Samenwerking gemeenten over huisvesting vergunninghouders

FLEVOLAND
De zes Flevolandse gemeenten gaan samenwerken om achterstanden op het gebied van de huisvesting van vergunninghouders op te lossen. Dat meldt de provincie. In de eerste helft van dit jaar moet er voor in totaal 678 asielzoekers een woning gezocht worden.

Nu zitten veel vergunninghouders nog in asielzoekerscentra te wachten tot ze een vaste woonruimte krijgen. De samenwerking zit hem voornamelijk in het delen van kennis en ervaring. Ook heeft de ene gemeente soms meer beschikbare woningen dan de andere en kunnen ze elkaar daarin helpen.

Elke gemeente blijft wel verantwoordelijk voor haar eigen taakstelling. De provincie hoopt dat zo veel mogelijk asielzoekers die in Flevoland verblijven doorstromen naar een woning in de provincie.

reacties (14)

 • wimjc

   

  De provincie hoopt dat zoveel mogelijk asielzoekers doorstromen naar een woning?Als ik de reacties lees blijkt dat deze groep dus nog steeds voorrang geniet met het krijgen van een huis in Flevoland terwijl afgesproken was in Den Haag dat zij aan moesten sluiten achter de woningzoekenden, die reeds ingeschreven stonden.Er zouden toch lege kantoren worden omgebouwd voor huisvesting.Als dit waar is zou er sprake zijn van een enorme rechtsongelijkheid.

  reageer
 • Blondje

   

  Chapeau, zo is dat maar die linkse gajes willen dat niet zien. Nu maar zien wie straks als eerste gaat huilen!!!

  reageer
 • de Bankier

   

  Diegene die betaalt, bepaalt!! Het gaat om geld, heel veel geld. Gelukkig hebben wij volgend jaar weer verkiezingen. Dan kan de Pv/dA kijken hoe het eigenlijk moet!! Tijden van Sinterklaas spelen is voorbij, het gaat nu om de echte knikkers!!

  reageer
 • G Henkie

   

  Wat een wijsneuzen in onze maatschappij lees ik. Maar je hebt er niets aan integendeel. Al 60 jaar woningnood al 30 jaar gelukszoekers en wat doen de wijsneus jes? Alles goedpraten iedereen zielig vinden behalve dan diegene die deze maatschappij draaiend houden en geen huis kunnen kopen en geen verdiend huis 'krijgen'! Je eigen nest bevuilen en het niet willen zien....

  reageer
 • Jan

   

  Geen aanzuigende werking? Na de uitspraken van Merkel stroomden de immigranten massaal naar Duitsland, Germany Germany scanderend, alsof het beloofde land wachtte. En nu bericht met al over teleurgestelde immigranten die naar huis terugkeren, want lang wachten op van alles is blijkbaar erger dan de situatie in het land van herkomst. Denemarken heeft een negatieve propaganda doen uitgaan en het resultaat is dat men dat land gebruikt als doorreisland naar Zweden, want daar was het allemaal beter. Ook ons landje wordt gezien als het walhalla, en zodra met in de gaten krijgt dat het lang gaat duren allemaal, begint het gemor en de protesten. En nog durven beweren, met droge ogen, dat het geen gelukzoekers zijn voor het merendeel? Lachwekkend en enorm naïef tegelijk. En dan het zogenaamde scheefhuren. Schandalig dat je gestraft wordt in dit land, omdat je opslag hebt gekregen, en dan maar gelijk moet vertrekken. Je krijgt sowieso geen huurtoeslag, men vreet niet uit de gemeensschapskas, maar je hebt maar gewoon plaats te maken voor allerlei volk dat hier nog maar net een jaar binnengehold is, en nooit een cent zal opbrengen voor diezelfde kas. Immers, werkgevers zullen, zoals ze altijd al hebben gedaan, eerder voor een abn sprekende werknemer gaan dan een die dat niet kan. De realiteit van de dag. Totdat we weer eens te maken krijgen met de welbekende positieve dicriminatie..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • syrier

   

  te belachelijk voor woorden ,eigen volk eerst (wachtlijsten),vol is vol(geen beschikbare opvang mogelijkheid) niemand meer binnen laten, massaal PVV stemmen,. terugsturen

  reageer
 • Niemand die in deze discussie oppert dat er wellicht ook te weinig huurwoningen op de markt zijn vanwege het zogenaamde scheefhuren. Groot inkomen maar niet in in een koophuis willen... Verder aanzuigende werking valt reuze mee. Mensen verlaten huis en haard omdat het oorlog is en niet omdat het hier zo leuk is. Menig een kent de ervaring van in het in het buitenland zijn en de taal niet spreken. Dat is een vergelijkbare ervaring maar dan moet je ergens heen wat je niet kiest maar door toeval treft en je hebt ook niets bij je. Kom niet met de dooddoener van gelukzoekers, dit zijn werkelijk vluchtelingen die vluchten voor een regime dat in stand gehouden wordt door lobby van de diverse grootmachten en krachten die wij niet kennen en kunnen overzien. Hoe zou jij zelf willen worden ontvangen als je op de vlucht bent? Heb je jezelf als eens afgevraagd hoeveel procent van jouw bloed daadwerkelijk Nederlandsbloed is? Grote kans dat je frans, spaans, duits of iets dergelijks door je aderen hebt stromen. Fijn weekend en geniet van elke dag die je hebt, kijk vooruit en help elkaar. Alleen daarmee krijgen we het nog mooier.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  En wat dan nog het allerergste is dat een collega-burgemeester uit Tilburg gelijk heeft met de aantallen die een gemeente moet opvangen. Dit staat op rtl-nieuws van 11 maart: Diverse burgemeesters in Nederland pleiten voor een gelijkmatige verdeling van asielzoekers over het land. Zij willen dat gemeenten met meer inwoners ook meer asielzoekers opnemen. Buurtfacts berekende wat dit zou betekenen voor de gemeente Zeewolde. De voorspellingen voor de instroom van nieuwe asielzoekers in 2016 lopen uiteen van 58.000 tot 92.600. Dit zou voor Zeewolde betekenen dat er tussen de 75 en 121 asielzoekers moeten worden opgenomen. Op dit moment zijn dat er 600. Kijk hier voor meer cijfers. Dit is het voorbeeld van Zeewolde, waar ook diverse jongeren GEEN woning krijgen omdat de gelukszoekers voorrang hebben. Ongelofelijk he, dat wij als NL-se inwoners tegenwoordig gewoon als hardwerkende melkkoe worden gezien en vooral niet mogen en moeten zeuren!! Fijn weekend, en bekijk ook uw aantal eens wat er werkelijk maar hoeft te worden oogevangen.....

  reageer
 • Joop

   

  Ik ben het helemaal eens met u. Het is te belachelijk voor woorden. Mijn dochter van 25 woont nog thuis en wil graag samenwonen met haar vriend. Dat gaat niet omdat zij niet aan de beurt komen en ze staat pas 7 jaar ingeschreven in Almere. Ze krijgt een brief van de woning waar om begrip gevraagd wordt omdat de gelukszoekers ook woonruimte nodig hebben en dat de gelukszoekers schrijnende gevallen zijn. Dus blijft mijn dochter nog gezellig een paar jaar thuis wonen. Geen probleem maar zo hoort het niet. Dit geldt voor velen met haar en haar vriend.

  reageer
 • Klein mannetje

   

  De politiek heeft maling aan wat de burgers willen, wat ze denken en wat ze voelen. De politiek beslist en de ambtenaren voeren het uit. Daar moeten wij mee leren leven en dat valt niet mee. Een ambtenaar denkt ook niet mee met de burger maar doet alleen wat zijn meerdere zegt. Dat is dus vanaf den Haag tot bij de burger.

  reageer
 • Jan

   

  Blijf het idioot vinden dat je asielzoekers in woningen gaat plaatsen die bestemd waren voor mensen die jaren op een wachtlijst staan. En vooral dit afgedwongen gedoe valt echt fout bij heel veel mensen. Je hebt een aanzuigende werking gecreëerd en een enorm verminderd draagvlak tegelijk. Die twee kunnen niet samen. Wanneer begrijpt de politiek nu eens dat dit de stemmingen zo enorm verdeeld. Lekker vanuit je pluche een beetje oversociaal lopen doen, in plaats van het land te beschermen tegen het grote verval en polarisatie.

  reageer
 • Willem D

   

  In africa staan huizen leeg stuur ze daar heen Hebben ze gelijk niks meer te klagen

  reageer
 • ....

   

  Ze moeten doorstromen naar hun eigen land

  reageer
 • almere

   

  laat ze eerst maar eens gaan zorgen voor de eigen inwoners die wachten op een woning , de gelukzoekers gewoon achter in de rij aan sluiten en wachten tot dat ze aan de beurt zijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert