AOS: gemeente schetst verkeerd beeld

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) vindt dat de gemeente een verkeerd beeld heeft geschetst over de plannen voor een lokale omroep.

Volgens wethouder Frits Huis zou de AOS niet voldoen aan een aantal eisen om de Almeerse zendmachtiging te verkrijgen, maar de Almeerse Omroep Stichting spreekt dat tegen en eist een rectificatie. De AOS heeft daarover maandagmiddag een gesprek gevoerd met ambtenaren van de gemeente.

Zo bestrijdt de AOS onder meer dat ze te veel geld vraagt van de gemeente. Ook de kritiek dat de omroep te weinig samenwerkt met lokale organisaties klopt volgens de AOS niet.

De Almeerse Omroep Stichting is samen met Media036 in de race om de licentie voor de lokale omroep te bemachtigen. Burgemeester en wethouders hebben al een voorkeur voor Media036 uitgesproken. De gemeente geeft overigens alleen een advies over de zendmachtiging. Het Commissariaat voor de Media bepaalt uiteindelijk wat de nieuwe lokale omroep van Almere mag worden.
reacties (11)

 • Begroting

   

  Nee want ik ben Cor niet, en heb niets met RTV Almere of wat dan ook te maken. Ben gewoon een kritische volger van raadsstukken. En wie ik ben doet er niet toe, maar gezien de reacties raak ik schijnbaar wel een gevoelige snaar.

  reageer
 • kees

   

  Lokale radio is zoooo 1985.

  reageer
 • Johan

   

  Kan meneer begroting niet onder zijn eigen naam Cor reageren?

  reageer
 • tegenbegroting

   

  U kon ook niet begroten vandaar dan het fout ging bij rtv almere. Als je geen inkomsten hebt kun je ook niets uitgeven. Zo simpel ligt dat.

  reageer
 • Begroting

   

  Miermans komt op de gepresenteerde begroting al geld tekort. Hij rekent geen Buma Stemra, uitzendrechten etc. Als hij realistisch begroot komt hij in het eerste jaar al minimaal 100.000 euro tekort. En let op dan komt hij vervolgens bij de gemeente om de volle 120.000 euro op te eisen. Het is maar hoe je het verkoopt. Laat u niet blind misleiden op het gegeven als hij zegt dat geen subsidie nodig te hebben. Zijn begroting is een grote luchtballon.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Het betreft iig geen gemeenschapsgeld. Het is een zaak tussen Rabo en Miermans. Als ik de begroting lees dan zie ik dat Miermans misschien helemaal geen subsidie nodig heeft. Alleen die zendmachtiging.

  reageer
 • Begroting

   

  Hoe naief. Het bedrag is rond de 22000 euro. De Rabo geeft volgens mij geen sponsoring om dat vervolgens in de zakken van prive personen te zien verdwijnen. Het totale management fee staat op 85.000 euro. Miermans laat andere betalen en wordt er zelf beter van. Klopt van geen kanten. Lokale omroep is een publieke omroep en niet commercieel. Volgens de wet is hij dus in overtreding. Maar slaap lekker verder.

  reageer
 • Jan

   

  Ja oke, Hij krijgt een fee. Over commercieel binnengehaalde gelden. Dus als het maar 10.000 zou zijn is het dus € 3.000,=. Betalen naar prestatie. Dat is dus geen 30 % procent over de subsidie en donatie van vrienden. Deze worden niet belast met 30%.

  reageer
 • Begroting

   

  En u dacht dat Media 036 gratis onderdak heeft? Dat wordt alleen de eerste paar jaar door de Rabo gesponsord. Ondertussen steekt Heer Miermans wel 30% van de door Rabobank gesponsorde gelden in zijn eigen (persoonlijke) zak (Management fee heet dat op zijn begroting). Begrotingen lezen is meer dan alleen naar posten kijken die naar verhuurders gaan.

  reageer
 • Jan

   

  En niet te vergeten dat Arie Vleugel elk jaar met zijn BV € 30.000,= aan huurinkomsten genereert. http://almere.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/env=help/action=view/id=1185877/type=pdf/Advisering_toewijzen_van_de_zenmachtiging_aan_het_Commissariaat_voor_de_Media__RV-18__INFORMATIE_AOS.pdf Hoe lang gaan we hiermee door, met deze onzin.

  reageer
 • A vs M

   

  En de 'soap' continues... Grappig dat nu Media036 weer opriep tot samenwerking (niks van gehoord overigens of dat doorging), de AOS nu naar de gemeente komt omdat er dus verkeerde berichtgeving vanuit de gemeente zou zijn... Het zou pas nieuws zijn als er iets juist ooit over beide partijen gemeld wordt. Maar goed, wat er uit dit zogenaamde gesprek kwam en of het dus waar of niet waar is wat er gezegd is over de AOS is dus niet duidelijk? Ik dacht dat Omroep Flevoland zo goede banden had daar? Volgende afspraak komende donderdag. Dan volgen we de soap weer vrolijk verder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert