SV Urk dicht bij kampioenschap Hoofdklasse

URK • Za 28 mei 2022 | 9:26 • Zaterdag 28 mei 2022 | 9:26

Het is vandaag een spannende dag voor de voetballers van SV Urk. Het kampioenschap in de Hoofdklasse B is binnen handbereik. Om de titel te pakken moeten de Urkers voor eigen publiek winnen van Berkum en moeten SC Genemuiden en Volendam puntverlies leiden.

Teammanager Klaas Wakker van SV Urk verwacht niet dat zijn team dit weekend de titel al pakt. "Er moet wel heel wat gebeuren. We moeten eerst zelf de punten pakken en dat wordt al moeilijk genoeg. En dan moeten Genemuiden en Volendam punten laten liggen. Maar ik denk dat één van die twee ook de volle winst wel zal pakken."

Wakker weet wat het is om kampioen te worden in de hoofdklasse. Hij deed dat als voetballer zelf met SV Urk in het seizoen 1999-2000. Hij is positief over de afloop van het duel tegen Berkum. "We staan er goed op. Het is gewoon een kwestie van een goede uitvoering. Goed benadrukken wat we heel goed kunnen: namelijk heel goed voetballen. En als dat allemaal meezit dan zie ik ons deze pot wel winnen."

Flevo Boys dat ook uitkomt in de hoofdklasse kan een belangrijke rol spelen in het kampioenschap van SV Urk. De Emmeloorders spelen een thuisduel tegen SC Genemuiden. Flevo Boys zal zeer gemotiveerd zijn om een goed resultaat te behalen want de ploeg heeft minimaal nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen.

Het duel op Sportpark De Vormt tussen SV Urk en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en als Urk aan het eind van de wedstrijd zicht heeft op het kampioenschap, zijn de laatste minuten live te volgen via website en app van Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel