GroenLinks wil opheldering over problemen Schouwburg

ALMERE
GroenLinks in Almere wil opheldering over de problemen bij de Schouwburg Almere. De slechte verhouding tussen de directeur en zijn projectleiders heeft al geleid tot vier ontslagen.

GroenLinks maakt zich zorgen over de situatie. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wil weten of wethouder Frits Huis al van de problemen op de hoogte was toen de gemeenteraad onlangs akkoord ging met een verbouwing van 3,5 miljoen euro.

Ook wil GroenLinks weten wat Huis gaat doen om de problemen op te lossen. De wethouder liet vrijdag weten dat 'hij zich uitvoerig heeft laten informeren over de situatie bij de Kunstlinie. Hij gaat ervan uit dat de situatie op een goede manier wordt opgelost en dat het de uitvoering van het plan KAF niet in de weg staat'.

reacties (7)

 • Bruce

   

  Sander: het zijn 6 ontslagen managers. Iets meer Omroep Flevoland kijken. Petertje is wel erg naïef zeg en blijkbaar ben je niet wie je zegt dat je bent, want je opmerking ''overbodige sukkels'' verraad je. Volgens mij heet Peter, Jeroen ;-)

  reageer
 • Peter

   

  Zolang er niets meer bekend wordt van wat er nu openbaar is gemaakt blijf ik ervan overtuigd dat we hier te maken hebben met een niet al te elegante schoonmaak in de top. Hoe kom je snel van overbodige sukkels in je management af: zo dus. Je moet kijken of de vacatures weer opnieuw ingevuld worden? Ik denk het - grotendeels - niet. Eerst maar eens afwachten. De voorzitter van de Raad van Toezicht, A.B. Stoelinga, CFO LeasePlan Corporation NV te Almere, samen met Jeroen v/d Wiel, zijn toch niet achterlijk ?

  reageer
 • sander

   

  Als 2 kijven hebben 2 schuld : alles ontslaan en nieuwe mensen aanstellen .

  reageer
 • HaCee

   

  Begreep dat deze projectleiders juist van het bedenken en het uitvoeren zijn, is eerder de hele dure directeur van meer dan € 120.000 die niets toevoegt. Een heel duur directie-waterhoofd blijft dus zitten.

  reageer
 • HaCee

   

  Begreep dat deze projectleiders juist van het bedenken en het uitvoeren zijn, is eerder de hele dure directeur van meer dan € 120.000 die niets toevoegt. Een heel duur directie-waterhoofd blijft dus zitten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  de enige oplossing is, dat Jeroen ontslag neemt.

  reageer
 • havenaar

   

  er wordt iemand wakker. Nu nog die dure verbouwing afschaffen want die is helemaal niet nodig. Er staat in de schouwburg heel veel leeg aan nutteloze ruimte waar niks mee gedaan wordt. Frits Huis moet zijn huiswerk eens beter doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert