Media036: "Raad moet een keuze maken"

ALMERE • Wo 29 april 2015 | 17:03 • Woensdag 29 april 2015 | 17:03
Voorzitter van de Almeerse lokale omroep Media036 Willem Miermans, zegt de aanvraag voor een zendvergunning in te trekken als de gemeenteraad niet voor één van de twee gegadigden kiest. De gemeenteraad moet donderdag besluiten of ze de zendvergunning gunt aan de Almeerse Omroep Stichting AOS of aan Media036.

Beide stichtingen zijn in de race voor de beschikbare 47.000 euro subsidie. Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft Media036 de beste papieren, maar de gemeenteraad heeft daar twijfels over.

De raad moet advies uitbrengen aan het Commissariaat van de Media. Als de raadsleden beide stichtingen niet representatief voor de stad vinden, dan kunnen ze over beide een negatief advies uitbrengen. Het Commissariaat neemt dat advies over en dan komt er geen lokale omroep in Almere. Als de stichtingen allebei een positief advies krijgen van de gemeenteraad, dan zal het Commissariaat een keuze maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel