Buurt wil duidelijkheid over toekomst De Golfslag

EMMELOORD
Over de toekomst van voormalige zorgflat De Golfslag in Emmeloord moet snel duidelijkheid komen.

Onder buurtbewoners is te veel onrust, onder meer door geruchten over de huisvesting van asielzoekers. Dat zegt buurtbewoner en oud-wethouder Jan Mulder. Overigens liet de gemeenteraad van Noordoostpolder vorige week al weten dat opvang van asielzoekers in De Golfslag niet gewenst is.

In De Golfslag wonen sinds kort jongeren in een anti-kraak-constructie. Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de eigenaar en wil het gebouw graag verkopen.

reacties (8)

 • sandra

   

  ja de nood is hoog!!ook voor de nederlanders er komt een leeftijd dat jeugd op zichzelf willen gaan wonen en dat kan niet omdat er geen woningen genoeg zijn. er zijn mensen van de golfslag overleden omdat ze verplaatst moesten worden dat konden ze op hun leeftijd niet meer aan. dit waren de mensen die ons land weer hebben opgebouwd na de oorlog en daar ga je niet zo mee om.arbeidsplekken zijn verloren gegaan omdat de golfslag dicht moest dus mensen zitten zonder werk en inkomen met alle gevolgen van dien. dus ja de nood is hoog. eerst ons eigen problematiek oplossen en dan hulp aan anderen aanbieden.

  reageer
 • Nederlander70jaar

   

  Daar ben ik helemaal mee eens, sommigen mensen zijn zo dom om je druk over te maken maar ze vragen erom!! Over een paar jaar zitten diezelfde asielknuffelaars te huilen van schaamte en verdriet.. Eigen schuld dikke ######.. Het zal mijn tijd uitdienen, ik vind het vreselijk voor de volgende generatie!! Vertrouwen en veiligheid is hierdoor helemaal verdwenen!!

 • Job

   

  Wat was, dat is geweest en komt ook niet meer terug. De opvang van vluchtelingen is onze eigen problematiek.

 • henk

   

  de doodsteek voor de lange nering die de uitloop op kan vangen.

  reageer
 • Henk S.

   

  Hoezo, die mensen hebben ook spullen nodig dus lijkt mij juist goed voor het MKB.

 • SJP

   

  Maak er een zwembad van ...?

  reageer
 • sandra

   

  dit is geen plek voor asielzoekers. dit is een plek voor ouderen daar is het voor ingericht en dat had het moeten blijven het zorgde tevens voor werkgelegenheid in alle vormen (keuken personeel verzorgende ect) maar ook voor scholieren als stage plek. schande dan de ouderen hier uit moesten terwijl er nog geen plannen waren maar als het echt niet anders kan maak er dan woningen van voor jongeren die op zichzelf gaan. asielzoekers zitten idd al genoeg in luttelgeest

  reageer
 • Thomas

   

  Hoezo is dat geen plek voor asielzoekers? Het is een kant en klaar gebouw geschikt om in te wonen, met ruimte voor ondersteunende voorzieningen. Dat is juist precies het soort locatie dat nodig is. En de nood is hoog. Mensen slapen nu zonder voorzieningen op campingbedden, of zelfs buiten. Weet u hoeveel seniorenwoningen tegelijk leeg staan omdat er een overschot van is?

 • veeboer

   

  Doe daar maar mooi, vlak bij de woningen van oud wethouders is dus geen pauper gebied. Laat deze oud bestuurders de overlast dan maar eens dragen ipv de gewone burgers!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  De Golfslag lijkt mij juist een ideale locatie voor vluchtelingen. Ik woon er in de buurt en een beetje diversiteit is wel leuk.

  reageer
 • Gert

   

  Ja dit zou een prachtige locatie zijn om vluchtelingen te huisvesten.

  reageer
 • Yvon

   

  Hier kunnen ze toch mooi worden geplaatst de vluchtelingen. Superlocatie

  reageer
 • Hoi

   

  Waar woon jij, zeker niet in deze omgeving. Echt een domme reactie. We hebben er al 1400 in Luttelgeest zitten, weet je nog. Verder lopen hier er al genoeg mensen uit Oostbloklanden rond te struinen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert