Jachthavens willen inzage in cijfers Bataviahaven

LELYSTAD
Drie commerciële jachthavens van Lelystad willen inzage in de omzet en opbrengst van de Bataviahaven. Daar heeft Martijn Dinant namens de drie jachthavens dinsdagavond tijdens een raadsbijeenkomst om gevraagd.

De drie havens overwegen de Bataviahaven te kopen. Deze haven draait deels op gemeentesubsidie en lijdt al jaren verlies.

Door een gebrek aan informatie kunnen de drie jachthavens nu geen plan voor de Bataviahaven ontwikkelen. De gemeente verstrekt geen inzage in opbrengst en omzet omdat dit bedrijfsgevoelige informatie is, aldus wethouder John van den Heuvel. Van den Heuvel stelt verder dat de gemeente nog niet besloten heeft of de haven verkocht wordt.
 

reacties (9)

 • Barbara

   

  Gelukkig wel Jaap, maar als dat je niet bevalt lees je het gewoon niet. Er zijn idd weinig mensen die ook voor het nieuws dat over hun directe omgeving verspreid wordt belangstelling hebben. De meesten halen er hun neus over op.

  reageer
 • Klaasvaak

   

  Zo strooi je burgers en raadsleden zand in hun ogen. Dit is echt niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer. Het was en is een schijnvertoning.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  De gemeente Lelystad en de Stichting Bataviahaven spelen onder 1 hoedje (zeiltje) het spel. Waar waren de voorzitter en directeur van de Stichting BataviaHaven? De direkteur zie anders overal bij bijeenkomsten en voert dan het hoogste woord.Had hij de opdracht van een collegelid niet te verschijnen evenals als de ex--wethouder thans voorzitter van de Stichting. De Stichting/Gemeente kan of wil geen cijfers verstrekken. Nee natuurlijk niet want dan komen er nog meer lijken uit de kast. De 3 commerciele jachthavens worden sinds het ontstaan van BataviaHaven bewust door de Stichting en anderen buiten boord gehouden. Het was dus een grote scherts-vertoning. Raadsleden wordt een wakker en wrijf het zand van de zandstooier eens uit Uw ogen.

  reageer
 • Jaap

   

  Jij heb ook overal verstand van en een mening over.

  reageer
 • Menno

   

  Omdat er meer voorzieningen zijn, het naar mijn mening mooier is (jep that's right, niet iedereen vindt oud altijd maar mooi) en het ligt dichterbij locaties waar ik graag ben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  De watersport is landelijk overal terug gelopen ( iets met vergrijzing). Er is overal meer ruimte en de prijzen zijn gedaald. Waarom zou je in Lelystad met je boot gaan liggen als je voor hetzelfde geld en soms nog minder in een gezellige oude haven van bijvoorbeeld Urk of Enkhuizen terecht kunt?

  reageer
 • Henk

   

  Het was een pijnlijk debat. Duidelijk werd dat de drie jachthavens zich vooral gemotiveerd voelen om Bataviahaven te verzwakken ten gunste van hun eigen havens. Hij zei het bijna letterlijk: het doe van bataviahaven moet zijn mensen door te sturen naar de drie andere havens. Ik hoop dat er nog een derde partij ten tonele komt: een die wel gemotiveerd is om de haven als trots boegbeeld van Lelystad te exploiteren.

  reageer
 • Barbara

   

  Met de jachthavens aan de kust gaat het niet goed dus probeert men maar weer eens wat. Of het een succes kan worden dit "eventuele" samengaan blijft een vraag, want nogmaals Lelystad heeft geen aansluitend gezellig achterland. Je duikt als je in de haven ligt en het land op wilt voor je plezier meteen x meter naar beneden wat woonwijken in, en als je zin hebt om een eind te lopen kom je misschien ergens nog een winkel tegen om je eetvoorraad wat aan te vullen. Bij de Outlet kan je zo nodig wat kleding aanschaffen als het moet, maar gezellige kroegjes en wat slenteren door rustieke straatjes is er niet bij. Men legt liever andersoortige havens aan langs de kust. En niemand heeft het er over dat bij de watersporters ook het gebrek aan geld een rol speelt, dat is landelijk merkbaar in de jachthavens.

  reageer
 • Dirk2

   

  De SP speelt weer eens verstoppertje. Waarom geen openheid? De jaarrekening mag toch niet geheim zijn? Belachelijk dat de gemeente zich zo durft op te stellen. Zeker als het alleen maar geld kost voor de belastingbetaler!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert