Trainer Hennie Spijkerman maakt seizoen af bij SV Urk

URK • Do 23 februari 2023 | 19:00 • Donderdag 23 februari 2023 | 19:00

Coach Hennie Spijkerman zal het seizoen afmaken als interim-hoofdtrainer van SV Urk, dat speelt in de derde divisie. Hij is de opvolger van de onlangs naar IJsselmeervogels (tweede divisie) vertrokken Gert Jan Karsten.

De 72-jarige Spijkerman is een zeer ervaren trainer binnen zowel het amateur- als het profvoetbal. In het verleden was hij hoofdtrainer in het profvoetbal bij onder meer VVV Venlo, FC Emmen en PEC Zwolle. Tevens was hij jaren als assistent-trainer actief bij Ajax onder de hoofdtrainers Henk ten Cate, Frank de Boer en Peter Bosz. Na zijn periode in Amsterdam was hij nog assistent-coach bij FC Groningen en SC Heerenveen.

Oude bekende
De Zwollenaar is bovendien een oude bekende op Urk: aan het begin van zijn trainerscarriere was Spijkerman van 1996-1998 als eens eindverantwoordelijke bij SV Urk in de absolute top van het amateurvoetbal.

De komende twee competitiewedstrijden (thuiswedstrijd tegen ACV op 25 februari en de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys op 4 maart) staat SV Urk nog onder leiding van de huidige technische staf.

Hennie Spijkerman zal op 7 maart zijn eerste training leiden op Urk en op zaterdag 11 maart voor het eerst op de bank zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel