'Stadshart gaat er in 2016 op vooruit'

LELYSTAD
Het Stadshart van Lelystad zal er in 2016 zichtbaar op vooruit gaan. Dat zegt Jeroen Wichers. Hij is inmiddels twee maanden bezig als centrummanager. Wichers moet er voor zorgen dat de meest belangrijke conclusies van een groot onderzoek over het winkelcentrum worden uitgevoerd. Het rapport is opgesteld door onderzoeker Paul Tankink.

Volgens het onderzoek moet het centrum compacter, meer groen en meer horeca krijgen. Wichers treedt op als kwartiermaker om ondernemers, vastgoedeigenaren, en de gemeente op één lijn te krijgen.

Volgens de centrummanager zijn die partijen er nu echt van overtuigd dat er iets moet gebeuren om het Stadshart aantrekkelijker te maken. Hij denkt dat er dit jaar goede resultaten geboekt kunnen worden bijvoorbeeld door leegstand op te vullen.

reacties (11)

 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Volproppen is beleid: je kijkt je ogen uit (en het weert scootmobilisten al zullen ze dat nooit in het openbaar zeggen).

  reageer
 • Wolverine

   

  Slaap lekker en droom maar door

  reageer
 • Cindy

   

  Misschien is meer groen niet het belangrijkste maar moeten ze de leegstand eens gaan opvullen. Als je loopt in het steegje van de WE dan is het 1 trieste bende. Boven bij de waagpassage is het uitgestorven. Vul dat eens op met leuke winkels en dan trekt het publiek weer aan... Laten we ons nou niet druk gaan maken over het "groen" in de stad...

  reageer
 • Jan

   

  Retail zal inderdaad minder worden, en dat betekent een andere rol voor een centrum. Minder retail maar meer horeca, entertainment, ontmoetingsplek en cultuur. Voornamelijk entertainment en cultuur zoals musea en theater bioscoop is van belang. Kleiner centrum met hier en daar een winkel en veel te doen. Dat is de succesformule.

  reageer
 • Idee

   

  Slechts 20 % vd aankopen gaat via internet. Betekent 80 % nog in winkel. Verlaag de huren en geef bestaande winkels de kans hun waar ruimer uit te stallen ipv vol te proppen zoals blokker en kruidvat. Nodigt echt niet uit daar op je gemak doorheen te winkelen, zeker niet als je gebonden bent aan rolstoel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hano

   

  Wanneer dringt het nu eens door dat het internet de retail compleet naar de achtergrond gaat verdringen en dat sites als bol.com en wehkamp en nog vele meer alleen nog maar fors plussen. De winkelstraat zoals we die kenden zal niet meer terugkomen. Nooit meer. Misschien kan Lelystad het voortouw nemen om een retailmuseum te beginnen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wordt hier heel moe en onrustig van! Wat een propaganda! Tijd voor een nieuw college!

  reageer
 • KC

   

  Gaat de leegstand ook om laag? Ik denk het niet, dus gaat het centrum er nog steeds op achteruit en niet op vooruit!

  reageer
 • Maurice

   

  Waarom wordt er zo veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van het centrum. Verplaats het centrum richting bataviastad/haven en je hebt duizenden potentiële bezoekers. Nu gaan deze mensen echt niet de moeite nemen om na een dagje batavia stad nog naar het centrum te gaan. Als bataviastad in je centrum ligt, heb je dus al die bezoekers al in je centrum.

  reageer
 • Rinus

   

  En nu de gemeenteraad nog overtuigen, want die houd steeds vernieuwing tegen.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  En wat is er nieuw aan dit bericht? Steeds herhaling van deze zelfde kreten. Waar is het echte plan en begint het echte werk?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert