SV Urk doet goede zaken tegen Excelsior'31

URK • Za 19 november 2022 | 20:05 • Zaterdag 19 november 2022 | 20:05

De voetballers van SV Urk hebben in Rijssen goede zaken gedaan in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten won zaterdag met 1-4 van hekkensluiter Excelsior'31. Bij de rust gingen de Urkers al met 1-3 aan de leiding.

De thuisploeg begon aanvankelijk goed aan de wedstrijd. Excelsior'31 kwam na twintig minuten op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jasper Veltkamp. Kort daarna kreeg Excelsior-doelman Amos Wesseh een rode kaart omdat hij de doorgebroken Hessel Snoek onderuit had gehaald. De Urkers maakten meteen goed gebruik van het veldoverwicht wat daardoor ontstond.

Rode kaart
Binnen zeven minuten boog de ploeg de achterstand om in een 1-3 voorsprong, door treffers van Lucas Tol (2 x) en Hessel Snoek. Kort voor rust kreeg Lucas Nagel van SV Urk ook de rode kaart, na een overtreding op de doorgebroken Excelsior-aanvaller Stef Kaptein.

In de tweede helft waarin beide ploegen dus met tien man spelen slaagt Urk er in om nog één keer te scoren. Klaas Romkes bepaalt uit een assist van Jan Ras de eindstand op 1-4. Door de overwinning stijgen de Urkers van de een na laatste naar de 14e plaats in de Derde Divisie, waarin 18 ploegen uitkomen.