Straatnamenplan Oosterwold kan rekenen op sympathie

ALMERE • Do 7 januari 2016 | 23:13 • Donderdag 7 januari 2016 | 23:13
Het plan van een groep toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Oosterwold bij Almere om zelf hun straatnamen te bepalen, kan rekenen op sympathie van de politiek. Ook de burgemeester, die verantwoordelijk is voor het straatnamenbeleid, ziet wel wat in het voorstel.

In Oosterworld bouwen mensen niet alleen zelf hun huis, maar zijn ze ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de wegen en de riolering. Daarom willen ze ook zelf de naam van de straten kunnen bepalen. Normaal gesproken bepaalt een naamgevingscommissie hoe straten, bruggen en parken gaan heten.

Burgemeester Franc Weerwind gaf aan dat de bewoners van Oosterwold niet helemaal de vrije hand kunnen krijgen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen namen gebruikt worden die lijken op straatnamen die er al in Almere zijn. Weerwind heeft er vertrouwen in dat de bewoners in goed overleg met de naamgevingscommissie kunnen komen tot acceptabele straatnamen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel