"Minister zit gemeenten dwars bij huisvesting vluchtelingen"

FLEVOLAND
Minister Blok voor Wonen maakt het gemeenten niet eenvoudiger om de verplichte aantallen vluchtelingen te huisvesten. In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken beschuldigt de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey de minister van symboolpolitiek.

Blok wil de automatische voorrang voor statushouders bij het toewijzen van sociale huurwoningen afschaffen, maar de opdracht om ze woonruimte aan te bieden blijft gehandhaafd. Daardoor verandert er in de praktijk helemaal niets door de wetswijziging, zegt Fackeldey.

Volgens de wethouder kan het Rijk de gemeenten beter helpen bij het realiseren van voldoende woningen.

reacties (5)

 • wimjc

   

  Ik denk dat het voor deze wethouder toch niet moeilijk is. Gewoon de rechtsongelijkheid afschaffen.Dus iemand die al jaren op de wachtlijst staat eerst een huis toewijzen.Waarom moet iemand die hier pas verblijft voorrang krijgen en anderen jaren wachten?De vraag is nu heel simpel aan deze wethouder: Door wie bent U eigenlijk gekozen en wat voor een beleid voert U uit als U weet dat de voorrangspositie door de regering al maanden is afgeschaft!

  reageer
 • Kees

   

  En waar laat je die statushouders ondertussen dan? Een wethouder is trouwens gekozen/aangesteld door de gemeenteraad.

 • ron

   

  rechtsongelijkheid afschaffen is niet van toepasing. de wet gelijke behandeling gaat over "gelijk behandelingen in gelijke gevallen" dit is echt geen gelijk geval. dat zou iedereen toch echt moeten begrijpen. Degene die dat niet begrijpt wil het niet begrijpen.

 • Joop

   

  Jop Fackeldey......moet altijd lachen als ik die man zie. Zou hij ook de toneelschool hebben gedaan? Net als de rest van kabinet denken ze alleen alleen aan hun eigen hachie!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Nou is Jop Fackeldey inderdaaad niet de man die als een grote voorstander van betaalbare woningen bekend staat. Maar goed, de onderkant van de samenleving is voor geen enkele politicus meer interessant. Men ziet het liefste alleen nog maar modaal gezinnen in een gemeente, de rest daaronder is alleen maar lastig. De landelijke politiek, het hele kabinet, mogen ze van mij met pek en veren de Noordzee inkieperen. Die zijn de afgelopen decennia alleen maar bezig geweest politiek gericht op eigen positie en toekomst. Alle problemen waarvoor zij niet capabel genoeg waren om ze op te lossen hebben ze inmiddels over de schutting van de gemeente gekieperd ( met daarbij natuurlijk minder financiële middelen, die hebben ze in Den Haag nodig voor Brusselse hobby's )

  reageer
 • CT

   

  Het kabinet met voorop de VVD is bezig met symbool politiek, via voordeur zeggen, voorrangspositie is afgeschaft en via de achterdeur wel opdrachten neer leggen om duizende statushouders te huis vesten. En ja hoor dan is het net zoals de rest wat we de afgelopen jaren over ons heen hebben gehad een probleem van de lokale politiek. En krijgen we weer het handen wassen in onschuld. En ja dat kan minister Blok als de beste. Brrrr ik walg van dit kabinet. We hebben inmiddels ongeveer 380 gemeentes met allemaal aparte regelingen. Ongelijkheid tussen burgers wordt steeds groter, en te bedenken dat de rijksbelastinegen voor elke inwoner het zelfde is, maar rechten zijn heel veel verschillen. Stoppen met dit idiote beleid.

  reageer
 • frits

   

  Jop Fackeldey wil helemaal geen extra goedkope woningen bouwen, ook niet als het rijk hem helpt. Plannen voor grote hoeveelheden goedkope woningen en appartementen wijst hij altijd af. Fackeldey is een inconsequente mooiprater.

  reageer
 • KC

   

  Frits je hebt helemaal gelijk. Laat het college maar eens zijn hand in eigen boesem stekken. Een grote bouwer wilde senioren- rijtjes- en twee onder een kap huizen bouwen (all-in) voor tussen 85.000 en 175.000 euro. Dat hij heeft hij toen ook tegengehouden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert