Motie van afkeuring tegen wethouder Mark Pol verworpen

ALMERE
Een motie van afkeuring tegen wethouder Mark Pol is donderdagavond door de Almeerse gemeenteraad verworpen. ChristenUnie, GroenLinks en AP/OPA dienden de motie in omdat zij vonden dat de wethouder niet goed heeft gehandeld bij de aankoop van een nieuw automatiseringssysteem.

Onlangs bleek dat de aanbesteding van nieuwe computersystemen miljoenen meer heeft gekost dan gedacht. Ook duurde de vervanging 19 maanden langer dan gepland.

Volgens de ChristenUnie verdiende de situatie rond de aankoop geen rode kaart maar een gele. Vandaar dat de partij samen met GroenLinks en AP/OPA een motie van afkeuring indiende. Die werd echter met 20 tegen 16 stemmen verworpen.

reacties (3)

 • De Ingeweide

   

  Hier wordt de SP onrecht aangedaan. Ook zij waren indiener.

  reageer
 • reaguurder

   

  Goedemorgen Dirk. Dus omdat het altijd fout gaat en dus miljoenen of zelfs miljarden kost is het niet relevant. OK ,dat is ook een standpunt. Dit noem ik echter gewoon keihard falen. 19 maanden te laat is echt belachelijk en dan ook nog ver over budget? Geen boeteclausules bedongen voor te late oplevering? Dan verdien je wel een tik op de vingers en eigenlijk gewoon ontslag .

  reageer
 • Dirk

   

  Ach CU en groen links...hebben zij ook even media aandacht. IT projecten binnen de overheid mislukken altijd. Is er ook echt nieuws?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert