Kamervragen van CDA over ontslagen bij zorggroep

NOORDOOSTPOLDER
Tweede Kamerlid Mona Keijzer van het CDA heeft Kamervragen gesteld over de 250 ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland en veel personeel van de zorggroep komt uit deze drie gemeenten.

Keijzer wil van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten welk tarief de gemeenten hanteren voor huishoudelijke hulp. Daarnaast wil het CDA weten of de zorggroep zich aan de prijsafspraken houdt die met de gemeenten zijn gemaakt. Bovendien vraagt Keijzer aan de staatssecretaris of de drie gemeenten wel voldoende huishoudelijke hulp kunnen leveren met het budget dat zij hebben gekregen.

reacties (7)

 • Parasieten

   

  Zodra een bedrijf groot wordt gaat de directie met het management zichzelf extreme salariëren, men voelt zich verheven alles kan gedeclareerd worden, wij wonen in Nederland het rijkste land ter wereld. Zwaar weer in aantocht?inleveren? kom nou wij zijn onmisbaar, kijk maar anders zaten wij hier niet, wij hebben doorgeleerd.

  reageer
 • Verwarrend??

   

  Als het CDA eens gezind was dan was Mevr. Bogaard -Simonse (wethouder van CDA huize te Noordoostpolder) allang tot bezinning gekomen.Deze mevrouw kan zonder mededogen niet barmhartig zijn. De emphatie die mevrouw ten toon spreidt is bijzonder stuitend. Het meest verwonderlijke is dat in samenwerking met deze wethouder een bemiddelings bureau is opgericht die de thuiszorgmedewerker dwingt als zzp-er te werken.Hoe kan een overheidsdienaar hieraan medewerken?

  reageer
 • Milan Oosterhuis

   

  Dan ben je lid van de gemeenteraad, maar kan je nog geen zes zinnen op papier zetten zonder spelfouten etc.

  reageer
 • Nora

   

  Schandalig dat dit zomaar kan de directeuren verdienen het meest en het maakt ze niets uit dat er zoveel ontslagen vallen dit kan gewoon niet de mensen krijgen al veel minder zorg

  reageer
 • Hans Keuper

   

  http://www.flevopost.nl/nieuws/noordoostpolder/407221/ruim-een-ton-voor-ontslagen-topman-zorggroep.html

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  De ene politieke partij zorgt voor ontslag en afbraak, en de volgende politieke partij stelt vragen hoe zoiets toch kan gebeuren. En alles onder het mom dat het goed is voor de bevolking...

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Mevr Keijzer zou beter eerst even eea kunnen vragen aan Wethouder Boogaards van de Gemeente ,zij weet als geen ander,waarom deze mensen ontslagen worden. Hoe smerig wil je het spel spelen,dat het CDA haar tweedekamerlid oproept om deze ontslagen ongedaan te maken. Ik zeg nogmaals er word niemand ontslagen,omdat er werk en geld is.o

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert