Drie bezwaren tegen komst asielzoekerscentrum

ZEEWOLDE
Er zijn drie bezwaarschriften ingediend tegen de komst van een asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg in Zeewolde. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Aan de Bosruiterweg willen de gemeente en het COA een azc realiseren voor maximaal 600 personen. De huisvesting van arbeidsmigranten wordt verplaatst naar een naastgelegen terrein. Tot eind december konden er bezwaren worden ingediend. De gemeente Zeewolde moet hier binnen zes weken op reageren.

Nog deze maand dient er een rechtszaak tegen de gemeente vanwege het plan voor een azc. De zitting is op 15 januari bij de voorzieningenrechter in Utrecht. De verwachting is dat de rechter binnen twee weken beslist. De geplande opening van het azc is inmiddels uitgesteld van begin januari naar begin februari.

reacties (3)

 • Sam

   

  Ik woon al jaren bij een AZC in de buurt en ook wij hebben veel arbeidsmigranten in de polder. De afgelopen 5 jaar heb ik meer last gehad van asociale buren die nergens rekening mee houden, drugs gebruiken en meer alcohol nuttigen dan goed is voor een mens, dan van de arbeidsmigranten en het AZC. De arbeidsmigranten die overlast veroorzaken worden zonder pardon weggestuurd door hun uitzendbureau. En wat betreft de vluchtelingen: ga eens met ze in gesprek, toon respect voor elkaar en je komt samen een heel eind in de maatschappij. En ja, de vluchtelingen die rotzooi schoppen mogen van mij ook hard aangepakt worden. Maar wees eerlijk, als jij in oorlogsgebied zit, wil je ook een veilige plaats om te leven.

  reageer
 • Arno

   

  Dus.. Zullen we nu maar eens Wilders en co doodzwijgen als het zo leeft... Een paar mensen zwerft door Nederland om stennis te schoppen.... Iedereen helpt een mens in nood... Je wilt zelf toch ook geholpen worden als de polder onderloopt?

  reageer
 • Rob

   

  Of de meeste mensen beseffen dat bezwaar indienen kansloos is, omdat de beslissingen toch al gemaakt zijn en het al vastligt dat het azc er komt. Kijk naar vliegveld Lelystad. Milieu-vergunningen klopten niet, worden nu aangepast en het gaat alsnog door...

 • jo jo

   

  Ook niet zoveel natuurlijk als je toch weet dat het door de strot wordt gedouwd..

  reageer
 • Ron

   

  er worden wel meer (andere onderwerpen ) door de strot geduwd waar wel honderden bezwaren tegen komen... niet zo'n sterk argument dus.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert