SV Urk wint ook tweede competitieduel in Derde Divisie

URK • Za 27 augustus 2022 | 17:06 • Zaterdag 27 augustus 2022 | 17:06

De voetballers van SV Urk hebben in de tweede speelronde van de Derde Divisie opnieuw gewonnen. De gepromoveerde club was in Woerden met 1-2 te sterk voor Sportlust’46. Bij de rust stonden de Urkers met 1-0 voor.

De thuisploeg kreeg in de 21e minuut een grote kans. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon Joshua Patrick van dichtbij de bal vrij inschieten. Urker doelman Richard Strijker kon met een goede redding zijn doel schoon houden. Twee minuten later kreeg Urk een vrije trap op twintig meter van het doel. De inzet van Iede Nentjes werd door een verdediger van Sportlust’46 van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was en de bal in het doel zeilde: 0-1.

In de 26e minuut kreeg de thuisploeg na een fout in de Urker defensie een opgelegde mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Oog in oog met doelman Strijker verzuimde de doorgebroken Joshua Patrick echter namens Sportlust de trekker over te halen.

Na de pauze kwamen de Urkers snel op een 0-2 voorsprong. Lucas Schraal schoot binnen de zestienmeter een voorzet van Jan Ras onberispelijk binnen. Sportlust kwam in de 60e minuut terug in de wedstrijd door een treffer van Joshua Patrick: 1-2. De thuisploeg had in de tweede helft wel een veldoverwicht, maar wist dit niet te verzilveren.

De Urkers, die nu zes punten hebben behaald na twee duels, spelen zaterdag het derde competitieduel in de Derde Divisie. De ploeg neemt het dan voor eigen publiek op tegen VVOG uit Harderwijk.