Commissaris van de Koning Verbeek wacht situatie PI af

ALMERE
Commissaris van de Koning Leen Verbeek gaat zich voorlopig niet actief bemoeien met de voorgenomen sluiting van de PI Almere. Verbeek wil eerst een rapport afwachten dat op Prinsjesdag verschijnt. Dat laat een woordvoerder telefonisch weten.

Vanwege bezuinigingen zou de gevangenis in Almere in 2019 moeten sluiten. Door de daling van criminaliteit en het opleggen van lagere straffen staan binnen vijf jaar 3000 cellen leeg.

De houding van de commissaris van de Koning is opvallend. Vorig jaar zette hij zich namelijk wel intensief in voor het behoud van de rechtbank in Lelystad. De woordvoerder wilde niet reageren op de vraag waarom Verbeek niet op dezelfde manier probeert de sluiting van de PI Almere tegen te gaan.

reacties (11)

 • Flevoburger

   

  Wachten tot Prinsjesdag , als alles al is vastgelegd in de begroting? Kom op meneer Verbeek , ga voor de belangen, de inwoners van de provincie die u vertegenwoordigd en kom progressief in actie. U bent nu de brandweerman die een gevaarlijke situatie ziet en roept dat u ff wacht tot de boel flink in de fik staat....... en dat doen ze bij de brandweer dan gelukkig weer niet , kunt u wat van leren. Commissaris van de Koning in de provincie Flevoland? Pffffff......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kan voor of tegen bepaalde projecten zijn, maar ik neem aan dat je kunt erkennen dat landelijke overheid meer gezag heeft dan provinciaal? Zo is werkgelegenheid in instellingen die onder de landelijke overheid vallen geen 'onvervreemdbaar eigendom' van de provincie, toch? Of lijkt het je wat om het gevangeniswezen te decentraliseren naar provinciaal niveau? Zijn die zoveel competenter dan de landelijke overheid?

  reageer
 • Sanne

   

  Hij kan toch wel opkomen voor deze mensen ,wel de rechtbank maar niet de gevangenissen.geen ruggegraat

  reageer
 • Luisteraar OF

   

  Hoezo terecht???? Onze landelijke overheid heeft een verstand van een natte dweil. Het kost bakken met geld en er komt niets fatsoenlijks tevoorschijn. Eigen zakken vullen is het beste dat ze kunnen!!!

  reageer
 • erik

   

  gevangenis moet sluiten? kunnen ze er asielzoekers in drukken.dat is de doelstelling.want criminaliteit is echt niet afgenomen.en er lopen nog mensen zat buiten die nog een straf uit moeten zitten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Dat is ook alleen maar spierballentaal in het kader van de aankomende verkiezingen. Die windmolens komen er gewoon, en die azc's ook. De landelijke overheid trekt in zo'n geval terecht aan het langste eind.

  reageer
 • Early Times

   

  Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt

  reageer
 • Rutger

   

  Symbolische functie, zo'n kerel heeft niks te vertellen.

  reageer
 • Harry

   

  Neem een voorbeeld aan jouw collega in Drenthe, Leen. Gevangenis weg, dan geen windmolens of azc. Dat is klare taal.

  reageer
 • KC

   

  Dit kapitaal vernietiging en er komen mensen op straat. Meneer Verbeek doe hier iets aan.

  reageer
 • Sanne

   

  Slappe kerel dat hij nu niet in grijp voor die mensen wel voor de rechtbank maar niet voor devgevangenis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert