Urker triatleten zien Challenge als speciale thuiswedstrijd

URK • Zo 4 september 2022 | 14:33 • Zondag 4 september 2022 | 14:33

Vier Urker triatleten zien de Challenge Almere-Amsterdam als echte thuiswedstrijd. Johannes Hemelrijk (41), Klaas Visser (40), Cees Snoek (32) en Geert de Wit (22) zijn in voorbereiding op de halve triatlon in Almere op zaterdag 10 september.

"Het is altijd een bijzondere wedstrijd in Almere en ik heb er veel zin in", zegt Johannes Hemelrijk. "Almere is bijzonder omdat het in onze eigen provincie is en het een wedstrijd is met geschiedenis", aldus de triatleet. Het sportevenement wordt al ruim 40 jaar gehouden in Almere.

Voor Geert de Wit, de jongste van de groep, is de Challenge ook speciaal. Hij kwam vijf jaar geleden in aanraking met de sport door de Junior Challenge. De Urker raakte toen door de triatlon voor jeugdsporters bezeten van de sport en wil de komende jaren toewerken naar een hele triatlon. Dat zegt De Wit in een aflevering van de serie: 'Aftellen tot de Challenge' van Omroep Flevoland.

"Ja een hele zit er absoluut nog in, maar ik vind dat ik daar nu de leeftijd nog niet voor heb", aldus de Urker. Hij wil de komende jaren zijn lichaam verder ontwikkelen en klaarstomen voor een hele triatlon.

Omroep Flevoland zendt de wedstrijd in Almere op zaterdag 10 september vanaf 07:00 live uit op tv, de app en de website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel