GroenLinks en de SP willen extra opvang vluchtelingen

ALMERE
Almere moet snel kunnen handelen als er een verzoek komt voor extra noodopvang voor vluchtelingen. Dat staat in een motie van GroenLinks en de SP in de gemeenteraad. De motie wordt donderdag besproken. Inmiddels hebben PvdA, D66, Leefbaar Almere, CDA en ChristeUnie al hun steun toegezegd.

In de motie krijgt het college van B en W de bevoegdheid om een verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers meteen uit te voeren. Uitbreiding van het azc in Almere staat nu nog officieel gepland voor 2016.

Oppositiepartij PVV heeft een eigen motie ingediend. Daarin wordt het college van B en W gevraagd geen beslissingen te nemen over extra opvang voordat de gemeenteraad is geconsulteerd. Volgens de partij moeten ook inwoners van de stad inspraak krijgen.

reacties (6)

 • Ab

   

  Almere vangt al voldoende asielzoekers op. Rijkere gemeentes als Blaricum en Wazsenaar zijn nu aan zet.

  reageer
 • Havenaar

   

  Het probleem is dat er aan de opvang verdient wordt en kan worden.... er gaat steeds meer geld in om. Als je de geitenwollensokken moet geloven is het hartstikke goed voor de toekomst van Nederland. Er is zomaar ineens zoveel geld beschikbaar voor opvang. Ons volk is jarenlang belazerd. Dat wisten we natuurlijk al maar het ligt er nu ook nog eens zonder schroom van vele bestuurders dik bovenop !!! Dit is nog maar het begin. Het geld zal snel op zijn. En u begrijpt waar het dan weer gehaald moet worden.

  reageer
 • Cor

   

  En ben het eens met meer opvang, dat si een taak als democratie die we zijn. Mensen in nood moet je helpen. Nu lezen we veel over opvang in de regio, die is nu al meer dan 95% . Maar neem nu bv de meer dan 2 miljoen die in Turkeije zijn, hebben geen echte opstand. Ze mogen niet werken, krijgen geen uitkering, erger nog je kan daar geen vluchtelingestatus aanvragen alleen als je een Europeaan bent. Dus een stad als Almere 200.000 inwoners, kan zeker nog wel een 2000 mensen opnemen. En ja als het weer rustig is, terug naar hun vaderland. Immers het zijn vluchtelingen.

  reageer
 • Poe

   

  Laten we wel eerlijk blijven; die mensen gaan niet meer naar huis. Ook prima, zolang we er dat maar eerlijk bij blijven melden.

 • Jan

   

  ik dacht dat een democratie als taak had datgeen te doen wat een meerderheid van de bevolking wil? En volgens alle peilingen ligt het voordeel niet bepaald bij de linkse partijen. Helaas is onze democratie een luderwets gedrocht, dat niet in staat is de actualiteit van de gebeurtenissen in de wereld te kunnen volgen. Daardoor is de stem van het volk helaas al vergeven voordat de bepalende beslissingen aan de orde zijn. En vervolgens gaan de zogenaamde volksvertegenwoordigers het tegenovergestelde doen van hetgeen overduidelijk het beste zou zijn volgens een meerderheid. En waarom? Omdat het zo lekker voelt als ze weer naar hun vrijstaande huis gaan, in een wijk waar nooit een immigrant komt te wonen, in een auto met chauffeur die de gewone kiezer nooit zal kunnen betalen.

 • Jan

   

  je kunt geen nieuwszender meer aanzetten, krant openslaan, of het gaat alleen nog maar over de massale immigratie en de noodzaak steeds meer plekken te creëeren. Links blijft maar doorgaan met mensen met een afwijkende mening al die van hunzelf af te schilderen als racist of zelfs facist. Geen enkel argument tegen die immigratie wordt nog serieus genomen. Dat er mensen omkomen in rubberbootjes is de dooddoener die steeds weer als tegenargument wordt gebruikt. Alleen, voor elke opgevangen immigrant stappen er 100 weer in een rubberbootje, wat ze zeker niet zouden doen als ze wisten dat het over en uit is met de volsverhuizing en mensen gewoon teruggestuurd zouden worden naar het land waar ze in de bootjes gestapt waren. Mensensmokkelaars werden brodeloos. Geld investeren in opvang in de regio gebeurd nu ook al, maar het gaat er gewoon om dat landen als Turkije niet goed genoeg worden bevonden voor een toekomst. Wel eens door Turkije gereisd? Armoe op het platteland is groot, maar we kunnen die mensen toch ook niet even hierheen halen? Kijk eens wat Erdogan vóor een paleis neerzet voor zichzelf, dat kan allemaal wel, die rijkdom hoeft niet gedeeld blijkbaar. Schuif dat maar naar de westerse landen door. Ook al is de cultuur totaal anders hier. Stoppen nu! Wordt nu eens wakker en houdt op met iedereen op te roepen maar even in een bootje te stappen omdat ze hier welkom zijn.

  reageer
 • Andrea

   

  ben het helemaal met je eens,we moeten maar eens stoppen met laat maar binnen komen en hier kan alles.grenzen dicht en terug met die hap

 • Jacob

   

  Bravo Jan, gij zijt een man met een duidelijke, eerlijke mening alsmede getuigen van een realitische visie.

 • Jacob

   

  En wat vinden de inwoners van Almere er zelf van? De mensen die in Almere wonen en die uiteindelijk de factuur moeten betalen. Overigens kan het bieden van extra noodopvang niet onbeperkt doorgaan, al staat het blijkbaar ongelimiteerde budget dat ogenschijnlijk wel toe. Heeft de gemeenteraad er als een over nagedacht wanneer de praktische opvanglimiet zal zijn bereikt en wat de raad dan voornemens is om te doen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Krek

   

  Tuurlijk. Volgens mij werd vorige week al bekend dat het azc 600 extra plaatsen maakt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert