VisNed niet in hoger beroep in keien-zaak

URK
VisNed gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat Greenpeace de gestorte keien in de Noordzee niet hoeft te verwijderen.

De Amsterdamse rechtbank oordeelde vorige week dat er geen gevaarlijke situatie is ontstaan door de keien op de bodem van de zee. VisNed bestrijdt dat, maar de belangenvereniging voor kottervissers heeft geen hoop dat een hoger beroep een ander resultaat oplevert.

VisNed, waarbij veel Urker vissers zijn aangesloten, sluit niet uit dat zij bij een eventuele volgende actie van Greenpeace wederom naar de rechter stapt.

reacties (13)

 • Bo

   

  Nu zie je die Kleuter niet meer in het nieuws. Dag daar met je grote mond.

  reageer
 • Skipper

   

  Al werpt de visser keer op keer, Zijn netten in de diepte neer, Toch baat hem al zijn arbeid niet, Zo God Zijn zegen niet gebied. Het aardse leven is een strijd welke soms vol onrecht is. Gelukkig is de hoogste rechter uiteindelijk wel eerlijk en betrouwbaar. We houden ons maar vast op hem. Met liefde voor Zijn schepping en dus kun je bij de term leegvissen al concluderen dat helaas ware kennis op het gebied van visserij bij veel mensen ontbreekt. Hou u bij uw leest.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ach ja de Nederlandse rechtsstaat. Is dat niet dezelfde club die een agent veroordeeld die een inbreker in zijn been schoot? Of een politiek beleid veroordeeld? Vreemd clubje...

  reageer
 • Neve

   

  de klepel j.s. Luisteren kan veel zeggen.!

  reageer
 • Wie is nog moreel rechtvaardig?

   

  Recht krijgen en recht hebben lopen maatschappelijk helemaal uit balans.Veiligheids regels worden op verschillende wijzen toegepast neem bijvoorbeeld Arbo wetgeving.Zelfs deze wetgeving wordt met handen voeten ontweken.Via allerlei ethische verwerpelijke omstandigheden,bijvoorbeeld de zzpers die niet aan de voorwaarden kunnen voldoen .Ook hierin is de overheid tweeslachtig.Men weet dat het niet correct is maar laten het gewoon toe.Waar dient de regelgeving dan nog voor als men iedere keer per zitting nieuwe jurispudentie bedenkt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Neve

   

  juist, maarschappelijk verantwoord vissen! Dat zeg je goed. Niet gelijk gefrustreerd reageren over cao opmerkingen. De Nederlandse / Europese vissers mogen daar volkomen legaal vissen! Dus verantwoord ja. Daar zijn stapels wetten en regels voor waar ze zich echt wel aan houden want de Noordzee wordt door de lidstaten streng gecontroleerd dmv realtime volgsystemen, controleschepen etc etc. Om er te mogen vissen zijn er dus enorme investeringen gedaan . Daar moeten dus door de rederijen grote risico's voor genomen worden waar keihard voor gewerkt moet worden. Net zoals de opmerking cao etc is dat dus een verworven recht ! U laat waarschijnlijk ook uw rechten niet aantasten als er een bepaalde groep vindt dat die afgepakt moeten worden? Menig opmerking hier is gestoeld op niet weten waar de klepel hangt en maar aannemen dat de vissers zomaar de zee leegvissen.

  reageer
 • Tom

   

  die laatste zin, die zegt eigenlijk alles over de mentaliteit van een aanzienlijk deel van de Urker vissers. " cao eisen en rechten ", omgeven door een heleboel wetgeving en afspraken, voor een groot deel van een beschermende aard en her verdelen van rechten en plichten tussen werkgever en werknemer. Door ons politiek democratisch bestel vastgesteld als geldend. Maar niet voor Urk toch, daar bepaalt men zelf wel hoe het moet gaan, zelfs God moet daar voor buigen.

  reageer
 • ??

   

  Och knulletje toch, gelukkig weten wij URKERS beter

  reageer
 • JS

   

  Jij bent dus niet van maatschappelijk verantwoord ondernemen begrijp ik?

  reageer
 • Urker

   

  Het doel is bereikt. Publiciteit voorop en daar was het om te doen. Rest is gewoon bijzaak. Let op, tijd zal het leren.

  reageer
 • Neve

   

  als je niet weet waar de klepel hangt moet je ook niet zo dom reageren en je eerst verdiepen in de materie voordat je zo'n wijze reactie plaatst ! Ook zo iemand van de cao eisen en rechten ?

  reageer
 • Roel

   

  Dat valt me tegen. Als je zo overtuigd bent van je gelijk dan ga je toch tot het gaatje?

  reageer
 • Wim2

   

  Ach gossie, de vissers hebben niet gewonnen. Maar volgende keer dreigen ze weer naar de rechter te gaan... Gaan ze nu ander stuk zee leegvissen, boeit ze toch niet die Urkers, als er maar geld binnenkomt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert