SV Urk verliest bij RKAV Volendam: 4-1

URK • Za 24 september 2022 | 17:18 • Zaterdag 24 september 2022 | 17:18

In de Derde Divisie heeft SV Urk zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam verloren. Na een zeer bewogen wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk met 4-1 aan het langste eind.

In de eerste helft kwam RKAV Volendam op voorsprong na een fraaie vrije trap van Azzesine Sout. Vervolgens kreeg SV Urk de kans om op gelijke hoogte te komen, nadat Riekelt Nentjes onderuit werd gehaald in de zestien. Aanvoerder Riekelt-Jan Brands faalde vervolgens vanaf elf meter. De thuisploeg kreeg daarna een paar goede kansen om de score op te voeren, maar bij rust was het 1-0 in Volendam.

In de tweede helft kwam RKAV Volendam in de 55e minuut op 2-0 via Roy Tol. Direct na die goal moest SV Urk verder met tien man, nadat doelman Richard Strijker rood zag (2x geel). Volgens scheidsrechter Spaan omdat de Strijker eerst 'tekeer ging tegen hem' en later een beweging met hoofd (kopstootbeweging) zou hebben gemaakt.

Met een mannetje minder kwam Urk vervolgens knap terug in de wedstrijd door een knappe goal van Johannes Schrijver: 2-1. Urk ging vervolgens zeer aanvallend spelen en was via Hessel Snoek ook dichtbij de 2-2.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd, nadat de thuisploeg een penalty kreeg. Dit omdat de bal bij een vrije trap snoeihard in de muur werd geschoten en de scheidsrechter hands constateerde. De penalty werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Joey Tol: 3-1. In de slotminuten werd het tot slot ook nog 4-1 voor de Volendammers via Lennart Tol.

Urk zakt door de derde verlieswedstrijd dit seizoen naar de (brede) middenmoot in de Derde Divisie.