Ontruiming hoofdkantoor Spyker dreigt door huurachterstand

ZEEWOLDE
Autofabrikant Spyker moet het hoofdkantoor in Zeewolde binnen 7 dagen ontruimen. Dat heeft de verhuurder van het gebouw in een kort geding geëist voor de rechtbank in Lelystad.

Spyker heeft volgens de eigenaar van het pand een betalingsachterstand van zeven maanden. Daardoor is er een huurschuld ontstaan van ruim 124.000 euro.
De verhuurder zegt dat hij Spyker verschillende aanmaningen heeft verstuurd. De autofabrikant zou beterschap hebben beloofd, maar kwam die beloftes niet na.

Directeur Victor Muller van Spyker was bij het kort geding aanwezig en verdedigde zich niet. Over de financiële situatie van Spyker bestaan al langere tijd vraagtekens. Afgelopen zomer nog legde de Belastingdienst tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto's werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald.reacties (7)

 • Anti Spyk

   

  Die Muller vogel moet eens bij zich zelf ten rade gaan, en inzien dat hij niet geschikt is voor een ceo functie, misschien eens toegeven

  reageer
 • Marco

   

  Sinds hij vastzit, zullen zijn financiele injecties gestaakt zijn. En zolang Spyker de laatste 2 jaar nog niet 1 auto verkocht heeft, gaat dat vanzelf lastig worden om de kosten door te betalen.

  reageer
 • dennis

   

  onzin. een particulier kan ook zomaar 4 tot 6 maanden de boel laten oplopen..

  reageer
 • roel

   

  Meneer Muller zal inmiddels wel weer hebben betaald, net zo als hij de vorige schuldeiser Belastingdienst in de media voor joker zette. Betaal eens op tijd man!

  reageer
 • John

   

  Wat is het verschil...de een is een persoon, de ander een bedrijf. De overeenkomst voor beide is dat er huur betaalt moet worden. Er is een overeenkomst aangegaan. Maakt niet uit om wie het gaat.....gewoon betalen. Alleen belachelijk dat het zo mag oplopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Het gaat over Spyker en niet over John......de opmerking lijkt mij dan niet ter zake.

  reageer
 • John

   

  Huurschuld......!!!!!!.....en dat kan dan zomaar oplopen tot dit bedrag??? Als ik mijn huur niet betaal heb ik al binnen een week een brief en denk dat,ik er binnen no time uitleg.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert