Verbouwing Kunstlinie: "Het is alles of niets"

ALMERE
"Of er wordt ingestemd met een verbouwing van 3,5 miljoen euro, of we doen niets". Dat is de keuze die wethouder Frits Huis donderdagavond voorlegde aan de Almeerse gemeenteraad over de Kunstlinie.

Om de Kunstlinie klaar te maken als centrum van cultuur is een grootscheepse verbouwing nodig. Het plan dat daarvoor is gemaakt kan volgens Huis maar op één manier worden uitgevoerd en daar hangt een prijskaartje aan van 3,5 miljoen euro. Bovendien is dit ook het plan op basis waarvan de provincie 1,5 miljoen euro mee gaat betalen.

Sommige partijen voelen zich door deze stellingname van Huis met de rug tegen de muur gezet. Marcel Benard van de Christen Unie wil wel dat de plannen voor de Kunstlinie worden uitgevoerd, maar niet voor 3,5 miljoen euro. Ook collegepartij D66 vindt de verbouwingskosten te hoog. 23 april wordt opnieuw gesproken over dit onderwerp.

reacties (11)

 • Ingrid

   

  Wat is dit nou weer voor onzin! Het werk van kunstenaars staat helemaal los van of die verbouwing doorgaat of niet.

  reageer
 • Vriend van Cor T

   

  Je mag Frits niet Cor? Hoe zou dat nou toch komen?

  reageer
 • Klokkenluider

   

  Dit plan is zowel inhoudelijk als budgetair niet goed uitgewerkt (laat staan doorberekend!) door de directeur van De Kunstlinie. Vandaar dat de overige leden van de directie zeer recent hun vertrouwen in deze directeur hebben opgezegd. Het probleem werd steeds groter omdat de wethouder en zijn ambtenaren dit plan klakkeloos hebben overgenomen. Hiermee gijzelen ze de gemeenteraad, de Kunstlinie en de stad. Advies aan de raadsleden en de journalisten: Durf te graven!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dan maar niets ... Ik hoef niet zo een dure blokfluitles. Laat de bussen maar beter rijden (zie anders bericht over de bussen in Almere (vanaf)2018).

  reageer
 • bb

   

  Ze zeggen 3,5miljoen en wie betaal dan de rest als de gemeente wat uitrekend klop het nooit

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  Hoe kan je nog op investeren overgaan wanneer iemand dat op zo'n manier probeert af te dwingen? Walgelijk arrogant hoe meneer Huis dit aanpakt.

  reageer
 • Ab

   

  Ik betaal dit jaar weer meer WOZ belasting. Maw het kan weer niet op....

  reageer
 • almere

   

  het is alles of niets bij frits , nou laat het dan maar niks worden want 2 miljoen in een verbouwing pompen dan ben je niet goed bij je hoofd . ze blijven in deze raad maar met geld smijten het kan niet op hier in almere er moest bezuinigd worden nou niet als het aan frits huis ligt

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lijkt een beetje tyranniek, maar ik snap het standpunt van Frits Huis wel. Als Jan en Alleman aan die verbouwing begint te pulken worden er uiteindelijk drie klapstoeltjes van 200.000 euro per stuk gekocht.

  reageer
 • tja

   

  Dat is een makkelijke keuze: niets! Maar de subsidie zal helaas wel weer toegekend worden, stel je voor dat die "kunstenaars" eens moeten werken in plaats van vangen en "kunst" maken

  reageer
 • pieter

   

  na wat mopperen gaat iedereen gewoon akkoord hoor. frits speelt het slim. en dat terwijl de halve raad geen idee heeft waar het geld precies voor is en dit bedrag ook maar een aannname is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert