Storingen aan Noordersluis aangepakt

LELYSTAD
De provincie Flevoland pakt de storingen aan bij de Noordersluis in Lelystad. Een bedrijf heeft de software van de sluis nagekeken en daarin fouten gevonden. Donderdagavond werd de nieuwe software geïnstalleerd en uitvoerig getest.

De storingen begonnen nadat een nieuw besturingssysteem in gebruik werd genomen. Vanuit het provinciehuis kunnen alle Flevolandse sluizen bediend worden. De commando's die de Noordersluis kreeg, kwamen niet goed door en werden niet opgevolgd.

Door de testen was donderdagavond zowel het auto- als het scheepvaartverkeer enkele uren gestremd.


reacties (3)

 • J.

   

  Hopelijk is het nu eindelijk een keer afgelopen met die storingen. Beste gemeente Lelystad, zouden jullie misschien voortaan een bord willen neerzetten als jullie een weg gaamn afsluiten

  reageer
 • Dick

   

  J. Wil je misschien zelf ook je hersenen gaan gebruiken? Dat gezanik altijd over ontbrekende info.. Hou op en word zelfvoorzienend.

 • Sjaak de

   

  Ben wat huiverig voor al deze computer gestuurde mechanismen, het is een aantrekkelijk potentieel doelwit voor terrorisme.

  reageer
 • Dick

   

  Sjaak, het is een gescheiden net waar deze commando's over heen gaan. Maar ben el met je eens dat dit een groot gevaar meebrengt. Kijk maar naar het ongeval bij de zuidersluis, omdat iemand niet oplet zinkt er een bootje in de sluis

 • Haven

   

  Er stonden geen afsluitingsborden en m'n wist niet hoe men moest omrijden.

  reageer
 • Dick

   

  Hoe lang woon je er al? Je weet niet dat je via knardijk en buizerdweg om kunt rijden?dat wist ik 30 jaar geleden al.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert