Genemuiden.