Honderd vluchtelingen minder in noodopvang

LELYSTAD
In het voormalige kantoor van het Openbaar Ministerie in Lelystad worden honderd vluchtelingen minder gehuisvest dan in eerste instantie de bedoeling was.

Er zouden 325 vluchtelingen in het pand komen maar volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers kunnen er maximaal 230 mensen wonen in het gebouw. De vluchtelingen komen uit crisisopvang elders in het land. Zij hebben nog geen verblijfsvergunning, zodat zij mogelijk dus tijdelijk in Lelystad wonen. Komende week arriveren de eerste gezinnen.

Honderden belangstellenden uit Lelystad namen zondagmiddag een kijkje in het gebouw. Bezoekers denken wisselend over de komst van de vluchtelingen. Sommigen hebben er geen problemen mee, anderen vrezen overlast. Het COA en beveiligers houden permanent toezicht in en om het gebouw, maar de bewoners zijn straks vrij om zich te bewegen.

[
]

[
]


reacties (9)

 • Bert

   

  ik word moe van het woord vluchtelingen. Dat zijn ze allang niet meer want ze hebben voordat ze hier komen al meer dan 10 veilige landen gepasseerd. Het zijn economische gelukzoekers die door onze overheid volledig in de watten worden gelegd. 90% bestaat uit alleenreizenden jongemannen. Die naar een paar jaar geldverslindende procedures hun hele familie hier naartoe halen. Binnen 5 jaar hebben we 4 keer zoveel immigranten hier dan al de enorme overspoelende dagelijkse aanwas is. Nederland is straks Nederland niet meer, niet meer beheersbaar en niet meer leefbaar.

  reageer
 • Jacob

   

  Exact! Er zijn jammer genoeg onder ons een groep Nederlanders die in hun naiviteit dit zeer ten onrechte als een uiting van populisme beschouwen.

 • Helaas o zo waar........en het is te laat je kan er niks meer tegen doen, het gaat maar door en door.

 • Lelystedeling

   

  Waarom 230 teveel ??? Deze mensen verlaten niet zomaar hun land, hun huis en dergelijke. Wilt u met deze mensen ruilen ? U moet zich schamen ! Als u 40 uur per week werkt, uw eigen gezin heeft, dan heeft u geen last van deze 230 mensen, maar ik denk dat u teveel tijd over heeft om te zeiken.

  reageer
 • RR

   

  De gemeente is slechts uitvoerend t.o.v. politiek. bestuurlijk niveau volgt politiek. De politiek druk is groot en is vooral Europees. Dit alles maakt dat we dienen te gehoorzamen. Bijzonder is dat er gekozen is om al die economische vluchtelingen met een oorlogstrauma in het centrum te plaatsen. Rust zou beter passen. Overigens, ik ben niet van het links of rechts, meer van goed en fout, saamhorigheid en cultuurbehoud, zorg en verzorg. In dit laatste zit mijn zorg, onze ouders kunnen nauwelijks rondkomen, toch ontvangen we talloze mensen die in deze tijd van hoge werkloosheid niet kunnen werken. Een andere mening is dst men ons land vooral weet te vinden om economische redenen. Want als je echt vlucht, dan ren je weg tot dat je veilig bent i.p.v tot dat je in NL bent. Dan nog wat, elk persoon dat in Nederland komt wonen en zich niet financieel afhankelijk stelt, dus zijn broek zelf ophoudt, is vanuit mijn overtuiging welkom, ondanks geloof en/ of afkomst.

  reageer
 • Klaas

   

  Het gaat hier om het opvangen van vluchtelingen. Dat zou je bijna vergeten. Hun leiders hebben er voor gezorgd dat ze huis en haard moesten verlaten. Je afvragen wat populisme is, dat is een retorische vraag: lees de reacties en je weet het antwoord.

  reageer
 • Car

   

  Waarom moeten die mensen gelijk gebruik maken van onze voorzieningen? Waarom al die uitkeringen? In hun eigen was Hun leider niet zo gul. Werkelijk niet te geloven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • klaas

   

  Ik zou wel eens willen weten wat de opvang-, onderzoeks-, juridische-, taal- , cultuur- en beschavingskosten zijn per jaar van 1 asielzoeker, maar dat mogen we niet weten van onze linkse vrinden, want ze zijn waarschijnlijk astronomisch. De linksmens heeft daar geen probleem mee , want die betalen meestal toch maar weinig belasting. Plus dat veel asielzoekers hopelijk ook links stemmen, waardoor de uitkeringen van de zittende uitkeringtrekkende linksmensen hopelijk ook verhoogd worden. Zodoende begrijp ik best dat linksmensen enthousiast zijn over lekker veel asielzoekers, maar uiteindelijk zal het de ondergang blijken van onze Westerse beschaving.

  reageer
 • theo

   

  10, 5 miljard! !!!!!! wordt er aan belasting ontdoken door de RIJKE Nederlander. Hier kunnen 1miljoen vluchtelingen opgevangen worden per jaar!!! Denk na mensen. Verdeel eens wat beter!!!

 • Jacob

   

  Inderdaad, Rutte wist het natuurlijk zelf al langer maar liet het zich laatst ontvallen: als de instroom zo doorgaat wacht West Europa hetzelfde lot als het Romijnse Rijk. Hoeveel leefgeld krijgt een asielzoeker per week? Dat hangt af van de grootte van het huishouden: Bij huishouden van één of twee mensen, is het bedrag € 44,66 per volwassene en € 34,86 voor een kind tot 18 jaar. Bij een huishouden van drie mensen krijgt een volwassene € 37,07 en een kind tot 18 jaar € 28,93. Bij een huishouden van vier of meer mensen krijgt een volwassene € 33,05 en ieder kind tot 18 jaar € 25,80. Wat kost een asielzoeker en wie betaalt dat? Dit is erg afhankelijk van de individuele omstandigheden van een asielzoeker (de verblijfsduur, de procedure, heeft iemand veel of weinig gezondheidszorg nodig, enzovoorts). Maar gemiddeld betaalt de overheid ongeveer 25.000 euro per asielzoeker per jaar aan opvang en kosten voor de behandeling van de procedure. Wat kost een vluchteling en wie betaalt dat? Als een erkende vluchteling niet werkt, krijgt hij/zij een bijstandsuitkering. De bijstandnorm (exclusief vakantie-uitkering), gehuwd/samenwonend is 1.306,42 euro netto per maand. Daarnaast is er kinderbijslag. Bedragen Kinderbijslag per kwartaal per kind: 0 t/m 5 jaar Euro 191,65 6 t/m 11 jaar Euro 232,71 12 t/m 17 jaar Euro 273,78 Indien er sprake is van toekenning van de Bijzondere Bijstand, dan gebeurt dat veelal in natura. Denk hierbij aan een stadspas of een lidmaatschap van een sportclub voor de kinderen.

 • Jacob

   

  En als het goed is krijgen deze vluchtelingen ook geen verblijfsvergunning, omdat men druk bezig is met het weer veilig maken van hun "thuis". Wanneer dat zover is dan weer gauw naar huis vertrekken om daar de boel weer leefbaar te maken. Overigens zijn tot op heden 8000 vluchtelingen afgewezen. Van 4000 is de overheid enigszins zeker dat zij ons land weer verlaten hebben, van de overige 4000 is de verblijfplaats onbekend. Wat geeft de Nederlandse overheid mij als hun onderdaan toch een heerlijk veilig gevoel in mij eigen land.

  reageer
 • Sander

   

  Als ze de overige vluchtelingen nou naar Almere halen dan kan de schaalsprong misschien toch bereikt worden.

  reageer
 • Nog 230 te veel...

  reageer
 • Henk25

   

  Dat is ook een mening. Goed geluisterd naar Geert. Minder populisten, daar zou de wereld beter van worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert