"COA moet aantonen dat azc geen overlast geeft"

ZEEWOLDE
Het is aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om aan te tonen dat een asielzoekerscentrum in Zeewolde niet voor overlast gaat zorgen of het dorp extra belast. Dat zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter. Hij kondigde dinsdag aan dat er in het dorp een azc voor maximaal 600 vluchtelingen mag komen.

Tegenstanders van het azc voeren als argument aan dat de vluchtelingen een te grote belasting vormen voor voorzieningen als scholen en artsen.

Volgens Gorter heeft het COA duidelijk gemaakt dat ook in een centrum voor 600 mensen alle voorzieningen op het eigen terrein worden gerealiseerd. Alleen voor speciale zorg zullen de vluchtelingen elders terecht moeten. In het azc komen gezinnen, alleenstaanden en jongeren te wonen.

reacties (19)

 • Oliebol

   

  En D: Mensen die zichzelf erg slim vinden, zich verkeerd laten informeren en bang zijn voor hun eigen hachje! :-)

  reageer
 • Opa69

   

  Beste@Woldenaar, dat zeg ik ook al heel lang, over een paar jaar piepen ze wel anders, maar dan is het al te laat.. Je hebt namelijk 3 soorten mensen.!! A: Mensen die zich nergens voor interesseren...B: Mensen die niets snappen... C: Mensen die eraan verdienen!!!

  reageer
 • Woldenaar

   

  Spreek jou over een jaar wel weer

  reageer
 • Jeroen

   

  Beste Erik, Het gaat niet om de vluchtelingen maar om het gelieg en besodemieteren door onze burgemeester. Deze man liegt het ene verhaal na het andere verhaal. Ik zeg WEG MET GORTER!

  reageer
 • willem dronte

   

  Er komen natuurlijk maar 5 gezinnen en de rest mannen oed gedaan gemeente

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Dit is werkelijk in- en intriest, zoals hier over mensen word gesproken. Het lijkt alsof de meerderheid tegen vluchtelingen zijn. Geen wonder dat er haat en nijd is op de wereld. Bijna iedereen denkt alleen aan zichzelf en laat een ander gewoon stikken in hun ellende. Het is allemaal ikke, ikke, ikke. Laten we liever mekaar helpen. Daarvoor zijn we toch op de wereld?

  reageer
 • Henk

   

  Rare opmerking van Gorter. Eerder liet hij na zijn bezoek aan Luttelgeest, middels een tweet weten: AZC's geven geen overlast! En nu dit?

  reageer
 • ron

   

  er was toch gezegd dat bij 900 man er een aparte school komt? bij 600 man is de overlast / impact voor de scholen dus juist groter. spreekt elkaar dus behoorlijk tegen. ook de opm. van Jeroen is een heel leuke.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  waar baseer je dit op?? Ken je al die mensen persoonlijk?? Pas op met het roepen van dit soort onzin.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Leest die Gorter geen kranten, kijkt hij geen nieuws, volgt hij geen internetupdates? Net weer een mooi stukje gezien van zogenaamde vluchtelingen. Komen er gewoon voor uit dat ze alleen hierheen komen voor de luxe en genot. Dat dit fout gaat is zeker, een brandend lont in een kruitvat. En ja natuurlijk hebben ze bij hun door ons betaald schoolreisje geen rare dingen gezien bij die andere azc's, duhhhhhh. Dat is allemaal zo geregeld DAT ze niets zouden horen en zien. Hoe kun je in vredesnaam 600 mannen in toom houden die zich aan de grenzen al niet kunnen gedragen!? Maar lieve mensen uit Zeewolde, u kunt rustig gaan slapen, uw burgemeester waakt over u.......

  reageer
 • agressie

   

  Het staat onomstotelijk vast dat er bij alle azc agressie steekpartijen schieten massale vechtpartijen zijn leest die man de krant niet ofzo

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Wat wordt er een hoop onzin gekletst over Azc's: Klaas, waar baseer jij op dat er alleen mannen komen? Opa 69: Zin in een vakantie in Syrië en op de koffie gaan bij IS, of toch liever naar Eritrea waar het hoogstwaarschijnlijk hetzelfde met je af zal lopen? In het dorp waar ik jaren heb gewoond, en mijn familie nog steeds woont (10.000 inwoners) is een Azc met 500 bewoners en... geen overlast, wel werkgelegenheid, de middenstand bloeit op en ja.... veel gezinnnen! Dat is de werkelijkheid, niet alle 'angstscenario's die nu in sommige hoofden rondspoken....

  reageer
 • Tja

   

  Ik ben niet tegen asielzoekers en de daarvoor bestemde centra. Maar het COA is geen eerlijke partij in deze. Ongeveer 2 maanden terug van zaterdag op zondagnacht terug was er een vechtpartij tussen zo'n 60 man op azc Dronten, daarbij kwamen minstens 10 politieauto's met sirene op af. De week erna deed het COA dit af als incident met 2 vechtende mannen. Het is dus een onbetrouwbare partij.

  reageer
 • Opa69

   

  Hoezo niet veilig in hun land??? Meer dan de helft zijn gelukzoekers (gratis geld), klaplopers dus!! Sommige mensen hebben echt een plaat voor hun kop!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik dacht dat burgervadertje Gorter al geconstateerd had tijdens zijn werkbezoek bij 2 AZCs dat een AZC geen overlast gaf. Werkbezoek is dus voor niks geweest en de BELOFTE van Gorter dat een AZC geen overlast geeft wederom een wassen neus

  reageer
 • zozo

   

  COA werkt dus net als de gemeente, eerst een besluit nemen en dan pas gaan nadenken en informeren. Geen overlast, ik kan je vertellen, dat kunnen ze nooit garanderen. Dus klip en klaar? Nee natuurlijk, want dan komen de mitsen en maren op tafel, en gaat het toch door... Net als bij de Gemeente Zeewolde. Volksverlakkerij

  reageer
 • Erik

   

  Word er overlast verwacht? Bedenk wel dat het om mensen gaat die gevlucht zijn, omdat het niet veilig is hun land. Het is toch geweldig dat er ruimte kan komen voor 600 asielzoekers.

  reageer
 • Klaas

   

  Er komen alleen alleen staande mannen te wonen 99.9% is man

  reageer
 • Rob

   

  COA moet nog aantonen dat de vluchtelingen geen overlast gaan bezorgen, En er is al besloten voor de komst van een AZC. Is dat niet de omgekeerde wereld of kan de gemeente nog terug als het COA geen garanties kan geven. Raar verhaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert