"Verbouwingskosten Kunstlinie eerder te laag ingeschat"

ALMERE
Het bedrag van1,4 miljoen euro voor de verbouwing van de Kunstlinie in Almere is altijd aan de lage kant geweest. Dat zegt wethouder Frits Huis.

Vorige week bleek ineens dat er 3,5 miljoen nodig is om het gebouw geschikt te maken als nieuw cultuurcentrum. Dat terwijl onderzoeker Patrick van Mil twee jaar geleden op 1,4 uitkwam. Volgens Huis zijn in die berekening een aantal zaken niet meegenomen.

Het bedrag van 3,5 miljoen is volgens de wethouder prima te verdedigen. Onder andere omdat de gemeente niet voor de volledige kosten opdraait. 1,5 miljoen komt van de provincie. De rest van het bedrag zegt Huis te kunnen vinden zonder dat het ten koste gaat van andere zaken in de stad.

reacties (15)

 • teetee

   

  En nu maar hopen dat de toegankelijkheid niet de dupe wordt. Ik wacht al sinds de opening va her gebouw op een deur waar ik zonder hulp van anderen met de rolstoel doorheen kan.!! Zelfs een deurbe kon er tot nu toe niet af.

  reageer
 • Antje

   

  Helemaal eens....

 • Hannes

   

  Als de buitenkant niet uitnodigend is zal de binnenkant nooit wat worden. Neem als voorbeeld de Stadsschouwburg in Amsterdam. Er straalt totaal geen warmte uit van deze Schouwburg aan het weerwater.

  reageer
 • michael

   

  maar de Almeerders moeten straks wel hun eigen stoepen en parken gaan onderhouden (onkruid weghalen, straten ophogen etc) omdat de gemeente moet bezuiningen op onderhoud... Wanneer gaat b & w weer een reisje maken ???

  reageer
 • Josefien

   

  Belachelijk dat Huis eerst het plan kraakt om stemmen te winnen, en als hij dan weer op het mooie pluche zit vindt hij het plan ineens goed!! Lijkt wel een kameleon. Bovendien: waarom moet dat prachtige nieuwe gebouw al verbouwt worden, wat is daar de meerwaarde van? Het is goed zoals het is en het voldeed ook aan het CKV, prachtige ruimtes om cursussen schilderen, muziek maken, beeldhouwen en dergelijke. Waarom vond de gemeente het nodig om deze cursussen weer terug te dirigeren naar de Voetnoot? De Kunsitlinie was immers al opgezet om ook deze cursussen daar te kunnen huisvesten??? Waar was de gemeente al die tijd mee bezig? Rare manier van werken Gemeente met ons geld.

  reageer
 • Ton

   

  Dat heet nu politiek, zit vol verborgen agenda's en daarom snapt de burger het niet en zal het nooit transparant worden. Fijne dag verder.

 • Antje

   

  Wordt er ook aandacht besteed voor invaliden mensen...: als zij 'n voorstelling in de grote zaal willen meemaken, dat zij NIET meer op de 1e verdieping derde rij (achterste rij) moeten plaats vinden. Er is voor gekomen dat er brandalarm was af gegaan en dat de invaliden mensen in rolstoel (en niet kunnen staan of lopen) geen kant op konden. Er waren lieve mensen bij, die sommige invalide mensen, konden troosten en zeiden dat zij tot het laatst bij je blijven. Wij zouden er weer graag gebruik willen maken van het theater, maar graag op de begane grond. Zal fijn zijn daar rekening mee gehouden wordt.

  reageer
 • joop

   

  Dit is echt onzin. Er wordt altijd heel erg GOED rekening gehouden met rolstoelers is mijn ervaring. Maar, lieve mensen, je moet dit wel ZELF even AANGEVEN als je wilt komen, hier ben je ZELF verantwoordelijk voor. Als je een kaartje koopt op internet kan de pc helaas niet zien dat je in een rolstoel zit.

 • laat alle reacties zien
 • Whoknows

   

  Zo gaat het tegenwoordig toch altijd met dit soort aanbestedingen. Zo laag mogelijk budgetteren en aanbesteden, dan zal de raad er wel mee instemmen, en eenmaal besteed de uitbreidingen er aan toevoegen en vaak al wetend dat dit vele miljoenen extra's gaat kosten. Maar ja, wou de raad toen nog mee doen als ze geweten hadden wat het echt ging kosten. In vele gevallen niet. Ook zijn de bouwende partijen vaak schuldig, afwijken van de orginele planning, omdat dat zogenaamd beter is, eh beter voor hun dus. Nee bij dit soort plannen personen aansprakelijk stellen en ook later als de projecten mislukken of flink duurder uitvallen daar ook aansprakelijk op stellen, en ook de bedrijven die het bouwen. Hiermee moet je het doen en niet iedere keer de prijs omhoog gooien.

  reageer
 • Brenda

   

  Patrick van Mil prutst in 2013 erop los in opdracht van het oude college, de raadslid Huis schreeuwt van de daken dat het plan niet deugt en wint daarmee in 2014 de vele stemmen waarmee hij de wethouder wordt en in 2015 staat de wethouder Huis datzelfde plan voor de camera te verdedigen en zwaait met zijn toverstokje rond en vindt zomaar € 2.000.000 terwijl de directeur Van der Wiel voor de camera wegloopt als hij de kans krijgt om dit plan toe te lichten. Volgt u het nog!?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Merkwaardig dat burgers altijd geloven dat de lage schattingen de goede schattingen zijn en dat aanpassingen om één of andere reden fout zijn of een complot.

  reageer
 • J.J.

   

  Merkwaardig dat de gemeente destijds heel bewust de lage schattingen had gebruikt terwijl ze wisten dat de heer Van Mill die schattingen "heel globaal" had gemaakt. Als je dit als de gemeente 2 jaar lang verzwijgt dan vind ik het niet zo gek dat de burgers dit als een fout of een complot beschouwen. En dan hebben wij het nog niet eens over de andere onderdelen van dit plan Steven Stedenwijker...

 • J.J.

   

  In maart 2015 maakt de wethouder Huis bekend dat het plan dat hij in 2013 als de raadslid volledig had afgekraakt eigenlijk nog slechter in elkaar steekt dan gedacht... Maar... Het is een goed plan, aldus de heer Huis!? Zo werkt de democratie en de kiezersbedrog. Dit dossier schreeuwt om een raadsenquête.

  reageer
 • almere

   

  meneer huis moet eens ophouden met geld over de balk smijten , en stoppen met de flopiade dan blijft er geld zat over voor onderhoud in almere maar nee er moeten miljoenen over de balk en het onderhoud moet op nul dat is beleid van onze oude pluche plakker huis

  reageer
 • sjon

   

  Er zijn enkele zaken niet meegenomen, maar die zijn nog hoger dan het begrote bedrag. Wat versta je dan onder enkele zaken? Ik zou zeggen, (broddelwerk van het ergste soort). Wat voor opdracht had deze onderzoeker gekregen? Begroot een lege huls?

  reageer
 • Sven

   

  Misschien dat meneer huis dat geld beter in werkgelegenheid kan stoppen ipv in een net nieuw gebouw...

  reageer
 • Peter

   

  Er gaat momenteel van de gemeente Almere een enquête rond. Daarin kun je aangeven waar de gemeente - wat jou betreft - op onderhoud mag besparen. Dit lijkt een de ultieme manier van inspraak. Maar helaas, de vraag of twee miljoen Euro extra naar de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) moet, of aan onderhoud van de stad besteed moet worden, staat er niet bij. Dát zou pas echt inspraak zijn geweest,...

  reageer
 • Antje

   

  Het is ook helemaal geen onderhoud. Dus waar gaat het over?

 • Ger

   

  Eerst de "oude" kunstlinie om zeep helpen! Was genoeg protest tegen maar de gemeenteraad moest zijn/haar zin door drukken. Dat gaat geld kosten.

  reageer
 • leo

   

  geweldig nieuws! meneer huis kan 2 miljoen vinden zonder dat we het merken! dan hoeft de kaalslag bij onderhoud in de buurten ook niet door te gaan!

  reageer
 • Steven stedenwiojker

   

  Er is geen kaalslag. Alles wordt bij ons picobello onderhouden

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert