Nationale Sportweek officieel geopend bij Porteum

LELYSTAD • Vr 16 september 2022 | 15:51 • Vrijdag 16 september 2022 | 15:51

Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors gaf vrijdag op het schoolplein van Porteum het startschot voor de Nationale Sportweek. De komende week worden er in het hele land sportactiviteiten georganiseerd, met als doel om mensen in beweging te krijgen. Bij Porteum is er een sportmarkt gehouden: leerlingen kunnen op en rond het schoolplein nieuwe sporten uitproberen.

"Ze kunnen voetballen en basketballen met de Flevomusketiers", zegt gymdocent Arjen van der Meulen. Ook kunnen de leerlingen kickboksen en karten. "En ze kunnen nog iets met American Football doen, met Flag Football Lelystad."

Voor iedereen wel wat
De komende week worden in de hele provincie sportactiviteiten gehouden. In Lelystad maar liefst 113. Volgens Eelco Derks, directeur van Sportbedrijf Lelystad, is er voor iedereen wat. "Of het nou korfbal, hockey of tennis is, alle doelgroepen worden aangesproken. Van sporten voor ouderen, tot de jongste jeugd, babyzwemmen bij wijze van spreken."

"Ik denk dat de afgelopen jaren wel heeft bewezen dat het belangrijk is om goed te zorgen om voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest", vervolgt Derks. "En als je dat samen met anderen doet, dan bouw je ook nog eens een netwerk op. Dat zijn mensen die je kunnen ondersteunen, als je dat nodig hebt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel