Advies: milieueffecten Oosterwold beter meten

ALMERE
De gemeente Almere moet in het nieuwe stadsdeel Oosterwold beter gaan meten welke effecten bebouwing heeft voor het milieu. Dat adviseert de commissie voor de milieu-effectrapportage. De commissie vindt het bestemmingsplan onvolledig.

In Oosterwold komen woningen, bedrijven en stadsboerderijen, maar in het bestemmingsplan is vooraf niet vastgelegd wat waar komt. Als gevolg hiervan zijn de effecten voor het milieu ook niet goed in te schatten. Als voorbeeld noemt de commissie dat onduidelijk is welk effect melkveebedrijven hebben op de uitstoot van stikstof.

De commissie adviseert daarom om tijdens de ontwikkeling van Oosterwold de milieu-effecten te meten en te evalueren, zodat indien nodig het plan kan worden aangepast.

reacties (2)

 • Hannes

   

  Dan maak je er een 6 jarenplan van, dan verplaats je de duurzame wijk en de Floriade naar het Oosterwold. Alle tijd om de duurzaamheid met de nieuwe economie en technologie om dit project tot stand te brengen. Er is nog zoveel mogelijk om dat mooie Eiland te sparen, voor alleen maar "Recreatie"!!!!. Gemeente moet maar alles weer eens goed op een rijtje zetten. wat de infrastructuur betreft. Ze zijn echt de kluts kwijt.

  reageer
 • hans49

   

  Oosterwold, een ontwikkeling die op los zand is gebaseerd. Geen (bestemmings)plan, geen grip op de toekomstige ontwikkeling. En voor degenen die in de ongeving wonen: geen idee wat er rondom je bestaande woonomgeving gaat gebeuren. Wethouder Mulder stond persoonlijk 'garant' voor een aantal zaken, maar heeft inmiddels zijn jas aan de wilgen gehangen. Die toezeggingen blijken dus weer, zoals zo vele, niets waard.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert