Almeerders positief over Floriade

ALMERE
Een meerderheid (54 procent) van de Almeerders staat positief tegenover de organisatie van Floriade in 2022 in de stad. Dat blijkt uit onderzoek van Almere Marktonderzoek Advies, in opdracht van Omroep Flevoland.

Waarom zijn mensen positief over de Floriade?
'Als de Floriade er is ben ik 87 jaar. Organiseer het met een rolstoel, dan ga ik ernaartoe. Ik ben gewoon nieuwsgierig.' 

'Het vergroot de levendigheid van de stad. Vind het op dit moment een dooie bende. Ik denk dat de Floriade dit ten goede kan laten komen.'

Het is een greep uit de reacties van de ondervraagden. Uit een bloemlezing van alle reacties is een top 3 gemaakt:

1. Het zet Almere positief op de kaart
2. Het is een mooi groen evenement
3. Almere wordt er economisch beter van

[https://localfocus2.appspot.com/5767ca1db4779]

Negatieve reacties zijn er ook
Van de ondervraagden is 24 procent negatief over de Floriade in Almere. De meeste zorgen gaan over de kosten. Mensen denken dat die te hoog zijn en dat de burger voor verliezen gaat opdraaien.

'Ik vind het eigenlijk geldverkwistend. Een camping moet weg. Er gaat veel geld in om en Nederlanders kunnen niet calculeren. Het kost altijd veel meer geld dan wordt ingeschat.'

'Er wordt een heel mooi gebied aan het Weerwater verstoord. Het kost veel geld.'

De top drie:
1. De hoge kosten
2. Bedrijven zoals de camping verdwijnen
3. Er verdwijnt veel groen in het gebied

Zijn Almeerders negatiever geworden?
Het lijkt erop dat Almeerders negatiever tegenover de Floriade zijn komen te staan. In een enquête die vorig jaar is gehouden, is mensen gevraagd of ze de Floriade goed en nuttig voor de stad vinden. 62 Procent antwoordde toen 'ja'.

Wie kent de Floriade?
De naam Floriade doet bij de meeste ondervraagden een belletje rinkelen (81 procent). Iets meer dan een derde van de Almeerders volgt de ontwikkelingen rond het tuinbouwevenement zelfs op de voet. Havenaren zijn opvallend meer geïnteresseerd in de Floriade dan bewoners in andere stadsdelen.

[https://localfocus2.appspot.com/5767cab73509c]

Als het gaat om bekendheid onder jongeren dan heeft de organisatie nog wat werk te verzetten. Het grootste percentage niet-kenners bevindt zich onder Almeerders onder de dertig jaar. Een derde geeft aan nog nooit van de Floriade te hebben gehoord. Ook weten zij vaak niet dat Almere de organisatie in 2022 op zich neemt. Bijna de helft van de ondervraagde jongeren weet dit niet.

[https://localfocus2.appspot.com/5767cb3f50f14]

Staan Almeerders dan wel te trappelen om de Floriade te bezoeken?
Het aantal Almeerders dat van plan is een kijkje te nemen op het evenement is ten opzichte van vorig jaar toegenomen. In 2015 wilde iets minder dan de helft, 48 procent, een kaartje voor de Floriade kopen. Dit jaar is dat aantal toegenomen tot 58 procent. Het aantal twijfelaars is hoog: 20 procent. 22 Procent is heel stellig en zegt de Floriade links te laten liggen.

[https://localfocus2.appspot.com/5767cb0e7ff6a]

Hoe is het onderzoek uitgevoerd?
Voor de peiling zijn meer dan 500 Almeerders ondervraagd. Daarmee is het onderzoek volgens Almere Marktonderzoek Advies representatief. De Almeerders zijn telefonisch ondervraagd op 15 en 16 juni. Dat is nadat de gemeente Almere de uitwerking van de Floriade-plannen bekend had gemaakt. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier

Alle resultaten vind je hier
Onderzoek AMA over Floriade
Een overzicht van alle reacties

reacties (45)

 • Serge

   

  Zo, stond de subsidie even ter discussie? Enorm teleurstellend om te bemerken dat jullie zo voor het karretje gespannen worden zeg. Ga jullie diep schamen.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Laten we deze meerderheid registreren en persoonlijk aansprakelijk stellen voor winst of verlies. Moet je eens opletten hoe groot die "meerderheid" dan nog is.

  reageer
 • Lien

   

  Floriade ajb NIET. De enorme stomme grootheidswaanzin van een stel ambtenaren. Ik als Almeerder wil dit zeer zeker niet. Afblazen en wel meteen. Dat je een enorm verlies gaat maken is het enige dat meer dan zeker is buiten het feit dat een super stukje Almere ten onder moet gaan aan dit absurde plan.

  reageer
 • Henk

   

  Een vragenlijst zo formuleren dat je de uitslag kan beïnvloeden. Dat zal hier plaats hebben gevonden. Wethouderje Herrema zal de Floriade realiseren. Ten koste van alles. Er is nog nooit Floriade winstgevend geweest. Waarom dan wel in Almere ? Dit wordt een financieel debacle. Tegen die tijd is Wethouderje Herrema al pleite. Almere, wat een drama deze gemeente.

  reageer
 • Cornelis

   

  Inderdaad, ten koste van alles. En hij krijgt gek genoeg nog steeds alle kansen. In Amsterdam moest hij aftreden vanwege de bijna 300 miljoen te hoog ingeschatte kosten voor de Noord-Zuidlijn. Nou, we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Met de Floriade zijn de eerste tegenvallers al bekend, en nog zes jaar te gaan.

 • Hannes

   

  De wereld draait nu eenmaal tussen twee Polen in.. Zelf ben ik niet tegen de Floriade, als het om de Floriade zelf moet gaan.. Mijn tegen stelling is de de locatie , en de woon/werkwijk dat er moet komen.!. Met alle nieuwe technologieën wat vandaag de dag al op velen informatie programma's te bewonderen zijn. Zal de Floriade over zes jaar al weer achter de feiten aanlopen.! Dus de Continuïteit, rekening houdend met de nieuwe technologie zal bepalend zijn om over zes jaar de Floriade te laten slagen. Zou de Floriade over twee jaar worden gehouden dan zal het misschien nog een kans van slagen hebben..Nu is het een kwestie, kosten wat het kost de woon/werkwijk zal er moeten komen.."Tussen gezond verstand en kennis van zaken hebben zit nog een duidelijk verschil!".. Vertrouwen, ervaring en intuïtie zijn de kenmerken van een langdurig project!. Vooral als het om onroerend goed gaat. Wat juist op lange termijn heel kwetsbaar is op ligging en kwaliteit!! .want daar zit nog teveel autoritaire financiële onzekerheid!!. "" Een wedstrijd winnen is pas overtuigend als je deze met 7-2 wind inplaats van 4-3.""

  reageer
 • Hannes

   

  Als een van de partijen overheerst en domineert komt dit de Continuïteit zeker niet ten goede. Men komt er gemakkelijk aan toe de organisatie te vergelijken vanuit een van de beide Polen.. Bij een langere periode wordt het een aanpassing zonder oorsprong of doel.. Zo zal het een permanente revolutie teweeg brengen. Juist om dat de samenleving, dit gehele project niet vereist.

 • laat alle reacties zien
 • Cornelis

   

  Zijn de juiste vragen in deze "enquête" gesteld? Ik denk het niet. Ik kan er wel een paar opnoemen: Vindt u dat een uniek stuk natuur in een stad als Almere moet verdwijnen c.q. wordt aangetast voor een straks verlieslijdende Floriade? Hoe vindt u het dat hier deels nieuwbouw voor terugkomt? Vindt u dat het Weerwater zo moet blijven of wilt u er een toeristische attractie van maken met alle vervuiling en overlast die erbij hoort? Vindt u dat er naar een goedkopere plek in Almere zou moeten worden gezocht? Wilt u extra belasting betalen bij een verliesdraaiende Floriade? Verder, zoals ik al zei, is de koptitel niet correct: "Almeerders positief over Floriade." Dat klopt helemaal niet, 56% is positief, althans van de 500 ondervraagden. Maar de wethouder kan er in ieder geval mee pronken en zal dat ongetwijfeld meerdere malen doen. En sinds wanneer kun je in een telefoonboek de man-vrouw verhouding en de leeftijdsopbouw van de stad zien. En het woongebied? Dan zou elk te bellen adres eerst op de kaart van Almere moeten worden gecheckt? Is dat gedaan? Nog maar eens enquête doen?

  reageer
 • Cor Weppner

   

  Als er een referendum over de Floriade onder de gehele Almeerse bevolking was gehouden had het doordrukken van deze achterlijke poppenkast beslist afgewezen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, als die peiling zo representatief is als-ie wordt gepresenteerd is dat maar zeer de vraag. Verslijt je iegen mening niet voor die van de meerderheid!

 • Dnz

   

  Dan hoef je ook geen referendum te hiuden, maar braaf te doen wat u eist.

 • Mike

   

  Nep onderzoek, in mijn vriendenkring is er NIEMAND positief, zelfs m'n moeder niet.....

  reageer
 • Tsja

   

  Heel Nederland laat zich weer in de maling nemen.

  reageer
 • Denniz

   

  Volledig verwachte reacties op het onderzoek: het deugt niet en het is een slecht onderzoek want ik ben niet gevraagd... Wat mij ook een leuk onderzoek lijkt is een onderzoek onder de reaguurders hier.. Laten we onderzoeken op: maatschappelijke betrokkenheid, zelfreflectie en zuurgraad. Hamvraag is of de reaguurders hier een juiste doorsnede is van de samenleving. Ik durf hier wel een hypothese tegen aan te gooien. Geen tijd nu, want ik moet nog werken...

  reageer
 • md500

   

  Mij is niets gevraagd, dit soort tentoonstellingen leveren altijd miljoenen verlies op, en de burger in Almere mag er voor op draaien.

  reageer
 • hans

   

  Als alle positievelingen hun naam en adres even opgeven dan kan het verlies na de Floriade door hen gedeeld worden. Een eventuele winst mogen ze wat mij betreft ook delen maar de kans daarop.............

  reageer
 • Sjinksie

   

  Ik woon in de Stedenwijk, aan het Weerwater en kijk uit naar de start van de Floriade. We zijn er ook voor naar Venlo gegaan en er komt zeker een abo zodat we er zo veel en zo vaak van kunnen gaan genieten! Ik ben niet gebeld voor het onderzoek, maar ben zeker een positiegestemde Almeerse wat dit betreft!

  reageer
 • Marco Penninkhof, redactie Omroep Flevoland

   

  Er worden veel vragen gesteld. Die wil de redactie graag beantwoorden. Op meningen reageert de redactie niet. @Astrid 14:21:44 Omroep Flevoland heeft in totaal 4 vragen gesteld. Alle vragen en antwoorden zijn te vinden in de twee PDF's die bij het artikel staan. Via de App kun je klikken op de twee blauwe linkjes onderaan artikel. Het onderzoek is via een a-selecte steekproef verlopen. De 506 ondervraagden zijn willekeurig gekozen uit het telefoonboek. Bij een bevolking van 200.000 is een onderzoeksgroep van 506 representatief. Er is rekening gehouden met man-vrouw verhouding, woongebied en de leeftijdsopbouw van de stad, daarom een afspiegeling van Almere. @Vincent 12:46:21 Er is niet gevraagd naar de entreeprijs, dat hebben wij in het onderzoek van vorig jaar wel gedaan. De enquete uit 2015 staat gelinkt in het artikel. Dan krijg je een indruk. @Cornelis 11:18:27 Het is een representatief onderzoek omdat er juist in de gehele stad is gebeld. @Henk 22:58:04 Het onderzoek is via een a-selecte steekproef verlopen. De 506 ondervraagden zijn willekeurig gekozen uit het telefoonboek. Bij een bevolking van 200.000 is een onderzoeksgroep van 506 representatief. Er is rekening gehouden met man-vrouw verhouding, woongebied en de leeftijdsopbouw van de stad. Omroep Flevoland heeft in totaal 4 vragen gesteld. Alle vragen en antwoorden in twee PDF's die bij het artikel staan. Via de App kun je klikken op de twee blauwe linkjes onderaan artikel. @almere 22:14:54 In het artikel staat onder het kopje 'Hoe is het onderzoek uitgevoerd?'een uitleg hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden. Het onderzoek is via een a-selecte steekproef verlopen. De 506 ondervraagden zijn willekeurig gekozen uit het telefoonboek. Bij een bevolking van 200.000 is een onderzoeksgroep van 506 representatief. Er is rekening gehouden met man-vrouw verhouding, woongebied en de leeftijdsopbouw van de stad, daarom een afspiegeling van Almere. @Karel 21:44:46 54 procent van de ondervraagden is positief. 24 procent negatief en 22 procent weet nog niet wat hij/zij ervan vindt. Een kleine meerderheid is dus positief.

  reageer
 • Jond

   

  Hoe kan er rekening gehouden zijn met een 'man-vrouw verhouding' als de geënquêteerden uit het telefoonboek zijn gekozen??

 • Frank

   

  Beste Marco, bedankt voor deze opheldering. Betwijfel alleen of de reaguurders hier je geloven, want hen is immers niks gevraagd. Ze kunnen of willen niet geloven dat de meerderheid in Almere anders denkt dan hun.

 • Geloven jullie die uitslag zelf ??? Klopt geen hout van.

  reageer
 • Peter

   

  Gemanipuleerd vodje

  reageer
 • Vincent

   

  Ik ben heel benieuwd of in de vraagstelling is gerept over een entreeprijs. Zelf ben ik overigens best enthousiast over de mogelijkheden van een Floriade voor de stad, maar ik ken na o'n 15 jaar hier wonen ook 'de Almeerder' een beetje. Die vindt al snel iets te duur. Een prettig geprijsd (en inmiddels uitverkocht) evenement als ZAND bijvoorbeeld, trekt voor het overgrote deel mensen van buiten Almere, om die financiële reden (Almeerders hebben doorgaans geen 30 euro over voor een kaartje). Ik weet niet wat de Floriade moet gaan kosten, maar in Venlo kostte een kaartje 25 euro voor een volwassene, 12,50 voor een kind. Een gemiddeld gezin (ouders met twee kinderen) is dus 75 euro entree kwijt als dit ook hier wordt gehanteerd. Eten en drinken erbij, zit een dagje Floriade voor een gezin van vier snel op 125 euro. Ik kan het niet staven natuurlijk, daar ik er geen onderzoek naar heb gedaan, maar ik vermoed dat dit voor een groot deel van de mensen die in dit onderzoek hebben geantwoord dat ze gaan kijken uiteindelijk toch een reden is om niet te gaan.

  reageer
 • Wim

   

  Ik vraag me gelijk af of deze 500 mensen gebeld zijn op hun huis telefoon. Dit omdat de jongere generatie veel al geen huis telefoon heeft. Ook al zou 500 genoeg zijn dan kan de uitkomst als je het aan 500 andere mensen vraagt al heel anders zijn. Ik ben niet zo zeer tegen de floriade alleen het feit dat de gemeente overal op bezuinigt en wel een duur project doet vind ik niet gepast.

  reageer
 • Kees

   

  Ziehier de mensen die denken dat hun (negatieve) wereldbeeld , het wereldbeeld is van iedereen. Ze hebben geen idee hoe goed ze hebben. Maar als klagen je natuur is,wat moet je dan in een van de beste landen ter wereld.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Een klein wonder na de hetze van een kleine groep klagers en omroep die de boel ook liever ziet mislukken.

  reageer
 • Rik

   

  De omroep ziet het liever mislukken en plaatst dus een positieve enquete. Malle meid.

 • Hendrik

   

  Wat vervelend voor Omroep Flevoland, ná alle negatieve berichtgeving.

  reageer
 • Maikel

   

  Mij is niks gevraagd, en 4 mil oprotpremie voor Haddock is wel belachelijk veel, als je nagaat dat er amper winst valt te maken... De werkloosheid en armoede is vreselijk hoog in Flevoland, hoe kunnen ze dit nou doen?

  reageer
 • Ilona

   

  Is dit ook echt gevraagt aan de bewoners heb er namelijk niks van meegekregen

  reageer
 • Ron

   

  Een steekproef. Ik herhaal: een steekproef.

 • Jan

   

  OF is bang dat de subsidie word ingetrokken. Dus dan maar een positief verhaal over de Flopiade

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo grappig! Telkens als de uitslag van een peiling mensen niet bevalt trekken ze de waarde van het onderzoek in twijfel. Dat hoor je dezelfde mensen nooit doen als hun mening uit de bus komt.

  reageer
 • Sjaak

   

  Geloof hier niks van. Ruikt naar een gevalletje spinning, waarbij OF zich voor het karretje laat spannen.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Gestuurde vragen geven gewenste antwoorden. Helemaal als het telefonisch is gedaan. De manier van vragen het enthousiasme van de telefonist. Dan is een enquête onder 500 mensen lang niet representatief.

  reageer
 • Ank

   

  Wat is de bewoners geboden om positief te stemmen?

  reageer
 • Mansie Muppetprop

   

  Wat een belachelijke onzin. 500 mensen die representatief zijn voor bijna 200 duizend inwoners van Almere. Als je een echt representatief onderzoek wil, hou dan een referendum. Helaas begint de Almeerse politiek daar niet aan, omdat ze wel weten wat dan de uitslag wordt. Laten we hopen dat de partijen die voor de Floriade zijn, bij de volgende raadsverkiezingen volledig worden weggevaagd.

  reageer
 • Arjen

   

  Geweldige reacties weer. De uitslag is positief, dus het zal wel weer niet kloppen. Moeilijk voor te stellen zeker dat er zoveel anders denkenden wonen in Almere. Ik ben in ieder geval blij te lezen dat minimaal het dubbele aantal Almeerders wel zijn gezonde verstand gebruikt.

  reageer
 • Astrid

   

  OF kan dit heel makkelijk oplossen door aan te geven hoe de 500 kandidaten zijn geselecteerd en welke vragen zijn gesteld. De vraag is namelijk heel belangrijk en zie je niet terug in de grafieken. Zo kan je de vraag stellen 'Bent u ook tegen de floriade?' maar ook 'Vind u het positief dat Almere de floriade krijgt?' In beide gevallen kun je daaruit bepalen hoeveel voor of tegen zijn... De laatste vraag komt echter positief over en zal derhalve ook vaker positief worden beantwoord. De manier van vragen stellen beïnvloed derhalve de uitkomst en dat weet elke onderzoeker. Derhalve is het ook mogelijk de uitkomst te sturen door de vragen ook sturend te maken... OF kan dit heel simpel oplossen door de vragen vrij te geven. Zo doet 1Vandaag dat bijvoorbeeld ook, die geeft op tv het vaak als volgt weer: Op vraag of mensen voor de floriade waren gaf 54% aan dat ze positief waren. Dit geeft meteen de vraag weer met de uitkomst...

 • Frenky

   

  Beste aan de Floriade is dat Urk opgeheven zal worden.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze hebben mij in ieder geval niks gevraagd. Vreemd.

  reageer
 • Cornelis

   

  Deze man e.c. zijn tegen die tijd allang weer vertrokken, een volgende puinhoop bij een andere gemeente of organisatie aan het creëren. Het zal ze worst zijn wat hier gebeurt. Waar wonen deze gasten zelf? Vast niet in Almere.

 • Snuffelaar

   

  Zogenaamd zoveel mensen positief? De moed der wanhoop waarschijnlijk. Nu al veel geld tekort voor 'voorbereiders' en voorzorgen voor terreur. Het is nu 2016 en die belachelijke boerenkool-happening is pas in 2022, zelfs een paar terroristen hebben tegen die tijd vermoedelijk het loodje gelegd. Almere gaat onder PvdA leiderschap met open ogen het mega debacle tegemoet. De paar graaitypes die nu het zeggen te regelen zitten tegen die tijd met volle pot op een zonnig belastingvrij eiland. Wedden?

  reageer
 • Jond

   

  Ik geloof er dus helemaal niets van!! Óf het resultaat is van de enquete is verdraaid of men heeft alleen de vereniging voor behoud van de Floriade geïnterviewd!

  reageer
 • 13xx

   

  Helaas heb je ongelijk. Ik ben geen lid van de genoemde vereniging en ben wel benaderd (en heb aan het onderzoek meegewerkt)

 • Cornelis

   

  Mooie praatjes vullen blijkbaar nog steeds veel gaatjes, alleen zijn de financiële gaten wel voor rekening van de bewoners van Almere. Blijkbaar beseft nog niet iedereen dat. Ik vraag me af hoe de uitkomst zou zijn als er alleen bij de omwonenden (dus alle bewoners van de Filmwijk en rondom het Weerwater) een enquête zou worden gehouden, want die zitten straks met een veranderd stuk natuur en een commercieel circus bij het Weerwater en de directe omgeving. De Floriade is een groot prestigeproject, en deze gemeente lijdt zoals al eerder is gebleken een beetje aan grootheidswaanzin, kent zijn eigen grenzen niet.

  reageer
 • Reflexie??

   

  Zelf reflexie is altijd een statement van bestuurders en adviserende bureaus.Waarachtig de boter sijpelt langs alle kanten van hun hoofden. Het onderzoek stelt niet geheel een juist beeld mede omdat er telkens verrassende elementen voor de dag komen. Waarvan de bewoners in Almere zeker geen weet van hebben. Het is absoluut verbazend en verontrustend dat dergelijke grote plannen zo onlogisch en geldverspillend ten toon worden gesteld.

  reageer
 • Ed Kloosterhuis

   

  Elke Floriade tot nu toe was een financieel drama. Waarom dan persé op zo'n prominente plek Floriade Almere houden waarbij ondernemers moeten wijken en burgers/recreanten hun geliefde plek verliezen en een stuk natuurgebied verloren gaat? Waarbij je weet dat dit héél véél geld zal moeten kosten? Terwijl er zat goedkope ruimte in Almere is om de Floriade tegen lage kosten uit te voeren zonder eerder vermelde "problemen"? Geeft bovendien een dominante indruk die ik niet zo zie zitten [persoonlijk] Floriade doen? Nou ja als t moet, maar niet waar t nu gepland is!

  reageer
 • Henk

   

  Kan omroep flevoland aangeven hoeveel mensen hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Of deze mensen willekeurig zijn geselecteerd of op basis van eerder onderzoek? Zijn alle leeftijdsgroepen een afspiegeling van de werkelijke opbouw van Almere? Is dit onderzoek telefonisch gedaan dan wel via internet en of er open of sturende vragen zijn gesteld. Is dit onderzoek qua vraagstelling, bewoners, etc. gelijk aan de meting van vorig jaar? Een onderzoek op basis van een voorblad en twee pagina's is geen onderzoek zonder degelijke onderbouwing met verantwoording....

  reageer
 • Ed Kloosterhuis

   

  Een enquete onder slechts 0,26% vd inwoners. [505 vd 195.000] Is dat wel representatief steekhoudend?

  reageer
 • Frank

   

  Ja, dat is representatief. Om een betrouwbaarheidspercentage te halen van 95% hoef je slechts 400 personen te bevragen op een aantal van 200000. OF heeft er zelfs 505 ondervraagt. Dat komt dus neer op een betrouwbaarheid van ong 97 procent. Google maar eens. Is genoeg over te vinden

 • Flevowatcher

   

  Mag ik zeggen dat de meerderheid van deze reaguurders niet kan lezen en niet kan tellen? (en niet kan schrijven?) Het is ongeloofelijk welke reacties een simpel bericht op OF teweeg brengt. Ongeacht of het onderzoek nu wel of niet geheel volgens de regels van de statistiek is gedaan, ik denk overigens dat het redelijk relevant is. Natuurlijk is 500 reacties op 140.000 inwoners weinig, maar wel significant. Ik denk dat er een meerderheid van de Almeerders is die het 'worst mag wezen' welke uitkomst er is. Omdat Almere nu eenmaal een gemeente is waar veel geroepen wordt en weinig gedaan wordt (door de bewoners zelf)...(ik kijk even naar reacties op vergelijkbare items over Almere)

  reageer
 • Enna

   

  Ik denk dat het resultaat geheel afhankelijk is of je dit vraagt aan de directe buren van de Floriade, aan de ouderen in Almere of aan de mensen in de villawijk die er geen last van hebben. Tevens is de vraagstelling van invloed op de beantwoording. Indien we inzicht in de enquête zouden hebben kan je bepalen of het resultaat realistisch is.Ik ga nog wel kijken of ik deze informatie kan vinden.

 • Hannes

   

  Wat een minachting van de waarde van de bewoners zelf. Je beseft nu zelf niet wat je kletst om je eigen ego een plek te geven. En toch weer je eigen mening te omzeilen. Makkelijk om een bestaande text weer overtenemen. Als je het denkt dat het redelijk relevant is, leg het dan maar verder uit.

 • almere

   

  Marktonderzoek Advies, in opdracht van Omroep Flevoland. zal geen gedegen onderzoek zijn geweest dan moet heel almere hier aan mee werken , er staat niet bij hoeveel mensen iets is gevraagd . als je de mensen vraagt de floriade wordt afgesloten met verlies en uw krijgt daar middels de gemeente belastingen de rekening voor bent uw dan voor of tegen deze floriade ? . dus omroep flevoland kom maar eens met een degelijk onderzoek dan kunnen getallen wel eens anders uitpakken hier

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ben blij verrast dat er kennelijk toch nog veel mensen in Almere wonen die verstand hebben. Het is wachten op de eerste reactie van de tegenstander dat hem of haar niets gevraagd is....

  reageer
 • MKM

   

  Of dat het onderzoek niet representatief is... Of dat het onderzoek niet kan kloppen... Of dat het onderzoek gemanipuleerd is...

 • Jop

   

  Nog een leugen. Dit kan niet waar zijn. Dit is window dressing.....de inwoners van Almere echt voor de gek houden.

  reageer
 • Klaas

   

  Tuurlijk, de meerderheid is positief. De wethouder drukt dit hoe dan ook door de strot van de Almeerders. Negatieve geluiden worden niet serieus genomen.

  reageer
 • Karel

   

  46 procent is dus NIET positief. Dus de kop "Almeerdera positief over Floriade" is verre van correct helaas.

  reageer
 • Jim

   

  Karel.... Lees het nog eens door. 54% positief 24% negatief en 22% weet het niet. Dus ja een meerderheid gelukkig!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert