400 ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land

NOORDOOSTPOLDER
Bij de Zorggroep Oude en Nieuwe Land zullen 400 mensen hun baan verliezen. De Zorggroep moet reorganiseren om het hoofd boven water te houden. "Als we dit nu niet doen dan hebben we straks geen bestaansrecht meer. Dan zijn alle 2.400 medewerkers hun baan kwijt", zegt een woordvoerster.

De reorganisatie is nodig, omdat de Zorggroep volgend jaar veel minder geld binnenkrijgt. Dit doordat er minder zorg wordt ingekocht dan voorheen. Er verdwijnen 200 voltijdbanen. Maar het aantal mensen waar geen plek meer voor is zal uiteindelijk hoger liggen. Veel medewerkers werken namelijk in deeltijd.

Uitgezonderd van de ontslagen zijn 290 medewerkers die huishoudelijke hulp geven. Zij kregen onlangs te horen dat hun baan tot 2017 behouden blijft, omdat vanuit het Rijk extra geld beschikbaar is gesteld.

reacties (24)

 • verzorgende IG

   

  De vorige directeur die kon er wat van..Alles kon en alles mocht als het maar sloeg op betrokken zorg toen ze er achter kwamen dat het achter ging kreeg hij nog een oprotpremie toe ook. Deze directeur mag alles opknappen orde op zaken stellen en dan nog de flinke bezuinigingen van den haag... komt vast nog meer boven ons hoofd te hangen. Sterkte voor al mijn lieve collega's die het bericht gekregen hebben.

  reageer
 • De draaimolen van Regenten

   

  Merkwaardig is dit verhaal! Zijn we vergeten dat er verschillende leidinggevende vooraf met allerlei snode plannen het geld ruimschoots hebben op gemaakt. 1. Verkeerde aansturing (te veel leidinggevenden) 2. Te kostbare leidingevenden 3. Te lang wachten met locatie veranderingen.(o.a..loskoppeling zorg en huur,afstoten van Afdelingen. 4.Vertrekkende (niet functionerende )managers ruimschoots een vertrekpremie toekennen. 5.Formulemanagement toepassen met tijd en regels (papieren invullen)die zijn doel voorbij schiet.Het steeds veranderen van werkwijzen. Dit alles kost bakken met geld waar nu de hulpbehoeftigen de rekening betalen.De vakbonden hadden meer aan de bel moeten trekken!!

  reageer
 • mh

   

  het komt niet allen door de overheid, ZONL heeft de afgelopen jaren op te grote voet geleefd omdat alles maar moest kunnen, de vorige directeur is niet voor niets afgezet, de nieuwe directeur kan de modder opruimen en dan komt het geneuzel uit den haag er nog bij, bij mij in de straat zijn het er al 2 die de wacht is aangezegd

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, voor mensen met een goed inkomen zoals jouw ouders is er een uitweg. Maar de "kleine luyden" zijn in deze kermis gewoon ouderwets de klos. Met dank aan de asociale prioriteiten van de huidige coalitie.

  reageer
 • Peter

   

  Als de mens creatief bezig is ontdek je dingen die voor onmogelijk waren gehouden. Dit bewijst dat creatief dingen regelen veel geld kan besparen. Bewijst tevens dat mensen die willen vasthouden aan alles van nu, nooit iets zullen bereiken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Teun Nijdam.

   

  Dag Sjors je zegt het zelf al je ouders hebben 40 jaar gewerkt,en een pensioen opgebouwd.wat denk je dat die witte werkster waar jij het over hebt gaat opbouwen voor later en betalen je ouders haar ook door bij ziekte,heeft ze ook recht op verlofdagen of WW. Een erg liberale gedachte Sjors en ik gun het je ouders,maar vraag mij af of we hiermee op de goede weg zitten.ik zeg van niet.

  reageer
 • Sjors

   

  Lijkt wel of ze bang aan het worden zijn dat volgend jaar gaat uitkomen dat ze al die jaren willens en wetens belastinggeld hebben misbruikt. Binnen een aantal jaar zijn er misschien nog drie thuiszorgboeren in dit land en zijn de overige cowboys ten gronde gegaan. Mijn ouders zijn op leeftijd, moeders twee nieuwe heupen waardoor ze niet meer alles zelf kan in het huishouden. Beiden hebben ze netjes 40+ jaren gewerkt met nu een bijzonder goed pensioen en AOW als extra bonus er overheen, ligt het inkomen ruim boven modaal. Voor huishoudelijke hulp betalen ze al ruim 20 jaar een belachelijk lage eigen bijdrage. De vaste hulp was enorm zenuwachtig vanwege dreigend ontslag en maakte zich enorme zorgen over haar cliënten waar ze al jaren werkt. Inmiddels hebben zes cliënten haar in dienst genomen als ''witte werkster''. €12.50 per uur moeten ze haar straks gaan betalen. Zij heeft nu garantie dat ze 18 uur per week werk heeft en misschien nemen er meer cliënten haar in dienst als werkster zodat ze fulltime onafhankelijk is van die uitbuiters van een thuiszorgboeren. Als je huishoudelijke hulp onmisbaar is dan neem je haar in dienst. Mes snijd aan twee kanten, je behoud je vertrouwde hulp die ook nog eens netto ruim € 4.- per uur meer gaat verdienen. Iedereen is gelukkig.

  reageer
 • tu

   

  staken laat je stem horen.

  reageer
 • Anoniem

   

  Allereerst heel veel sterkte voor alle betrokkenen!!!!!! Ze zeggen dat de werkloosheid afneemt, nou vergeet dat maar, het neemt vanaf 1 januari alleen maar toe, zeker ook ivm de veranderde zorg! 2015 zal veel onzekerheid geven bij velen!!!!!

  reageer
 • bergerac

   

  Heel veel sterkte voor degenen die het treft. Het worden geen leuke kerstdagen.

  reageer
 • Pathologisch gedrag

   

  Jammer dat Zonl een dergelijke uitstraling bevat en dat tevens de wethouder C.D.A. besmet is. Wie is nog te vertrouwen?

  reageer
 • Maaike

   

  @Wim, dat zal dan gebeuren door de werkloze zorgverleners in het kader van "in het werkritme blijven". Natuurlijk voor 70% van het laatstverdiende loon of tegen bijstandsniveau (omdat de ww voor parttimers beneden bijstandsniveau kan liggen), waarbij natuurlijk geen sprake zal zijn van opbouw van diverse premies en de andere rechten die bij een normale baan horen. Ook zal de werkloze zorgverlener zich moeten houden aan regels als "alleen in overleg op vakantie" (als dat überhaupt nog haalbaar is na het ontslag) en wie in de bijstand terecht komt zal moeten oppassen niet te vaak iemand over de vloer te laten komen, want dan heb je opeens een "gezamenlijk huishouden" en ben je een fraudeur! Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

  reageer
 • verzorgende

   

  Alle managers krijgen ontslag en mogen weer solliciteren er blijven tussen de 10 a 15 managers over, wat ik heb begrepen.

  reageer
 • Sjoerd 13

   

  Dit is waar ik enkele weken reeds voor heb gewaarschuwd. Het is onmogelijk om van 1 euro / 1.20 te maken. Nu men de tering naar de nering moet zetten, is er geen andere mogelijkheid. We hebben het net gezien met Passane te Dokkum, ook daar wilden de bonden niet meewerken aan ontslagen met als gevolg dat het geheel failliet is gegaan. Er is de laatste jaren op te grote voet geleefd en dus moet men wel reorganiseren. Star blijven vasthouden aan bestaande verworvenheden lijdt uiteindelijk naar het faillissement.

  reageer
 • Wim

   

  Onze CDA wethouder blijft volhouden dat de mensen die in het verleden zorg nodig hadden dezelfde zorg zullen blijven ontvangen. Naast het wethouderschap gaat ze dan zeker zelf die zorg verlenen.

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Dar sluit ik mij volledig bij aan!

  reageer
 • die worden ook ontslagen

  reageer
 • IK

   

  Hoeveel van die ontslagen vallen er in de top (leidinggevenden) Door minder mensen ook minder managers nodig en die ontslagen zetten meer zoden aan de dijk als de onderbetaalde werkenden op de vloer!!

  reageer
 • tr

   

  sterkt voor diegenen die dit net voor de kerst horen; weet uit ervaring hoe het voelt! !

  reageer
 • kees d.

   

  Die zogenaamde bezuinigingen van Den Haag gaat iedereen geld kosten ook de staat der Nederlanden met een oplopend werkloosheid cijfer.

  reageer
 • Edwin

   

  Volgens mij is dit precies hetzelfde wat ze graag wilden. Eerst door middel van hun schijnconstructie, en nu onder het mom anders gaan we failliet.

  reageer
 • Verzorgende

   

  Velen met mij zitten in spanning te wachten. Sterkte voor ons!!

  reageer
 • Anoniem

   

  Mijn vrouw werkt in de huishoudelijke zorg bij Zon Ze heeft vorige week nog te horen gekregen van haar leidinggevende dat het allemaal zeer onduidelijk is, en dat er volgend jaar gewoon ontslagen gaan vallen bij de huishoudelijke zorg. Dit omdat de gemeente totaal geen indicaties meer afgeeft, en er dus totaal geen werk meer binnenkomt.

  reageer
 • Tomatoms

   

  Waarom verbaast mij dit bericht niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert