"Voorwaarden buitendijkse haven gaan te ver"

URK
Urker raadsleden vinden sommige voorwaarden die de provincie stelt aan de ontwikkeling van een buitendijkse haven te ver gaan. Jurie van den Berg, raadslid van de Unie Gemeentebelangen wil dat het college van B en W dit aankaart bij de provincie.

Een van de gewraakte voorwaarden is dat er geen containeroverslag bij de nieuwe buitendijkse haven mag komen omdat zo'n voorziening al in Lelystad wordt ontwikkeld. Die beperking nu al opleggen, vindt Van den Berg te vroeg. Zo'n overslag zou de nieuwe haven rendabel kunnen maken, aldus het raadslid.

De plannen voor de buitendijkse haven staan woensdagavond ook op de agenda van Provinciale Staten. Dan moet blijken of de servicehaven planologisch mogelijk gemaakt kan worden.

reacties (8)

 • Knielus

   

  Kom eens met ideeën en uitgewerkte plannen in plaats van alles af te kraken en onderuit te halen. Lelystad zoekt nog een burgemeester met lef. Dus iemand die wat doet en aanpakt . Gezeik kennen we wel!

  reageer
 • Frenky

   

  Bedankt dat u reageert op mijn platenspeler.

  reageer
 • Knielus

   

  Je lijkt wel een oude platenspeler Einstein, je naald blijft steken want dit heb je al zo vaak gezegd. Verzin ook eens wat anders!

  reageer
 • Kritisch

   

  Dit konden we aan zien komen. Het is ook merkwaardig om gemeenschapsgeld wat aan de Noordoostpolder behoort voor deze haven te gebruiken. De raad van de Noordoostpolder uitgezonderd de ///SP /// besloot dit plan te steunen.Het is ook van de gekke om op Urk een tweede containeroverslag te maken terwijl er alleen op doordeweekse dagen gewerkt mag worden .(zie de werkplek van Siemens naar Lemmer verhuisd )Hoe kun je het bedenken om onderling ook nog concurrentie te activeren met subsidie en gelden uit buurtgemeenten.

  reageer
 • Rinus

   

  Tja net als de samenwerking van Urk met Lelystad m.b.t. de riviercruise. Ook zo'n kans die Urk voorbijgevaren is, door geleuter over wie over welke steiger gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  Over 100 kaar zeker niet.

  reageer
 • Frenky

   

  Die buitendijkse haven komt er toch niet, nu niet, over 1 jaar niet, over 10 jaar niet, over 100 kaar niet.

  reageer
 • frits

   

  Provincie betaalt, dus bepaalt. Conclusie dat deze haven niet rendabel is te krijgen zonder containeroverslag, lijkt me juist. Maar wel containeroverslag toestaan, betekent dat de Flevokust-haven in Lelystad zwaardere verliezen gaat leiden, want ook dat is zo'n kansloos project. Wie eerlijk is, moet toegeven dat beide projecten waarschijnlijk so wie so al verlies gaan draaien. Maar ja, de provincie heeft niets anders te doen, en drukt deze projecten er dus door, onder voorwaarden die de provincie zelf dicteert. Helaas voor de belastingbetaler.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert