Blijdschap na uitstel besluit Rechtbank Lelystad

LELYSTAD
Commissaris van de Koning Leen Verbeek en de burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad zijn blij dat de Raad voor de Rechtspraak erkent onzorgvuldig te hebben gehandeld met de plannen voor de rechtbanken. Ze blijven tegelijkertijd benadrukken dat ze vinden dat er een volwaardige rechtbank moet blijven bestaan in Lelystad.

De Raad heeft het besluit over de toekomst van de rechtbanken uitgesteld tot 28 september. Die periode wordt gebruikt om in gesprek te gaan met de bestuurders van de gemeenten waar het aanbod van rechtszaken wordt verminderd. Verbeek en Horselenberg zijn bereid nogmaals in gesprek te gaan als er ruimte is om de plannen bij te stellen. Voor de commissaris en de burgemeester blijft overeind dat de huidige plannen van tafel moeten.

De Raad voor de Rechtspraak stelt voor zittingen en afdelingen van de rechtbank in Lelystad te verplaatsten naar Utrecht. Dit in verband met opgelegde bezuinigingen. Ook in Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Maastricht en Zutphen moet het aanbod minder worden.

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert