Wethouder Huis betreurt uitspraken over D66

ALMERE
De Almeerse wethouder Frits Huis betreurt de uitspraken die hij heeft gedaan in het TV-programma Over Flevoland gesproken. Daarin stelde hij dat als coalitiegenoot D66 zijn voorstel voor de verbouwing de Kunstlinie niet zou steunen "D66 en de coalitie een probleem zouden hebben".

Op de politieke markt zei Huis donderdagavond dat hij dit niet zo stellig had bedoeld. In diezelfde vergadering noemde D66 het optreden van Huis onprofessioneel en niet zuiver. De partij neemt wel genoegen met de mededeling van Huis dat hij zijn uitspraken betreurt.

Volgende week wordt gestemd over de 3,5 miljoen kostende verbouwing van de Kunstlinie. D66 wilde nog niet zeggen of de partij voor of tegen is. Eerst wil de partij extra gekregen informatie bestuderen.

reacties (10)

 • Joop

   

  1. Er is wellicht niet heel veel beters te kiezen. 2. Er zijn voldoende mensen met een niet bijzonder hoog iq die geneigd zijn om op populistische uitspraken te stemmen. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd.

  reageer
 • Harry

   

  1. Je geeft geen antwoord op de vraag. 2. Blijkbaar denken veel inwoners/kiezers daar anders over; anders was dhr. Huis niet zo vaak herkozen.

  reageer
 • Bert

   

  De reactie van Huis is weinig verrassend. De enige reden dat Leefbaar Almere in de coalitie zit is om Frits Huis van een baantje als wethouder te voorzien. Uberpopulist Huis had er alles voor over om nog een keer te shinen als wethouder. En de rest van de fractie van Leefbaar was zo gek om er mee in te stemmen! Het zal de Almeerse burger dan ook weinig verbazen dat wethouder Huis zo'n beetje alles nu er aan het doordrukken is waar raadslid Huis altijd zo fel op tegen was. Maar ach, alles voor het pluche! Dit zijn de laatste jaren van het duo Huis en Van Duijn. En daarna zakt Leefbaar als een plumpudding in elkaar. Want de Kat heeft niet de mediageilheid van Huis. En de rest van de fractie het verstand of de ideeën niet..

  reageer
 • ph

   

  dat is nou typisch een uitspraak als je niks anders weet, de daden van deze man vanaf dat hij in Almere woont en zeker vanaf dat hij op het politiek toneel verscheen spreken voor zich. Heeft al vele blunders gemaakt die veel kosten en denk alleen met zijn beslissingen over hoe hij zijn eigen ego kan vergroten. ik woon al ruim 30 jaar in Almere en kan niks positief bedenken wat deze man gedaan heeft voor Almere.

  reageer
 • Harry

   

  Heb jij wel een iets gedaan in de politiek ? Typisch gevalletje van de beste stuurlui...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ph

   

  @ron Als iemand sorry zegt als onderdeel van het politiek spel, maar de schade al heeft aangericht dan heeft de sorry geen betekenis meer. en dit is typerend voor de wijze waarop deze man al jaren de Almere politiek verziekt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Haha, teruggefloten!

  reageer
 • ron

   

  @ph, wat heb je liever iemand die sorry zegt of iemand die niet eens inziet dat hij/zij sorry moet zeggen. Geef mij de eerste maar

  reageer
 • ph

   

  Deze man zegt zooooooooo vaak sorry dat het helemaal niks meer betekent. weg met die man uit de Almere politiek.

  reageer
 • joop

   

  zo gaat het altijd. d66 kan nu gewoon akkoord gaan. er is sorry gezegd. punt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert