'Meerdere statushouders in één huis'

LELYSTAD
Woningcorporatie Centrada in Lelystad wil dat het Rijk het mogelijk maakt om meerdere alleenstaande statushouders in een sociale huurwoning te huisvesten.

Actief woningzoekenden wachten in Lelystad ongeveer anderhalf jaar op een sociale huurwoning. Door de toename van urgenten die voorrang krijgen, zoals statushouders, neemt de druk op de woningvoorraad toe.

Directeur-bestuurder Martine Visser van de corporatie verwacht dat de wachttijd niet veel toeneemt als meerdere asielzoekers met een vergunning in een gezinswoning kunnen worden ondergebracht. Dat vindt zij voor de korte termijn een betere oplossing dan bijvoorbeeld het ombouwen van kantoorwoningen.

reacties (12)

 • Mars

   

  Centrada moet er vooral voor zorgen dat wijken leefbaar blijven en haar cliënten prettig wonen. De rest zou ze aan de politiek over moeten laten.

  reageer
 • Hhdj

   

  Mijn dochter had na 3 jaar wachttijd nog geen huurwoning.

  reageer
 • thea

   

  De wachttijd is echt geen anderhalf jaar doe er nog maar anderhalf jaar bij..........

  reageer
 • Jacob

   

  Wat men zich kan afvragen is wat de criteria zijn op basis waarvan een asielzoeker het statushouderschap kan verwerven. Een met name de alleenstaande asielzoeker. Ik krijg de indruk dat iedere asielzoeker de status van statushouder krijgt toegewezen, simpel en alleen al om het feit dat de Nederlandse overheid bij onmachte is om asielzoekers weer over de grens (wat moet ik mij daar eigenlijk nog bij voorstellen) te zetten. Asielzoekers zoeken veiligheid, maar wij beiden zij niet alleen dat maar ook huisvesting met een urgentie op het verkrijgen daarvan. Hoe naief en politiek correct kan men zijn.

  reageer
 • Faerie

   

  Nee dit is geen goed idee. Er moet gewoon bij- en omgebouwd worden. Meer optie is er niet. Het proppen van mensen zomaar in een bestaande woning is niet goed voor de buren en de wijk en de mensen zelf. Dat is niet te doen. Het bijbouwen kan heel snel met containerwoningen, die kun je maken voor gezinnen (3k) of voor alleenstaanden/koppels (2k). Zie Odeonstraat in Almere. Wat Aria ter tafel brengt vind ik ook niet ok. Die gezinshereniging om hier permanent te blijven riekt gewoon naar gelukszoeken, dat gaat niet meer goed bij een groot deel van de Nederlandse bevolking en ik denk dat binnen dit plan inderdaad geen rekening daarmee wordt gehouden. Jan, helaas wel, waarom denk je dat zoveel mensen kwaad zijn hierover. Ze moeten Odeonstraten, Discuslanen (Almere) en betondorpen (Amsterdam) bouwen, en supersnel nu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aria

   

  Een deel van de verblijfsgerechtigde statushouders (het zijn geen asielzoekers meer) zal gezinshereniging aanvragen. Hoe denkt Centrada dit op te lossen? Meerdere statushouders kunnen ongetwijfeld goed samen in een sociale huurwoning wonen, maar meerdere gezinnen niet... Houdt de gekozen oplossing hier wel rekening mee?

  reageer
 • Hahaha kunnen ze dat ook op papier geven 1,5 jaar wachttijd voor een sociale huurwoning.Duurt bij centrada minimaal 3 jaar wil je überhaupt kans maken.

  reageer
 • Jan

   

  Ik mag aannemen dat deze zogenaamde statushouders geen voorrang krijgen op de belastingbetaler...

  reageer
 • woningzoekende

   

  helaas krijgen statushouders wel voorrang op de belastingbetaler

 • Richard

   

  Ik word misselijk van dit hele bericht. Walgelijk bah!

  reageer
 • danny

   

  Nu de vraag anders. Willen wij dit zelf ook? Misschien wil mevrouw visser meer gexelligheid bij haar in huis, maar ik niet

  reageer
 • MKM

   

  Bent u een statushouder dan? Volgens mij vertelt het bericht dat Centrada wil dat meerdere statushouders in 1 woning komen. Niet dat meerdere reguliere woningzoekenden in 1 woning komen.

 • Freek

   

  Gezellig, hallo wij zijn jullie nieuwe buren. Een keertje afspreken om elkaars koeltoer te proeven?

  reageer
 • Lexxie

   

  Tja we kunnen er nog om lachen over een paar jaar als het hier een hel geworden is niet meer

 • bb

   

  Hoeveel mensen zitten al 1.5 jaar te wachten op een woning daar wordt ook geen kantoor voor omgeboud Dus ook gewoon op de wachtlijst net als de rest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert