Nog 33 plannen Nieuwe Natuur over

FLEVOLAND
Er zijn nog 33 projecten over voor Nieuwe Natuur in Flevoland. Dat meldt de provincie.

Tot en met zondag konden er voorstellen voor natuurprojecten worden ingediend. Daaruit wordt een selectie gemaakt, waarover Provinciale Staten op 17 december een definitief besluit nemen. Van de 33 nu ingediende voorstellen liggen er 7 in Noordoostpolder en bij Urk, 10 in Lelystad en Dronten en 16 rond Almere en Zeewolde.

Nieuwe Natuur is ontstaan nadat het Rijk de plannen voor het Oostvaarderswold heeft stopgezet. Inwoners en organisaties mochten ideeën indienen voor 800 hectare grond. Daarbij gaat het om het versterken van de natuur, maar ook of een project bijdraagt aan recreatie en of het op maatschappelijke steun kan rekenen.

reacties (7)

 • Jos

   

  Nieuwe natuur.. laten de beheerders eerst kaar eens de bestaande natuur beter beheren. Als je ziet hoe Staatsbosbeheer in Almere aan het "rauschen" is. Het lijkt wel een veldslag met diepe bandensporen van de zogenaamde oogstmachine. Voor mij verspilling van kostbare ruimte.

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Nu zijn hamburgers al slecht te verteren, flevoburgers zijn niet te vreten.

  reageer
 • naatje

   

  gemeentes maak eerst de zorg op orde voor 2015 daar na de natuur kan de oudere en jongeren van de natuur genieten. .

  reageer
 • Inwoner

   

  Wanneer we de decentralisaties op orde hebben, de ouderen een fatsoenlijk onderkomen kunnen bieden en hun zorg voor elkaar is, er werk voldoende is, de jeugd vooruitzichten heeft, etc... Dan kunnen we hier in de polder misschien eens gaan nadenken om de ruime natuur om ons heen nog eens extra te versterken.

  reageer
 • ook een flevoburger

   

  zo is het en niet anders

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Larix

   

  Dergelijke projecten kunnen nooit de EHS vervangen waarvoor het Oostvaarders wold ooit bedoeld was. Ergo een domme aktie!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een mooi voorbeeld van hoe wij zijn doorgeslagen met het hele onderwerp natuur. Er worden in Flevoland miljoenen in Natuur geïnvesteerd. Neem bijvoorbeeld het nieuwe project "de Markerwadden". En daar is niets mis mee. Maar in de huidige tijd van bijvoorbeeld bezuinigingen in de zorg en het hele probleem van overheveling van de jeugdzorg naar de gemeentes ( wat op dit moment echt een grote puinhoop is) , zijn er toch echt wel andere prioriteiten te stellen. Misschien moesten we de natuur maar zelf eens haar gang laten gaan daar. Aan de andere kant, het is voor iedere politieke bobo natuurlijk wel weer kikken om bij zo'n projectje een lintje door te knippen......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert