Plan voor zelfvoorzienende woonwijk in Oosterwold

ALMERE
In Almere moet een wijk komen te staan die grotendeels zelfvoorzienend is. Zo wordt energie lokaal opgewekt en zal ook voedsel grotendeels lokaal geproduceerd worden.

Met dat plan komt de Amerikaanse ondernemer James Ehrlich. Hij is verbonden aan de universiteit van Stanford. Ook onderzoeksinstituut TNO is betrokken bij het idee.

In eerste instantie zal het gaan om 25 woningen die er uitzien als een kassencomplex. Het project, genaamd ReGen Villages, moet komen in Almere Oosterwold.

reacties (2)

 • -Z-

   

  Alweer een eenling die zich op het gemeentehuis belangrijk heeft gemakkt en nu wordt gevonden. Oosterwold wordt een lappendeken van ''net-allemaal-niet-initiatieven. Geen visie, enkel holle woorden en begrippen. City marketeers zijn actiever voor Oosterwold dan duurzaamheidsdenkers. Maar ja, als duurzaam wordt afgeserveerd met een Floriade, en Oosterwold openlijk stiekem niks meer is dan Poort met een groener en collectiever randje, dan zie je het failliet van plan Oosterwold aankomen ...

  reageer
 • Hannes

   

  Ik heb het al eerder aangegeven, dan kunnen ze de Floriade in het Oosterwold zeker tot zijn recht laten komen. En wat de presentatie betreft kan dat altijd nog in de Schouwburg. "Zonder daktuin." En het prachtige Eiland kan bespaart blijven, en miljoenen euro's besparen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert