Raad tikt college op de vingers over vluchtelingen

LELYSTAD
Bijna de volledige gemeenteraad van Lelystad heeft het college van b en w dinsdagavond op de vingers getikt. De raad vindt dat het college hem ten onrechte niet om zijn mening heeft gevraagd over een akkoord over asielopvang.

In november sloot het kabinet een akkoord met de gemeenten over de opvang van vluchtelingen. Het college nam hierover een standpunt in zonder de raad erbij te betrekken. Hoewel het college dit mocht doen, vindt de raad dat het onderwerp vluchtelingen zo gevoelig ligt dat men ook zijn mening had moeten kunnen geven.

Omdat dit niet is gebeurd, diende Opa Plus een motie in. Op GroenLinks na steunde de hele raad die. GroenLinks vond de motie overbodig, omdat het college had beloofd dezelfde fout niet nog eens te maken.

reacties (9)

 • Car

   

  Ik ben blij dat onze linkse burgemeester weggaat. Ik hoop dat de nieuwe burgemeester geen PvdA'er is en meer transparant naar de Lelystedelingen is. Daarna een bezem door de de wethouders.

  reageer
 • Henk

   

  Niks ondemocratisch aan. Zo zijn de regels al sinds tientallen jaren: B&W mag hier gewoon over beslissen. Dat staat ook in het bericht. Overigens ben ik ook een zakkenvuller: ik werk voor mijn geld. Is dat argument niet wat achterhaald?

  reageer
 • Jan

   

  Je verwart regeren met besturen. Ook al zo een onechte democratie. 4 jaar lekker de stemmers bedonderen.. En daarna, weer opnieuw. Geen inspraak meer voor de stemmer. Is dat zo democratisch? Werkelijk?

  reageer
 • Bas

   

  Meneer de wethouder, u had dit horen te overleggen en wegen door de gemeenteraad. Niets meer en niets minder!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat B&W regeren bij de gratie van een democratisch gekozen gemeenteraad. Besluiten die jou niet zinnen zijn niet per definitie ondemocratisch!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Ik denk dat al de ( internationale) achterkamertjes politiek en het achter houden van de informatie door allerlei "politiek correcte functionarissen" het hele vluchtelingen vraagstuk meer kwaad dan goed doet. Het enige wat Wilders hoeft te doen is z'n mond dicht houden om de PVV als een razende te laten groeien. De ECHTE vluchtelingen zijn hier dan uiteindelijk de dupe van......

  reageer
 • De Vries

   

  Als we nou eens een stad gaan bouwen voor alleen GL, D66, SP en PVDAers. Dan stoppen we alle "vluchtelingen" daar ook in. Probleem opgelost. Maar je ziet wel weer, democratie is ver gezocht binnen de gemeenteraad van Lelystad. Eerst doen en dan informeren.

  reageer
 • Bas

   

  Schandalig, ondemocratisch en respectloos naar de inwoners. Maar daar hebben B&W lak aan. Ze vullen hun zakken al jaren en doen niets en dan ook niets ten gunste van Lelystedelingen. Elk commentaar past niet in hun straatje en ze voelen zich zwaar verheven boven hun onderdanen. Zo ik heb gesproken en geen woord gelogen. Triest is het allemaal wel

  reageer
 • Richard

   

  Oké de Gemeenteraad heeft hamertje tik gespeeld en wat nu? Komen die 500 vluchtelingen nog of is dit besluit van tafel geveegd/getimmerd? Wat zijn de consequenties voor B&W?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert