Collegepartij D66 steunt cultuurplan niet

ALMERE
Collegepartij D66 in Almere gaat het cultuurplan van het college van burgemeester en wethouders niet steunen. Dat zegt Kevin Sipin namens D66-fractie in de gemeenteraad.

Het college stelt voor om 3,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verbouwing van de Kunstlinie. Volgens D66 heeft het college niet duidelijk aangegeven wat er precies verbouwd moet worden. Ook is niet duidelijk waarom de aanpassingen in het gebouw zoveel geld moeten kosten.

Ook oppositiepartijen hebben grote vraagtekens bij de hoge verbouwingskosten. PvdA, VVD en CDA lijken de plannen van het college te willen steunen. Volgende week praat de gemeenteraad verder over dit onderwerp.

reacties (10)

 • Teetee

   

  Probeer nu eerst eens het bestaande gebouw rendabel te krijgen, voor je dik gaat investeren.

  reageer
 • tja

   

  Ongehoord, zo'n groot bedrag naar kunst in deze tijd. Het is een soort vermaak van een paar procent van de bevolking die zichzelf vooral heel hoog heeft zitten. En waarom heet die onzin van tegenwoordig kunst? Voor mij is die zogenaamde kunst gewoon een manier om makkelijk geld te van: Je flanst iets in elkaar, je verzint er een blaartrekkend verhaal bij en tadaaa een kunstwerk is geboren. Nu nog hopen op subsidie en lachen maar!

  reageer
 • PNO

   

  Goed idee,gewoon gebouw slopen dat niet lang geleden 100 mln heeft gekost. Hup, ik vind het niet mooi en wil lekker flaneren. Ja, zo help je de stad.

  reageer
 • Hannes

   

  Kijk nou goed naar de foto dit heeft toch geen uitstraling.sloop het en geef de stad weer terug aan het weerwater, waar je fijn kan flaneren. Er is nog genoeg plek om een echte theater of schouwburg te bouwen.

  reageer
 • Piet

   

  Ik hoor zonet dat zelfs de directie van De Kunstlinie geen vertrouwen meer heeft in deze slecht uitgewerkte plannen van hun directeur!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingeweide

   

  Niet alleen D66 is tegen. Ik weet dat er meer partijen tegen het schouwburg plan zijn. Dus niet alleen complimenten voor D66 maar voor alle partijen die die vage gedachten en plannen niet willen belonen met een zak geld wat de burger dan weer moet ophoesten.

  reageer
 • Bart

   

  Complimenten voor D66, met 3,5 miljoen kan namelijk erg veel gedaan worden.

  reageer
 • fred

   

  het is ongelooflijk dat raadsleden ergens akkoord mee gaan zonder precie te weten waar het geld voor nodig is. als het al nodig is.

  reageer
 • renate

   

  ach ja.... zo gaat het steeds.... ze gaven bij de kapitalen uit aan een sociaal plan om de logopedisten eruit te gooien bij de basisscholen. daarvoor hadden ze nog jaren kunnen werken. en let maar op.... ze komen er straks weer achter dat er eigenlijk meer gericht moet worden op preventie en dan komt logopedie weer terug....

  reageer
 • begrijp het niet

   

  voor de kunstlinie was geen geld, dus verdween deze uit het gebouw. nu staat het leeg en kost het 3,5 voor een verbouwing. Best raar voor 3,5 had de kunstlinie nog enkele jaren kunnen blijven zitten, toch

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert