Dronten en NOP in top 3 opvang asielzoekers

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenten Dronten en Noordoostpolder konden de afgelopen tien jaar veel meer asielzoekers onderdak bieden dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

In de azc's in Dronten en Luttelgeest stonden elk jaar ruim duizend bedden klaar om vluchtelingen op te vangen. Landelijk gezien had alleen de Groningse gemeente Vlagtwedde de afgelopen jaren meer slaapplaatsen voor asielzoekers, ruim 1700.

Het merendeel van de Nederlandse gemeenten ving tot vorig jaar geen asielzoekers op, zoals de gemeenten Lelystad, Zeewolde en Urk. Almere stelde gemiddeld 440 bedden beschikbaar voor vluchtelingen.

reacties (4)

 • Beppie

   

  Gemeente Dronten heeft een wachtrij net woningzoekenden maar als er vluchtelingen een huis zoeken zijn er opeens voldoende in de gemeente. Ja daar verdienen ze geld aan en aan de normaal werkende Nederlander niet. Belachelijk! !

  reageer
 • RL

   

  Elke asielzoeker telt als extra inwoner, dus zo gek is het niet dat de gemeente ze welkom heet. De rijkssubsidie wordt erop gebaseerd.

  reageer
 • Bram

   

  in Brabant is een opvang van 1500, dus dit bericht klopt niet

  reageer
 • Jacob

   

  Gefeliciteerd Dronten en Noordoostpolder! Job well done! Het is slechts een verhaal dat gaat over "veel meer dan een gemiddelde" en niet meer dan dat. Maar heeft het in die zin een (zinvollere) bijdrage aan de oplossing van het probleem kunnen geven? En wat was voor jullie zelf tot dusver als gemeente en met name voor haar eigen inwoners de toegevoegde waarde? Ik wou dat jullie als gemeenten eens zo "veel meer als gemiddeld" scoren als het bijvoorbeeld zou gaan om het voorzien van de eigen woningzoekenden van een fatsoenlijke woonruimte. Maar ja, daar hebben jullie van wege de "crisis" rekening te houden met een beperkt budget en ontbreekt enig sentiment en compassie voor deze groep inwoners.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert