Vijf moties om centrumplannen aan te passen

LELYSTAD
Er liggen ongeveer vijf moties en amendementen klaar om de plannen voor het stadshart van Lelystad aan te passen. Dat meldt PvdA-raadslid Henk Soomers.

Een motie die op een meerderheid kan rekenen, gaat over de wijkcentra. Die mogen best groeien, vindt de raad. B&W willen de wijkcentra juist klein houden, ten gunste van het stadshart.

B en W willen verder dat het eerste half uur parkeren gratis wordt. Het is nog de vraag of de raadsleden dat ook willen. Vanavond staat het stadshart op de agenda van de gemeenteraad.

reacties (5)

 • frits

   

  Als we toch bezig zijn: graag de infrastructuur weer verbeteren. Agorabaan rechttrekken direct van de tunnel Rigastraat naar de Kustendreef, en de Zuigerplasdreef ook weer rechttrekken. De huidige verkeersstructuur heeft het stadshart niets goeds gebracht. De managers stadshart die dit veroorzaakt hebben (nu wethouder en directeur) hun biezen laten pakken. En de toenmalige wethouder eens een dagje uit Friesland over laten komen om zelf te laten bekijken wat hij veroorzaakt heeft.

  reageer
 • Rob

   

  Niet meer in investeren. Creeer een visie op het migreren van het stadscentrum naar Bataviastad. En herken dat het huidige centrum gedegradeerd is tot niet meer dan een buurtcentrum.

  reageer
 • Wimpie

   

  Precies, downgraden dat centrum gebied. Het is niks, en dat zal het ook niet worden. Zonde om daar nog meer gemeenschapsgeld in te steken.

 • Shopper

   

  Een kwartier gratis parkeren is wel genoeg. Meer tijd heb je niet nodig om het centrum te ontdekken.. De meeste winkelpanden staan leeg!!

  reageer
 • Willem D

   

  De pvda wil weer wat dat gaat miljoenen kosten . Straks zit Lelystad met de zelfde peren als Amsterdam Luister aub niet na de pvda dat kost geld

  reageer
 • KC

   

  Verouderde en verzakte verhardingen aanpakken en de eerste 2 uur gratis parkeren. Daar help je winkeliers mee. Bataviastad mag gewoon uitbreiden wat goed is voor de werkgelegenheid.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het stadshart is net bestraat. In ieder geval gratis parkeren is een hele goede oplossing. daarnaast toch eens nagaan hoe de leegstand kan worden weggewerkt, misschien een centralisatie en kroonpassage sluiten en slopen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert