Initiatiefneemster hulpactie explosie: "Ik heb er geen woorden voor"

URK
Gonny Verheij die vrijdagavond op het nippertje aan de dood ontsnapte bij de gasexplosies aan de Grote Fok op Urk is dankbaar voor alle hulp van haar dorpsgenoten. "Ik heb er geen woorden voor."

De Urkse was op de bewuste avond in de woning van haar dochter. Ze liep naar buiten omdat ze onwel werd van de gaslucht. Vlak daarna explodeerde het huis. Sindsdien staat de telefoon niet stil. Bewoners uit het dorp betuigen hun medeleven. Mensen komen langs om kleding en spullen te brengen voor het gezin van haar dochter. "We worden enorm geholpen. Winkeliers geven boodschappen. De mensen zijn hartverwarmend."

Inmiddels heeft Gonny Verheij het fonds 'Eerste steun bij explosie' opgericht om de komende twee weken geld in te zamelen voor alle slachtoffers. Bij de brand aan de Grote Fok werden zes huizen verwoest. Het fonds is bedoeld om de mensen in de eerste periode te helpen. "Ze hebben helemaal niks meer. Het is nog niet te bevatten."

Na 20 juni worden de donaties onder toezicht van een notaris in gelijke hoeveelheden verdeeld over de zes gezinnen.

reacties (3)

 • Ben

   

  Als de mensen zoals de meeste gewoon verzekerd zijn krijgen ze al geld van hun verzekeraar...waarom dan deze inzameling?!

  reageer
 • ??

   

  Zeker jaloers op de Urker saamhorigheid? Al kennen we de mensen niet persoonlijk, op steun kun je op Urk altijd rekenen

 • Knielus

   

  Vermeld even je gegevens aub, als je dan hetzelfde meemaakt als deze mensen die daar ook niet om gevraagd hebben afgelopen vrijdag... Dan hoeven we voor jou geen inzamelingsactie te houden. Net zoals ,, de meeste,, mensen is het wel fijn om zsm weer op de rit te zijn.

 • Tuuk

   

  Wat een vreselijke rot reactie! Denk je nou werkelijk dat je alles vergoedt krijgt van de verzekering? Beetje naief om dat te denken.

 • Urkse

   

  Voordat je weer geld te besteden hebt van de verzekering, heb je je onderbroek al aardig wat x om moeten draaien. Daarom deze inzamelingsactie

 • .\/\/.

   

  Ten eerste is het niet zeker dat die mensen verzekerd zijn, en verder moet je natuurlijk niet denken dat als zoiets gebeurt je de nieuwwaarde van je spullen vergoed krijgt. Voordat de verzekeraar uitbetaalt gaat er bovendien tijd overheen. Als alles wat je overhebt de kleren zijn die je aan hebt kan je wel wat steun gebruiken, toch?

 • Frenky

   

  Doen ze toch maar weer goed daar.

  reageer
 • Nop

   

  Kijk daar is Urk goed in! Saamhorigheid en elkaar helpen. Petje af! Sterkte!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert