Ontruiming hoofdkantoor Spyker dreigt door huurachterstand

ZEEWOLDE • Di 28 oktober 2014 | 12:24 • Dinsdag 28 oktober 2014 | 12:24
Autofabrikant Spyker moet het hoofdkantoor in Zeewolde binnen 7 dagen ontruimen. Dat heeft de verhuurder van het gebouw in een kort geding geëist voor de rechtbank in Lelystad.

Spyker heeft volgens de eigenaar van het pand een betalingsachterstand van zeven maanden. Daardoor is er een huurschuld ontstaan van ruim 124.000 euro.
De verhuurder zegt dat hij Spyker verschillende aanmaningen heeft verstuurd. De autofabrikant zou beterschap hebben beloofd, maar kwam die beloftes niet na.

Directeur Victor Muller van Spyker was bij het kort geding aanwezig en verdedigde zich niet. Over de financiële situatie van Spyker bestaan al langere tijd vraagtekens. Afgelopen zomer nog legde de Belastingdienst tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto's werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel