Winkeliers willen vooral horeca op De Deel

EMMELOORD
Ondernemersvereniging BAN in Emmeloord centrum is opgetogen dat de gemeente Noordoostpolder heeft gebroken met ontwikkelaar Provast. Die wilde meer dan 8.000 vierkante meter aan nieuwe winkels bouwen op De Deel.

Het college van burgemeester en wethouders wil nu met de bevolking en winkeliers nadenken over een nieuwe invulling van het plein. Als het aan de ondernemers ligt komt er vooral gezellige horeca op De Deel.

De winkeliers stellen dat de gemeente en de politiek eerder hadden moeten luisteren naar de signalen vanuit de BAN. Die stelde een aantal jaren geleden al dat er gebouwd zou worden voor leegstand.

Horecaondernemers
De wens van Emmeloordse winkeliers voor meer gezellige horeca op De Deel kan ook op steun rekenen van de huidige horecaondernemers aan het plein.

De horecaondernemers denken dat bijvoorbeeld een vergroting van het terrasoppervlakte De Deel en Emmeloord centrum aantrekkelijker zullen maken voor klanten. Voorwaarde is wel dat het plein dan een flinke opknapbeurt krijgt, zoals de gemeente elders in het centrum ook de Paardenmarkt opwaardeerde. Ook vinden ze het belangrijk dat er voldoende parkeerplekken beschikbaar blijven.

De eigenaar van het Voorhuys denkt dat een concentratie van de bestaande Emmeloordse horecaondernemingen op De Deel kansrijker is, dan de komst van nieuwe ondernemers.

reacties (38)

 • In de BAN

   

  Geef Provast 1,5 miljoen mee? Ach ja, sinterklaas spelen en geld uitdelen van een ander.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Ook volstaan met de eigen klanten? Het poldervolk is vooral van de voordeel super met gratis parkeren.

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Hoi Tineke lijkt jou dat niks zo,n pluche stoeltje,zo ja kom dan eens langs en bezoek eens een fractie vergadering. Probeer je verkiesbaar te stellen.

  reageer
 • Tineke

   

  Teun hobbelt gewoon naar het volgende pluche stoeltje........

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Sjoerd ik was nog vergeten te reageren op jouw opmerking dat het lijkt of Den Haag regeert in Emmeloord. Nou Sjoerd dat is ook zo,want door Haags beleid raken veel mensen in de zorgsector hun baan kwijt,maar jij word door al die ontslagen niet moedeloos,of wel en denk je dat dit geen invloed heeft op het consumenten gedrag ook in Noordoostpolder. Maar Sjoerd als dingen jou dwars zitten,zou ik zeggen kom eens een fractie vergadering bijwonen,of bezoek het inloop uur voor burgers. Laten we stoppen om op deze site met elkaar te communiceren. Groet Teun Nijdam.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Teun nijdam

   

  Sjoerd vraagt waar ik nou sta,nou Sjoerd in de raadsperiode 2002-2006 was ik inderdaad voor winkels en horeca op de Deel. Dat heeft zo geduurd tot 2012.toen begon het vertrouwen af te nemen. In aanloop naar de gemeente raadsverkiezingen in 2014 heb ik op een verkiezingsavond in het Voorhuis gezegd,geef Provast 1,5 miljoen mee en verbreek de contracten. Ik heb toen ook gezegd dat er op de Deel niet meer gebouwd hoeft te worden en dat de plannen door de aanhoudende crises en internet verkopen totaal achterhaald zijn en dat vind ik nog steeds. Voldoende zo Sjoerd en wat dat overstappen naar een andere partij betrof,dit stond los van de Deel en had alles te maken met mijn onvrede Die ik had met mijn landelijke PVDA over de decentralisaties van de zorg. Maar hopelijk vind jij wel dat deze decentralisaties vlekkeloos gaan verlopen.

  reageer
 • sjoerd

   

  Teun hoe standvastig ben jij? Je waait van de ene na de andere partij. Eerst wel voor winkels en horeca , en nu tegen met het argument dat onze regering het laat afweten. Regeert Den Haag soms in Emmeloord? Ja het ligt altijd aan die ander, maar wat heb jij gedaan? Waar sta jij nu.

  reageer
 • Een idee!!!

   

  Maak het water aan de Lange Dreef geschikt voor pleziervaart met een kleine gelegenheid om aan te meren. Zelfs de doorstroming van het water wordt op deze wijze benut. Vervolgens kun je ook andere activiteiten ontplooien. Er zijn tal van opties te bedenken om hiermee wat te doen !!!

  reageer
 • Topper

   

  Lijkt mij een super plan en een linde-laantje erbij zou leuk zijn. Een monument voor de gevallen ego's is denk ik ook wel noodzakelijk, zodat we dit niet vergeten en we na de verkiezingen niet weer opnieuw starten..

  reageer
 • Teun. Nijdam

   

  Reactie op zelfreflectie. Ik heb heel lang in de haalbaarheid van dit plan geloofd en dat steek ik. Niet onder stoelen of banken. Wachten is nu op een reaktie van Provast. Mijn mening op dit moment is dat we niet zitten te wachten op meer horeca en ook niet op winkels,zolang onze regering de banenmotor niet echt op gang weet te krijgen incl het consumenten vertrouwen. We zien alleen maar ontslagen en nog eens ontslagen om moedeloos van te worden. Een referendum zou een mogelijkheid zijn .

  reageer
 • Ingrid

   

  Dat vind ik een goeie. Waarom zouden er weer van die grote landelijke ketens moeten komen - als die dat al zouden willen, want zo groot is Emmeloord niet. Geef lokale ondernemers een kans! Daar kan Emmeloord zich mee profileren.

  reageer
 • joanna

   

  onze eigen "Rotterdamse Foodmarket": kleine winkeltjes in Schokkerstijl, gebouwd door onze eigen aannemers. Deze winkeltjes met eigen regionale polderprodukten, kazen, groenten, biologische produkten enz., aangevuld met kleinschalige Horeca.

  reageer
 • Tineke

   

  Wil jij nu bedankt worden????? Voor deze fiasco????

  reageer
 • Zelf reflectie ??

   

  Teun je benoemd de feiten maar wie hobbelt met je mee? Jammer dat de grotere partijen door de hoogmoed virus is aangetast . Zou het eens tijd worden dat er een referendum komt? En misschien een onderzoek naar het geheel hoe het mogelijk dat het zo lang heeft geduurd.Door dergelijke voorbeelden (bijvoorbeeld "Het Praatjes plein Deeltjes) word de geloofwaardigheid in de Politiek bijzonder tegen elkaar gespeeld.

  reageer
 • Teun Nijdam.

   

  Beste mensen even enkele feiten: de Raad van State heeft goedkeuring verleend aan de Bebouwing op de Deel e/o ruim 14 maanden geleden. Begin 2014 werd duidelijk dat Provast z,n belegger Altera heeft afgehaakt. Provast heeft tot op de dag van vandaag geen andere Belegger kunnen vinden,die het inmiddels sterk afgezwakte plan wil financieren. Ja en dan na een aantal gesprekken en brieven gestuurd aan Provast en aftasten van de raad,word de strategie, hoe nu verder bepaald en kwam er 3 febr een besluit. Op 3 februari is dit besluit per brief aan Provast verzonden en het wachten is op een reaktie van deze brief. Nou word er al volop gefilosofeerd over een nieuwe invulling van de Deel,maar wat denkt u,zal de Gemeente een positieve reaktie terug krijgen,iets in de zin van Noordoostpolder bedankt,sorry zand erover en claims laten we verder achterwege.

  reageer
 • bergerac

   

  Eindelijk een wethouder die lef heeft getoond want laten we eerlijk zijn, iedereen was het verhaal Provast zat. Die 9 miljoen verlies hebben we aan Provast te danken en dat moeten we nu accepteren. Gewoon een streep er onder en nu graag wel zorgvuldig kijen en overleggen wat we nodig hebben. Meer winkels en horeca? Ik denk het niet.

  reageer
 • IK

   

  Vind ik een goed idee, zolang er maar niet wordt besloten om weer verder extern onderzoek uit te laten voeren. Dus praten zonder dat het de inwoners iets kost! Er is trouwens wel behoefte aan meer winkelruimte, goedkope kleine ruimtes voor kleine speciaalzaken. Die kunnen nu de zeer hoge huren die de projectontwikkelaars vragen niet opbrengen!!

  reageer
 • joanna

   

  BAN was voor bebouwing Deel( zie stukken vergaderingen), wilden niets van Internetaankopen en economisch mindere tijden weten. Maar beter laat dan nooit! Laat iedereen eens realistisch nadenken, Emmeloord is en blijft een plaats voor de dagelijkse aan-inkopen. Lange Nering voor veel geld gerenoveerd, niet gezellig, maar wel een zeer luxe fietsenstalling met een enkele boom. Waarom niet meer bomen en groen, Deel vol bomen, wat "aangeklede" terrassen, klaar!!!

  reageer
 • M.H.

   

  Graag meer Horeca! Het hoeft geen eetgelegenheid te zijn. We moeten zorgen dat de jeugd in Emmeloord blijft, meer gezellige tentjes in het weekend.

  reageer
 • sjoerd

   

  Het komt er straks weer uit, dat de raad heeft besloten een adviesbureau in te schakelen om alles nog eens te gaan onderzoeken. Het mag immers wel wat kostten. Eigen visie in samenhang met de ambtenaren ontbreekt bij onze raad en ambtenarij. Adviesbureau mag er weer enige jaren voor uittrekken. Heeft men in de afgelopen jaren nooit een plan B gemaakt op het gemeentehuis?

  reageer
 • nopper

   

  Laten we er maar weer zo'n 15 jaar over praten dat is het allerbeste .er is geen enkele noodzaak voor meer horeca, winkels .

  reageer
 • In de BAN

   

  Wat een geweldig idee van BAN, meer horeca, goed onderbouwd ook. Er is geen markt voor winkelruimte maar wel voor extra horeca? Sommige horeca heeft het al moeilijk genoeg... Deze winkeliersvereniging preekt vooral voor eigen parochie, alles best zolang er maar geen extra concurrenten van ons bijkomen lijkt de "visie". Geweldig hoe dit weer gaat, we gaan lekker met z'n allen wat roeptoeteren en de gemeenteraad leunt achterover. De burger en het bedrijfsleven mag het zeggen hoor, wat voor fantasie ideeen krijg je dan; Primark, etc. Kom op, gebruik je verstand en toon zelf eens wat visie, daar ben je voor gekozen gemeenteraad!

  reageer
 • IK

   

  Juist niet meer van hetzelfde, waarom moet Emmeloord op bv Almere of Zwolle gaan lijken wat winkelbestand betreft! Juist kleinschaligheid zodat jonge ondernemers ook kansen krijgen en zich een heel divers winkelbestand ontwikkeld zonder dat de grote concerns de kleintjes wegdrukken. Dit in combinatie met gratis parkeren en veel ruimte voor div evenementen in het hart van Emmeloord zal het onderscheid maken tussen Emmeloord en de omliggende 'winkelsteden'

  reageer
 • jan

   

  ook realistisch dat een primark zich in emmeloord wilt vestigen. aha

  reageer
 • peter

   

  jullie vergeten allemaal het reisbureautje dat daar ook eens zat.

  reageer
 • Early Times

   

  De stroom klanten moet weer op gang gebracht worden. Dat kan, als men populaire winkels toelaat, zoals bijv. McDonalds alsook Primarkt. Deze trekken veel bezoekers aan.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  En daar is wel behoefte aan? En de bestaande horeca is daar wel voor? Meer dan een polder foodstrip met de verplichte mac, kip en koffie zaak zal het niet kunnen worden. Een vlotte aanrijroute van buitenaf is dean wel essentieel. De essentie van een deel is dat deze leeg is en gebruikt kan worden voor markt, kermis en wat meer.

  reageer
 • JeeBee

   

  Inderdaad. En het dan een aardige naam geven, 'De Deeltjes' of zo. Ik zou meteen voor zijn, die verhoging ligt er per slot van rekening toch al.... Een beetje leuk aankleden met wat groen, etc. en klaar!

  reageer
 • piet

   

  Een mooi muziek tempeltje, een jeune bowl baan, wat kinderspeel-toestellen, een Cruijf court, enige horeca, een tokkelbaan vanaf de toren, en zie er is altijd gezelligheid.

  reageer
 • whoknows

   

  Strak plan Henk, en de plaats is op dat ene stuk verhoging tussen het grote en het kleine plein.

  reageer
 • Robbie

   

  Waarom volbouwen ?? Gewoon laten zoals het is, met leker veel gratis parkeerplaatsen. gr, Robbie

  reageer
 • Swiebertje

   

  En een viszaak niet te vergeten !

  reageer
 • Polderaar

   

  Zou de BAN ook kunnen investeren in een gezellige winkelstraat. Want de lange nering is vooral lang maar er gezellig winkelen dat doe je er niet. Maar ja de BAN luistert ook niet en daarom kopen we nu elders of gewoon via de webshop.

  reageer
 • maartje

   

  ook nog een visboer dan hebben we alles weer zoals het was alleen miljoenen armer maar dat verhalen we weer op de burger!

  reageer
 • Zelf reflectie???

   

  Horeca horen we dat goed?? Uit welke hoed komt dit geluid,zoiets als wat in de Watertoren zat ? Als het niet lukt doen we gewoon een keuken kado! Of we gaan eerst het Voorhuys sluiten en de Langemuur en niet te vergeten La Mirage ,o ja we hebben nog meer eetgelegenheden in de Lange Nering.Moeten we nu echt geloven dat de horeca het centrum verfrissend maakt.Nu al zijn de weekenden in het centrum een armoedige aanblik.Echt dit gaat niet werken zolang de sluitingstijden krampachtig beheerst wordt.

  reageer
 • Sander

   

  en een V&D, past bij De Deel.

  reageer
 • Henk

   

  Een snackbar, kiosk en kapper lijkt mij wel wat. Wellicht kan VVV er dan ook bij?

  reageer
 • IK

   

  He ja, laten we nu allemaal onze wensen kenbaar maken. Vergeet echter niet dat het betaalbaar moet zijn en niet de zittende ondernemers moet verjagen. Meer van hetzelfde is niet de oplossing, kost alleen maar gemeenschapsgeld. Maak er gewoon weer een gezellig plein van met aan de randen wat winkels/horeca en in het midden parkeerplaatsen en ruimte voor kermis, markt en/of andere evenementen. Koop desnoods als gemeente een grote tent zodat je evenementen kan onderbrengen/organiseren maar geef geen miljoenen uit aan nieuwbouw die leeg blijft staan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert