Burgemeester tekende noodbevel niet zelf

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff was niet op de hoogte van de publicatie van een noodbevel met zijn handtekening er onder op de site van de gemeente Noordoostpolder. Het was een medewerker van de gemeente die het bevel eind januari online zette. Dat zei advocaat Wim Klosterman namens de burgemeester tegen de gemeentelijke bezwaarcommissie.

Die commissie kwam woensdagochtend bijeen nadat Omroep Flevoland bezwaar had gemaakt tegen het noodbevel. Inwoners van Luttelgeest werden eind januari geïnformeerd over de mogelijke komst van een tweede asielzoekerscentrum. Burgemeester Van der Werff wilde geen verstoring van die bijeenkomst en had een noodbevel klaarliggen om iedereen weg te kunnen sturen.

De advocaat van de burgemeester zegt dat hij het bevel nooit heeft afgekondigd. De handtekening onder het document was een digitale handtekening en een ambtenaar zou die onder het conceptbevel hebben geplakt.

Een camerateam van Omroep Flevoland werd daadwerkelijk door de politie weggestuurd. De omroep vond dat onterecht omdat er sprake is van beperking van de persvrijheid.

De bezwaarcommissie heeft naar alle partijen geluisterd en zal binnen enkele weken het college van B en W adviseren over deze zaak.reacties (24)

 • flevolander

   

  Er was eens een burgemeester in Flevoland die tekende met het potlood. Als hem een en ander later niet beviel, gumde hij de potloodhandtekening uit en ontkende alles.

  reageer
 • Misschien een openplanproces ?

   

  Als de vos de passie preekt,boer denk dan aan je ganzen. Wanneer een sluw persoon mooie praatjes verkoopt, voert hij wat in zijn schild, zeker als zijn woorden niet in overeenstemming zijn met zijn karakter. Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt. Aristoteles

  reageer
 • Dotpsgenoot

   

  de burgemeester heeft fout gehandeld en het fout afgehandeld. Echter Omroep Flevoland bedrijft geen jounalistiek, maar volksvermaak. Die kunnen zich nooit beroepen op persvrijheid.

  reageer
 • Japie

   

  Wie wil dit voor mij vertalen?

  reageer
 • CT

   

  Er is ersvrijheid in Nederlnd, burgers van buiten het dorp zouden ook weggestuurd worden. Er is een veel te grote maatregel genomen door de burgemeester. En van alles roepen op TV, kranten, en nu na de politie heeft een ambtenaar het gedaan. Deze burgemeester maakt zijn eigen waarheid. Of ID dat gewoon liegen. Ik ga voor het laatste. En de commissie kan net anders dat omroep Flevoland gelijk geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevolander

   

  Succes daar in de NOP met zo'n gemeenteraad en burgemeester!

  reageer
 • Barbara

   

  Hoe kan men van deze doodgewone, gewaardeerde en aardige man verwachten leiding te geven aan het soort burgers die hier wat staan te brullen alsof ze zelf ietsepietsie van het politieke bedrijf en aanverwante zaken afweten. Draai het eens om, je zal maar burgemeester zijn van zulk volk. Het zijn er gelukkig maar weinigen die hier op bezoek zijn, een stuk of 10, lees ik..

  reageer
 • Tom

   

  Omroep flevoland moet zich schamen dat ze op een dergelijke bewonersavond stemming wi'de maken maarja de dependqnce van pownews is nj eenmaal zo geworden

  reageer
 • Esveen

   

  Daar mag je dan 6 jaar mee verder. Wel lekker zo'n handtekening. Kunnen er nog veel besluiten snel goedgekeurd worden. Miljoenen zijn zo gemakkelijk te besteden op De Deel.

  reageer
 • NOP

   

  De burgemeester is te allen tijde verantwoordelijk. Ook voor de laakbare handelswijze van een ambtenaar, die de digitale handtekening heeft gebruikt ( misbruikt).

  reageer
 • Piet

   

  Als je als burgemeester een handtekening elektronisch beschikbaar stelt aan personeelsleden, dan ben je verantwoordelijk voor ieder document waar die handtekening onder verschijnt. Het maakt dus niet uit wie het document met de handtekening samengesteld heeft.

  reageer
 • Willem

   

  Een labbekak van een mannetje is deze burgemeester maar omdat hij wordt voorgedragen door een meerderheid van de gemeenteraad, zijn dit ook allemaal labbekakken. Dit is wel aan hun gepruts te zien met betrekking tot het centrum. De miljoenen verliezen vallen onder geheimhouding. Als de bevolking het wist werd het gemeentehuis gesloopt.

  reageer
 • Bergerac

   

  Och , ik woon in Luttelgeest en ik heb hier helemaal geen moeite mee. Naar mijn idee had de omroep zo wie zo niet naar binnen gemogen maar hadden ze bij het hek kunnen gaan staan.

  reageer
 • KC

   

  De burgemeester blijft in deze altijd verantwoordelijk, dus hij moet ter verantwoording worden geroepen. Jammer dat hij nu net benoemd is voor een periode van 6 jaar.

  reageer
 • Jacob

   

  Wat is die Aucke van der Werff toch een zielig burgermannetje met schoolse karatertrekjes. Verre van een echte kerel. Maar goed dat Barack Obama nooit zijn gemeente zal bezoeken, Aucke van der Werff zou naast zoveel charisma totaal verschrompelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Laat maar Ger. De burger denkt dat de gemeente een eenmanszaak is waar de zzp'ende burgemeester zelf de koffie zet, de brieven tikt, de uitkeringen betaalt etc.

  reageer
 • sjonny75

   

  De geloofwaardigheid van burgemeester Van der Werff is bij al deze verschillende uitleggingen wel erg in het geding gebracht. Steeds weer komt er een andere verklaring. Nee van der Werff dit doet jou image geen goed. Kom op vertel ons nu het echte verhaal, zodat het gissen naar de waarheid kan stoppen.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Deze ambtenaar is zeker op non actief gesteld door de burgervader en het OM gaat neem ik aan over tot vervolging. Ondanks de zwartepiet aanwijzen dan nog blijft de burgervader verantwoordelijk voor het gebeurde, meewegende zijn verbale houding in de nasleep van dit gebeuren.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Politiek prutswerk.....

  reageer
 • Sem

   

  Dat is makkelijk om er zo onderuit te komen. De burgemeester zet die dingen nooit zelf online, dat doet altijd een medewerker van de gemeente...... Het maakt voor deze situatie niet uit wat de uitspraak is. Het is allemaal al gebeurt en niet meer terug te draaien.

  reageer
 • Ger

   

  Niet kritiesj maar je snapt niet dat de leiding van een organisatie niet alles kan zien/weten/horen.

  reageer
 • Christian

   

  Waarom heeft hij dan bij Nieuwsuur gezeten en uitgelegd waarom hij het noodbevel heeft afgegeven?

  reageer
 • Reaguurder

   

  Eerst was het een ok middel, toen had de politie ter plaatse het verkeerd begrepen en nu heeft hij nooit het bevel uitgevaardigd. Curieus allemaal..... Maakt het verhaal er niet geloofwaardiger op.

  reageer
 • kritiesj

   

  En dat wil nog 6 jaar burgemeester zijn, terwijl hij nu al niet door heeft wat er uitgespookt word door iedereen. Ik wens alle polderbewoners veel sterkte de komende jaren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert