Belangrijke overwinning voor SV Urk

URK • Za 28 januari 2023 | 17:21 • Zaterdag 28 januari 2023 | 17:21

SV Urk heeft in de onderste regionen van de Derde divisie een belangrijke overwinning geboekt. De nummer vijftien op de ranglijst won van de nummer veertien VVOG. In Harderwijk werd het 1-2 in het voordeel van de Urkers. Door die overwinning stijgt de ploeg naar de elfde plaats.

Al in de vijfde minuut schoot Johannes Schrijver een vrije trap van afstand achter doelman Paul Eppink. SV Urk kreeg in de fase na de goal meerdere mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de ploeg was te slordig in de afronding. Zo was het bij rust nog maar 0-1.

SV Urk scoorde vroeg in de tweede helft de tweede treffer van de middag op sportpark De Strokel. Lucas Tol schoot de bal in de hoek achter Eppink (0-2). In de laatste seconde van het duel maakte VVOG de tegentreffer en zette de eindstand van 1-2 op het scorebord.

SV Urk speelt volgende week thuis tegen ASWH. Ook de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staat in de onderste regionen van de Derde divisie.