Media036: "Raad moet een keuze maken"

ALMERE
Voorzitter van de Almeerse lokale omroep Media036 Willem Miermans, zegt de aanvraag voor een zendvergunning in te trekken als de gemeenteraad niet voor één van de twee gegadigden kiest. De gemeenteraad moet donderdag besluiten of ze de zendvergunning gunt aan de Almeerse Omroep Stichting AOS of aan Media036.

Beide stichtingen zijn in de race voor de beschikbare 47.000 euro subsidie. Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft Media036 de beste papieren, maar de gemeenteraad heeft daar twijfels over.

De raad moet advies uitbrengen aan het Commissariaat van de Media. Als de raadsleden beide stichtingen niet representatief voor de stad vinden, dan kunnen ze over beide een negatief advies uitbrengen. Het Commissariaat neemt dat advies over en dan komt er geen lokale omroep in Almere. Als de stichtingen allebei een positief advies krijgen van de gemeenteraad, dan zal het Commissariaat een keuze maken.

reacties (5)

 • Jaap

   

  Ik ontvang de nieuwsbrieven van MEDIA036 en AOS, en die eerste melde daarin dat die one man er niks aan overhoud, maar dat er betaalde commerciële mensen bedrijven aan zich gaan binden. Die mensen krijgen geen uurloon, maar per gesloten deal 30% fee. De subsidie en donaties worden geen fee over gerekend. Dus wat maakt iedereen zich nou zorgen... Die media036 hebben net als aos ook een prima website en beide zullen het internet vast combineren met tv en radio.

  reageer
 • Johan

   

  Waarom Cor? Omdat ze een opponent van AOS zijn? Als iemand een spoor van vernieling heeft achtergelaten ben jij het wel.

  reageer
 • Ruud

   

  Media 036 ? 30% fee ? 1 grote one man show, van de man die een spoor van vernieling achterlaat in ALMERE. Sv ALMERE, Logowear, en nog vele andere ...................... Groot vriendje van Frits Huis, dat zegt al genoeg

  reageer
 • fred

   

  ik zou zeggen lekker intrekken, we zullen je niet missen. lokale omroep is echt zo 1985. Nog nooit van internet gehoord zeker.

  reageer
 • Ron

   

  is dat erg dan? Als ze het intrekken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert