Wethouder zet discussie Kunstlinie op scherp

ALMERE
De Almeerse cultuurwethouder Frits Huis voert de politieke druk rond de kostbare verbouwing van de Kunstlinie op. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt Huis dat hij van coalitiegenoot D66 verwacht dat die partij de verbouwing loyaal steunt. "Anders heeft D66 een probleem, en heeft de coalitie een probleem", aldus wethouder Huis.

D66 heeft bedenkingen over het prijskaartje van 3,5 miljoen euro, maar volgens de wethouder is dat een uitvloeisel van besluiten van de vorige coalitie waarvan D66 ook deel uitmaakte.

Huis is bereid een meer gedetailleerde onderbouwing te geven van de kosten van de verbouwing, maar hij zegt dat dat niet in het openbaar kan, zoals D66 wil.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Het bericht luidt als volgt: "D66 heeft bedenkingen over het prijskaartje van 3,5 miljoen euro, maar volgens de wethouder is dat een uitvloeisel van besluiten van de vorige coalitie waarvan D66 ook deel uitmaakte. " - als dit echt zo is valt het te prijzen dat Huis zijn colaitiepartner D66 aan zijn woord houdt en geen draaikonterij tolereert. Dat is dus zeker niet de boel op scherp zetten maar rechtdoor denken ipv krom.

  reageer
 • ron

   

  eerst ckv en Casla uit de oude behuizing wegsturen en dan beweren dat het niet in 1 bestaand theatergebouw past. volgens mij heeft half Almere dat al veel eerder voorzien. Maar we gaan eerst verhuizen en dan pas nadenken en kostprijs bepalen. Tuurlijk wel logisch want wisten we dit (deze kosten) eerder, dan waren ze mogelijk nimmer verhuist. (en dat paste niet in het luxe ambitieplaatje). Ik ben geen complotdenker maar het past wel als het een complot zou zijn geweest.

  reageer
 • ron

   

  dat het niet een openbaarheid behandeld kan worden dat snap ik heel goed. Maar ik zie niet in waarom 'de coalitie in de problemen komt' als de coalitie besluit naar de raad te luisteren en door het laten vallen van 1 of 2 onderdelen mogelijk een miljoen (?) kan besparen. want dat bespaarde miljoen betekent waarschijnlijk ook besparen op de nog te komen kosten van onderhoud instandhouding of hoe je het ook maar noemt. wel eens van prijs/ kwaliteit optimum gehoord ? (dat is namelijk zelden of nooit bij de hoogste kwaliteit) als de raad dus een mooi voorstel doet een goed optimum te vinden is dat een heel wijs besluit waar juist de coalitie mee in het zadel kan blijven. NB dat verhaal van FH vanmorgen bij OFL over de relatie van programmering versus gebouw .... dat was n.m.m. een volkomen onzinnige oneliner. Naar mijn mening is het juist andersom. Je moet te allen tijde je programmering aanpassen aan het gebouw en nooit andersom zoals FH beweert. (maar dat zal wel zijn ingegeven door de artistieke zijde van deze discussie want die heeft eigenbelang bij omkering van de logica en wil er het maximale uit slepen)

  reageer
 • Dollemina

   

  Kunstlinie, op sterk water in de ijskast zetten tot er weer geld als water wordt verdiend. Wanneer ontwaakt men eens, in tijden van minder minder, kan dit zeker wachten. Kunst is luxeprobleem.

  reageer
 • johan

   

  meneer huis krijgt altijd wat ie wil en uiteindelijk gaat iedereen akkoord. op scherp zetten is zijn manier van werken. onbegrijpelijk dat de naam leefbaar in zijn partij voorkomt. onprettig

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • robbie63

   

  Je zou ook kunnen zeggen dat de wethouder noodgedwongen d66 tot de orde moet roepen en dat d66 geen respect heeft voor afspraken die door hen zelf zijn gemaakt. Deze wethouder was volgens mij geen voorstander van de oplossing, maar voert het loyaal uit. D66 was voorstander, maar stribbelt nu tegen. Zij moeten nu wel een eigen rotzooi opruimen.er is geen weg terug. Respect werkt 2 kanten op.

  reageer
 • peterh

   

  Laat zien hoeveel respect deze man (wethouder) heeft voor de Almere burgers, zonder probleem miljoenen over de balk gooien zonder dat hij vind dat hij verantwoording schuldig naar de bevolking, moet in achter kamertjes gebeuren. Wanneer word deze man nou eens eindelijk van zijn hoge paard gehaald.

  reageer
 • Ingeweide

   

  Toen de nieuwe periode begon verleden jaar heeft D66 een stuk geproduceerd waarin is afgesproken dat respect de leidraad zou zijn voor het politieke spel. Iedereen (ook Huis) schaarde zich achter dit stuk. Dat betekent dat de dreigementen van Huis niet passen en die afspraken schoffeert. Het laat ook zien hoe zwak deze wethouder is. Geen argumenten? Dan maar kletsen met rente. Laten we hopen dat de burgers hun zin krijgen en D66 voet bij stuk houdt. Zijn plan met de kunstlinie kan echt niet. Zeker niet in het licht van de komende bezuinigingen. Als burgers het gemeente groen al zelf moeten doen dan kunnen de mensen van de kunstlinie ook wel zelf een verbouwinkje aanpakken!

  reageer
 • klaas

   

  En waarom kan dat niet openbaar? Wel het gras tot twee meter hoog laten groeien omdat er geen geld is. Maar wel een verbouwing van eerst 1,4 mln nu 3,5 mln en als ze bezig zijn sorry meneer Hhuis het wordt toch 5,0 mln. Mogen wij even vangen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert