Initiatiefneemster hulpactie explosie: "Ik heb er geen woorden voor"

URK • Di 7 juni 2016 | 21:46 • Dinsdag 7 juni 2016 | 21:46
Gonny Verheij die vrijdagavond op het nippertje aan de dood ontsnapte bij de gasexplosies aan de Grote Fok op Urk is dankbaar voor alle hulp van haar dorpsgenoten. "Ik heb er geen woorden voor."

De Urkse was op de bewuste avond in de woning van haar dochter. Ze liep naar buiten omdat ze onwel werd van de gaslucht. Vlak daarna explodeerde het huis. Sindsdien staat de telefoon niet stil. Bewoners uit het dorp betuigen hun medeleven. Mensen komen langs om kleding en spullen te brengen voor het gezin van haar dochter. "We worden enorm geholpen. Winkeliers geven boodschappen. De mensen zijn hartverwarmend."

Inmiddels heeft Gonny Verheij het fonds 'Eerste steun bij explosie' opgericht om de komende twee weken geld in te zamelen voor alle slachtoffers. Bij de brand aan de Grote Fok werden zes huizen verwoest. Het fonds is bedoeld om de mensen in de eerste periode te helpen. "Ze hebben helemaal niks meer. Het is nog niet te bevatten."

Na 20 juni worden de donaties onder toezicht van een notaris in gelijke hoeveelheden verdeeld over de zes gezinnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel