Straatnamenplan Oosterwold kan rekenen op sympathie

ALMERE
Het plan van een groep toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Oosterwold bij Almere om zelf hun straatnamen te bepalen, kan rekenen op sympathie van de politiek. Ook de burgemeester, die verantwoordelijk is voor het straatnamenbeleid, ziet wel wat in het voorstel.

In Oosterworld bouwen mensen niet alleen zelf hun huis, maar zijn ze ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de wegen en de riolering. Daarom willen ze ook zelf de naam van de straten kunnen bepalen. Normaal gesproken bepaalt een naamgevingscommissie hoe straten, bruggen en parken gaan heten.

Burgemeester Franc Weerwind gaf aan dat de bewoners van Oosterwold niet helemaal de vrije hand kunnen krijgen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen namen gebruikt worden die lijken op straatnamen die er al in Almere zijn. Weerwind heeft er vertrouwen in dat de bewoners in goed overleg met de naamgevingscommissie kunnen komen tot acceptabele straatnamen.

reacties (7)

 • Kees

   

  Wat een leed

  reageer
 • Sesamstraat

   

  Die straatnaamcommissie bedacht ook rare namen: Sesamstraat (Kruidenwijk) en Zebrapad (Faunabuurt), hoe verzin je het! Of vreemdsoortige namen als Peppengouw of Hoekwierde, geen normaal mens weet wat dat betekent! Ik zou zelf wel iets aardigers weten te bedenken dus wat mij betreft een prima plan om mensen te laten kiezen! Al lijkt het mij wel lastig om overeenstemming over een naam te krijgen als je met een groep bewoners bent....

  reageer
 • -Z-

   

  Ach, als deze voorbeeldnamen de Oosterwold trent zetten is er niks aan de hand. Het word dan dus gewoon de spreekwoorden-gezegden-en-uitdrukkingen-wijk. Net zoals de straatnaamgevingscommissie ook had kunnen bedenken. Het is echt jammer als er een ratjetoe aan namen zou komen die misschien alleen voor de starters betekenis hebben. Juist naamgeving mag toekomstbestendig zijn, inhoud hebben. Ik wens de bewoners ECHTE inspiratie. Als het doorgaat.

  reageer
 • Joost

   

  Een beetje jammer dit. In Almere weet je heel goed dat je in de buurt ben van je bestemming omdat de straten een thema hebben. Door deze uitzondering is het systeem niet meer betrouwbaar

  reageer
 • Faerie

   

  Ik zie waar ze naartoe willen gaan! Wat een leuk plan! Prima straatnamen.. Bonte hond, Ezelsbruggetje... dus waarschijnlijk richting Papegaaiengedrag, Muizenbeetje, In vogelvlucht, Haviksogen etc.. Slim, toch iets met natuur, maar met een twist.. En dan kom je niet snel in de knel met al bestaande straatnamen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Een heel slecht plan. Dit zal leiden tot platvloerse en gezochte edel-kitsch van vooral avenuen en lanen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Doe maar alvast de "Geert Wildersstraat" en de "Zwarte Piet laan".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert