"Wees eerlijk over risico's Floriade"

ALMERE
"Wees eerlijk over de risico's van de Floriade." Dat advies geeft Peter Fleuren aan de gemeente Almere. Fleuren was nauw betrokken bij de Floriade van 2012 in Venlo. Hij was op dat moment wethouder van één van de organiseerde gemeenten.

Die gemeenten werden achteraf opgescheept met een verlies van 5,5 miljoen euro. Volgens Fleuren hadden bestuurders dat risico vanaf het begin af aan duidelijk moeten benoemen. "Niet van te voren zeggen: het draait quitte. Want dat kun je nu niet zeggen."

Ondanks het verlies was de Floriade 2012 volgens Fleuren een fantastisch evenement, waar de omgeving veel aan heeft gehad. Vooral het bedrijfsleven heeft er van geprofiteerd.

Fleuren deed zijn uitspraken donderdagmiddag tijdens een symposium op het provinciehuis. Daar werd door verschillende mensen van gedachten gewisseld over de toekomstige Almeerse Floriade.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  "Ondanks het verlies was de Floriade 2012 volgens Fleuren een fantastisch evenement, waar de omgeving veel aan heeft gehad. Vooral het bedrijfsleven heeft er van geprofiteerd." - maar het mag niks kosten natuurlijk.

  reageer
 • Pzaal

   

  Gaat miljoenen kosten, Wie mogen dat straks allemaal weer gaan betalen? JUIST!!! Afschaffen schrappen kappen stoppen met deze onzin!!!

  reageer
 • Jos

   

  Er wordt op dit moment in ieder geval geen open kaart gespeeld; het is al een jaar stil. Er wordt alleen maar gecommuniceerd met een verouderd plaatje op basis waarvan het groen in het gebied vernietigd zal worden.

  reageer
 • Hannes

   

  Breng dan maar eerst in kaart hoe het er uit moet gaan zien,na dat de Floriade achter de rug is. Eerlijkheid leeft het langst.

  reageer
 • SanderZ

   

  Het moet niet gekker worden, eerlijk zijn over risico's? Straks gaan ze nog eerlijk zijn over de ontbrekende voordelen van de Floriade!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  En die eerlijkheid is nog ver te zoeken

  reageer
 • Karel

   

  ...." Organiserende gemeenten" .....

  reageer
 • Jan

   

  Het bedrijfsleven heeft ervan geprofiteerd, maar de burger draaide voor de kosten op. Zoals gewoonlijk hebben bestuurders oogkleppen op als het gaat om dit soort prestigeprojecten...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert