Gemeente heeft huis voor alle vluchtelingen

DRONTEN
Dronten heeft voor alle 70 vluchtelingen met een verblijfsvergunning nu al een huis gevonden. Dat is opvallend, omdat andere gemeenten grote moeite hebben om woningen voor deze groep mensen te vinden.

Volgens de gemeente is dat vooral te danken aan de inzet van woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten. Behalve Dronten is er geen andere Flevolandse gemeente die haar taakstelling haalt.

Almere moet bijvoorbeeld nog ruim 300 zogeheten vergunninghouders opvangen. Hoe groter de gemeente, hoe meer mensen er een huis moeten krijgen. Maar vaak hebben grote steden juist minder beschikbare woningen.

Landelijk zijn er 13.000 vergunninghouders aan het wachten op een huis. Dit aantal is zo groot dat het Rijk heeft besloten om lege kantoorpanden van de overheid beschikbaar te stellen.

reacties (43)

 • DIrk Zaan

   

  Goed geregeld. Niemand benadeeld en meer huuropbrengst!

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Inderdaad zitten de meesten in door Drontenaren te min gevonden huisjes. Feitelijk is de wachtlijst in het geheel niet door deze mensen belast en zo hebben de verhuurders wat minder leegstand. Daarbij knappen de buurten ook wat op doordat er meer volk is. Voor de middenstand is het ook aardig daar deze mensen extra omzet brengen.

  reageer
 • Anoniem

   

  B&W dronten verloochend haar eigen inwoners😂 Nog maar niet te spreken over haar ondernemers.

  reageer
 • Maikel

   

  Het zijn "vluchtelingen"... Er zullen heus ook wel gelukszoekers bij zitten, maar grotendeels vluchtelingen en dat doe je niet voor je lol. Hoe de regering het aanpakt hier dat is een ander verhaal, maar daar kunnen de vluchtelingen niks aan doen.

  reageer
 • Barbara

   

  Je bedoelt toch @Jan dat banken bestaan dankzij ons allemaal..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ras

   

  Waarvan is een goede vraag maar een echte vluchteling moet geld hebben hoe reis je door 6 landen zonder geld. Ik kan nog geen eens naar Amsterdam reizen zonder geld.

  reageer
 • Antje Ha

   

  En waarvan zouden ze het wel moeten betalen?

  reageer
 • Jan

   

  Het zijn de banken die dit in stand houden, alle banken zijn eigendom van 1 familie en daar ligt de oorzaak.

  reageer
 • Hans

   

  feit is dat de woningen voor asielzoekers volledig ingericht worden. feit is dat er wachtlijsten zijn en die worden niet korter als er huizen aan asielzoekers worden toegewezen. feit is dat huursubsidie al jaren wordt afgebouwd waardoor huren duurder is geworden. feit is dat asielzoekers geen enkele huur betalen. feit is dat OFW de huizen niet gratis verstrekt dus de BV Nederland betaalt volledig de inrichting en huurlasten. Vraag is hoe lang gaat de BV Nederland dit doen?

  reageer
 • Ze krijgen toch alles kado... Wordt er betaald voor zorg NEE Betalen ze voor huisvesting NEE betalen ze voor het OV. NEE hebben de meeste de nieuwste mobieltjes etc. JA dus kom nou de meeste zien het hier wel als lui lekkerland...

  reageer
 • Marijke

   

  Precies. En de meeste wachtlijsten die er zijn, zijn te overzien in Dronten. Maar blijkbaar willen veel mensen eigenlijk graag ruilen met die asielzoekers, want die krijgen het volgens hen toch maar allemaal cadeau.

  reageer
 • kees d.

   

  De meeste reactie gevers komen niet eens uit Dronten! Het is zoals landelijk gebeurt stemmingmakerij. Als je in de gemeente Dronten geen voorkeur hebt voor een bepaalde woonomgeving of dorpskern dan zijn er geen wachtlijsten. Maar wil je perse in een bepaalde wijk wonen moet je wachten tot er een woning naar jou smaak vrij komt. En voor diegene die willen vertrekken zou ik zeggen "goeie reis"! Ik kom na als Wilders het hier echt voor het zeggen krijgt.

  reageer
 • Jkeees

   

  Das mooi kunnen ze er ook wel meer huisvesten.

  reageer
 • Te belachelijk voor woorden dit bericht...daar houd ik het dan ook maar bij...

  reageer
 • jo jo

   

  Dronten.. The place to be.. Krankzinnig weer..

  reageer
 • Abdel

   

  Dan moet wel heel wanhopig zijn, en is er meer a.d.h. met je om zo'n opmerking te plaatsen!!. Vraag je zelf af wat er verkeerd is om dit land dan te verlaten en geef minister president de heer Rutte niet de schuld. in ieder geval Syrie loopt leg wellicht kun je daar naar toe! Het is nu ook tegenwoordig makkelijk geworden om meestal de schuld ook te leggen bij de asielzoekers. tevens staan in het hele land te veel woningen die leeg zijn die niemand wil hebben, en sommige gebieden lijkt het zelfs alsof de mens is uitgestorven!

  reageer
 • Pepijn46

   

  Eindelijk iemand die het begrijpt!! Ik sluit mij hierbij aan!!

  reageer
 • Marijke

   

  Ik heb geen idee wat je bedoelt met je aanval. Ik heb net zo lang op de wachtlijst gestaan als ieder ander in Dronten, dus doe niet net alsof ik voorrang heb gekregen. En dat "dak boven het hoofd" kan ook een huis zijn waar een flink aantal mensen zich te goed voor voelen. In Oud Dronten bijvoorbeeld, of het Hogerhuis.

  reageer
 • Barbara

   

  De asielzoeker is idd NIET de oorzaak van wat er nu aan verschillende tekorten boven komt drijven, wel is hun komst het gevolg van het feit dat ONZE politieke bedrijvers nu toe zullen moeten geven dat zij voor het armoedebeleid hier in dit land nog NOOIT een poging hebben ondernomen dit daadwerkelijk op te willen lossen. Wat gepap met uitkeringen en wat nathouden die mensen, verder kwam het niet tot een oplossing! En dat lag tot nu toe alleen aan het ontbreken van inzetten van de WIL. Het verder kijken dan de neus lang is niet alleen op economisch gebied belangrijk, maar de MENS achter deze drijfveren...Wat doet de mens er nog toe? Haar bestaannsrecht? Haar ontwikkeling? Haar voortgang? Te veel bobo's moesten een veer laten en dat wilden ze niet. Nu krijg je als gevolg de halve wereld op je dak.

  reageer
 • Tom

   

  ahhh, en dan maar hopen dat je een betere behandeling krijgt als dat jij de vluchtelingen toewenst!

  reageer
 • Don Pedro

   

  Beste @Jaanchi, het is daar ook niet meer wat het geweest is maar de temperatuur is in elk geval goed!!! Je krijgt daar weer met andere problemen te maken.. Gelukkig spreek je de taal nog en wellicht heb je daar al familie zitten waar terecht kan. Werken hoef je voorlopig niet, door de mega opbrengst van je huis zing je het wel een paar jaartjes uit!! Veel sterkte!!!

  reageer
 • Pzaal

   

  Sure.. Nu moeten 70 woning zoekende nog een paar jaar extra wacht. Die geliks zoekers hebben het binnen 2 maanden. Zonder ook maar 1 woord Nederlands te spreken...

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Laat Aat maar schuiven dik ervaring met vluchtelingen..

  reageer
 • Pepijn46

   

  Wat zullen ze in Dronten blij met je zijn, je bent een aanwinst voor onze gemeente.. Het is hun eigen schuld, al die mensen die al jaren op de wachtlijst staan. Maar ja, zij komen ook niet uit Almere, jammer dat ze in Dronten geboren zijn!! O o o wat hebben ze ook een eisen, een dak boven je hoofd is al te veel gevraagd....

  reageer
 • Jay

   

  Legt Dronten ook even geld opzij voor de uitgewoonde krotten die ze terugkrijgen als de huizen weer beschikbaar komen voor de huurders die zo lang op de wachtlijst geparkeerd staan? Ik word kotsmisselijk van dit soort berichten!

  reageer
 • Marijke

   

  Dan word jij dus zelf een gelukszoeker, zoals men dat noemt. Wat zou het mooi zijn als jij dan net zo bekeken wordt als de asielzoekers nu worden bekeken. Ik denk wel dat ons land een stuk leefbaarder wordt als alle ontevreden klagers zoals u hun biezen pakken. Liever tien asielzoekers in mijn straat dan 1 ontevreden klager die zelf voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten en in zijn onverdraagzaamheid anderen zoals asielzoekers de schuld geeft. Oh wee als hij eens een flintertje van zijn luxe moet delen met een ander, die minder geluk heeft gehad!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch wel opmerkelijk om te zien dat iedereen het heel normaal vindt dat de overheid voor iedereen een huis regelt.

  reageer
 • Bewoner

   

  Dan wil ik NU een woning voor mijn dochter die op de wachtlijst staat. Oh nee, ze is Nederlandse. Achteraan aansluiten maar weer.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Ik denk er hard over om mijn boeltje te pakken en dit land te laten voor wat het is. Ik baal er namelijk van elke dag nieuwsberichten voorgeschoteld te krijgen dat den haag ons land verder in de uitverkoop doet en men onze nederlandse waarden en normen verkwanseld. Rutte c.s. bedankt.

  reageer
 • Marijke

   

  Goh, als dat zo is hebben ze zich uitstekend aangepast aan het Nederlandse leven, met luidruchtige barbequefeestjes en walmende vuurkorven! Ik heb daar zelf gelukkig geen last van. Het is er wel (ja, van de Nederlanders) maar ik kan wel wat hebben van anderen.

  reageer
 • Marijke

   

  Goh, als dat zo is hebben ze zich uitstekend aangepast aan het Nederlandse leven, met luidruchtige barbequefeestjes en walmende vuurkorven! Ik heb daar zelf gelukkig geen last van. Het is er wel (ja, van de Nederlanders) maar ik kan wel wat hebben van anderen.

  reageer
 • Marijke

   

  Hebben die kinderen zich niet ingeschreven in appartementjes als bijvoorbeeld Het Hogerhuis en de Giekstraat? Ja, kleine flatjes, en het is niet de Golfresidentie, maar dan hebben ze vast een dak boven het hoofd en kunnen ze zich settelen en verder opwerken. Of moeten ze meteen in een vijfkamerwoning in West? Ik gun het ze van harte, maar dan mogen ze achteraan sluiten in de wachtrij. En dat komt niet door de asielzoekers, maar omdat ze de lat heel hoog leggen. Ik heb het nu over Dronten omdat het artikel daar ook over gaat, niet over andere plaatsen waar ook voor dat soort appartementjes de wachtlijst enorm is. Maar ook dat is niet de schuld van de asielzoekers, maar van het beleid (sloop/verkoop sociale huur, en het onbetaalbaar maken - mijn oude flatje in de vorige gemeente schijnt nu al 715 euro te kosten en de wachttijd is jaren!)

  reageer
 • Marijke

   

  Ik ben het helemaal met u eens. Als je in West wil wonen zijn de wachtlijsten vrij groot, want veel mensen menen dat de oude buurten beneden hun stand zijn en gaan liever naar West. Zelf dank ik Onzelieveheer op mijn blote knieën dat ik in diezelfde oude buurt wel een mooie, passende woning heb mogen krijgen na jarenlang veel te klein wonen elders. Met een wachttijd, maar die was niet te vergelijken met de wachttijden elders in het land. Maar we gebruiken de asielzoekers liever als excuus voor onze eigen ontevredenheid.

  reageer
 • Jacob

   

  Het College en de Raad van Dronten alsmede de woningcorporaties zullen wel trots zijn op deze uiting van vluchtelingenhysterie waarbij men niet schroomt om de eigen bevolking achter te stellen en meer dan de indruk wekt deze tot nu toe ook belazerd te hebben waar het het toewijzen van woningen betreft. Naast gevoelens van intense walging is er bij mij sprake van een immer toenemende onrust betreffende de toekomst van mijn (klein)kinderen in dit door een bovenmatige barmhartigheid en tolerantie voor de niet-eigen bevolking tot op het bot verziekte land.

  reageer
 • Dronten

   

  Hoe leg je dit aan aan de andere mensen die al jaren tevergeefs op de wachtlijst staan?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dan is het wel aannemelijk dat er zoveel huizen leeg stonden? Gezien het aantal zoekenden kan dat alleen maar als de huizen door anderen eerder geweigerd zijn omdat die ze niet mooi genoeg vonden. Ook al is de lijst lang, Nederlandse zijn kieskeurig voor zichzelf.

  reageer
 • Marijke

   

  Gelukkig is Dronten nog een gemeente waar je ook in de sociale huur niet eeuwen hoeft te wachten op een huis. Zelf heb ik als alleenstaande ouder jarenlang in Almere ingeschreven gestaan voor een passende gezinswoning - tevergeefs. In Dronten heb ik deze woning wél gevonden. Wel met een wachttijd, maar die was zeer netjes vergeleken met de rest van Nederland. Mijn zoon heeft in Dronten zelfs binnen 4 maanden een woning gekregen, zonder urgentie, voorrang etc. Eenvoudig en goedkoop, perfect voor jonge starters! In Dronten kun je ook als Nederlander een prima woning krijgen, tenzij je je eisen zeer hoog stelt. De asielzoeker is niet de oorzaak van de woningnood en de wachtlijsten. Dat is over het algemeen de steeds hogere huur (en dan is Dronten nog heel redelijk) en de sloop of verkoop van sociale huurwoningen (dat laatste speelt helaas ook in Dronten).

  reageer
 • Me

   

  Laat me raden en dit zijn niet de eerste de beste woningen die beschikbaar worden gesteld en compleet ingericht zeker? En de mensen die al een aantal jaar op de wachtlijst staan kunnen vervolgens nog langer wachten. Wat je met geld voor elkaar kan krijgen niet normaal meer

  reageer
 • Nl

   

  Nu al 2 jaar wachten op een huurwoning, volgend jaar nog langer ? Of zijn dan alle woningen op ? Hier in de wijk is op dit moment de trend bewoners eruit en er komen ex asielzoekers in en dat zijn dan grote dure woningen in Dronten Noord.

  reageer
 • Drontense

   

  Nou dat is goed nieuws. En je hebt helemaal ook geen last van ze !! Ze zijn niet gewend in een rijtjeshuis te wonen schreeuwen vuurtje stoken bbq. de hele buurt geniet mee. En dan hebt ik het niet eens over de mensen die bij hun komen wonen die nog geen plek hebben.En de gewone burger moet jaren wachten op een huis.Een vluchteling heeft er één binnen drie maanden.

  reageer
 • Henk

   

  Te gek voor woorden onze kinderen staan jaren ingeschreven en vangen bot, en nu plotseling huizen te over voor mensen die geen enkel (slechts juridisch) recht erop hebben. Kan het nog gekker worden in NL?

  reageer
 • PH

   

  Dus Dronten heeft geen eigen bewoners op wachtlijst staan voor een woning, of moeten die achter aansluiten en langer wachten?

  reageer
 • TK

   

  Kunnen ze zich vast voorbereiden op het dubbele aantal volgend jaar. En het viervoudige het jaar erna.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert