Bestrijding Aziatische bosmug gaat langer duren

LELYSTAD
Het bestrijden van de Aziatische bosmug in Lelystad gaat langer duren. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De mug was gezien in een aantal volkstuincomplexen, op de begraafplaats en in een nabijgelegen bosgebied. De Aziatische bosmug verspreidt geen ziekten, maar komt oorspronkelijk niet in Europa voor. Dat is de reden waarom de mug bestreden wordt.

De NVWA werkt aan de bestrijding samen met de gemeente, terreineigenaren en gebruikers. Besmette locaties zijn in september en oktober bestreden door het verwijderen van broedplekken, zoals regentonnen en emmers met water, en door het spuiten van gif.

De bestrijding gaat in het voorjaar verder, omdat dan de larven uitkomen. Een eventuele koude winter heeft geen invloed. De eitjes en larven weten de kou te overleven. De Aziatische bosmug komt in Nederland nu alleen nog maar in Lelystad voor. In Oss, waar de mug ook voorkwam, was de bestrijding succesvol.

reacties (2)

 • Rob

   

  Dus als iets oorspronkelijk niet voorkomt....? Hmm aparte zienswijze. Galapagos eilanden, hadden hier gelukkig geen last van.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Aziatische bosmug verspreidt geen ziekten, maar komt oorspronkelijk niet in Europa voor. Dat is de reden waarom de mug bestreden wordt. Zo zo op alle gebieden worden wij een intolerant volkje

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert